Amopage

Z Theory in Management

- Views 17
Advertisement

Z Theory er en type ledelsesteori som fokuserer på å motivere arbeidstakere til å utføre godt fordi de er lojale mot selskapet. Z Teori er et svar på to tidligere teorier, teori X og teori Y. Formålet med Z Theory er å få arbeidere i amerikanske selskaper til å være like produktiv som arbeidere i japanske selskaper.

fordeler

På 1980-tallet, amerikanske selskaper, særlig bilprodusenter, var bekymret for konkurranse fra japanske eksportører. Ledelsen teoretiker William Ouichi hevdet at de japanske selskapene hadde en fordel i forhold til amerikanske produsenter på grunn av sin lederstil, og at en amerikansk leder som gjelder Z Theory kan få effektivitets fordeler av japanske bedrifter.

Historie

Den tidligste ledelsesteori er teori X. Under Teori X, en ansatt ikke ønsker å jobbe hardt og ta retninger fra en arbeidsgiver, og arbeidstaker bare ønsker å få en lønnsslipp. Teori Y kom senere, og uttalte at de ansatte er villige til å ta initiativ til å lære om sin jobb og jobbe hardere hvis sjefen roser dem og gir dem fordeler annet enn penger. Teori Z går enda lenger enn teori Y og forsøker å overbevise de ansatte til å holde motivasjonen oppe selv om en leder ikke gir dem en belønning.

Autonomi

Teori Z endrer fokus fra lederen til arbeiderne. Ifølge Morgan State University, gir Teori Z arbeidstakere til å stemme på endringer i arbeidsmiljøet i stedet for at manageren gjøre alle arbeidsrelaterte beslutninger. Fordi arbeiderne kan gjøre noen beslutninger om hvordan du kjører på arbeidsplassen, har de ikke føler at sjefen er imponerende regler på dem.

Verktøy

Styring teoretikeren Kaoru Ishikawa er kjent to fremgangsmåter som Teori Z bruker, kvalitet sirkler og fiskebein diagrammer. Når en bedrift etablerer kvalitetssirkler, arbeiderne jevnlig møtes og foreslå forbedringer som vil forbedre kvaliteten på sine produkter. Fiskebein diagram, eller Ishikawa diagram, viser individuelle faktorer og knytter dem til deres effekter, produsere et diagram som ser ut som skjelettet av en fisk.

problemer

Teori Z kan være vanskelig å gjennomføre fordi japanske selskaper ikke opererer på samme måte som selskaper i USA og andre land. Ifølge Ishikawa, i Japan en forening representerer alle ansatte i samme selskap, og i USA en fagforening representerer arbeidstakere i et bestemt yrke. Teori Z krever arbeidere i forskjellige jobber, som for eksempel kontorarbeidere og fabrikkarbeidere, å ta avgjørelser sammen. Under Teori Z ledelse, en arbeidstaker forblir også lenger i jobb uten å få en forfremmelse. En arbeidstaker i et annet land som ikke forvente levetid ansettelse hos samme firma kan bestemme seg for å bytte arbeidsgiver.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/z-theory-in-management/ "

相关文章!
 • Fordeler og ulemper av den neoklassiske Theory of Management Fordeler og ulemper av den neoklassiske Theory of Management
  - 阅 10

  Neoklassisk teori for ledelse forsøkt å integrere atferdsvitenskap, psykologi og sosiologi i studiet av business management. Det skiftet fokus fra ledelsesteori fra organisasjonen som helhet til den enkelte medarbeider. I stedet for å undersøke den t

 • Beredskaps Theory of Management Accounting
  - 阅 7

  Beredskaps teori, eller tilnærming, til økonomistyring er at ingen universell regnskapssystem finnes for alle selskapene i forretningsmiljø, ifølge AllBusiness.com. Følgelig må bedriftseiere og ledere lage et system designet rundt bedriftens organisa

 • Viktigheten av trening ledere
  - 阅 4

  Gitt globaliseringen av den amerikanske arbeidsstyrken, er organisasjoner stadig overfor nye konkurransedyktige utfordringer. Ledere er hardt presset til å lære den kompetansen som trengs for å navigere sine forretnings lag rundt denne skiftende land