Amopage

Virkningene for innånding Helium Gass

- Views 9
Advertisement

Virkningene for innånding Helium Gass


Helium er en fargeløs, luktfri, ikke-brennbar gass som vanligvis brukes til å fylle ballonger. Innånding av en liten mengde helium gjør stemmen din høyfrekvent og squeaky; dette kan virke underholdende, men puster inn helium er faktisk svært farlig. Inhalering helium fortrenger oksygen i lungene, noe som kan føre til alvorlig skade eller død.

Liten til moderat oksygenmangel

Symptomer på mindre til moderat oksygenmangel forårsaket av helium innånding inkluderer en endret stemme, økt puls, økt pustefrekvens, muskelkoordinasjonsproblemer, tretthet, pusteproblemer og følelsesmessig opprørt. Enkeltpersoner kan også oppleve hodepine, tungpustethet, øre ringing, kortpustethet, svimmelhet og fordøyelsesbesvær. Disse symptomene kan oppstå ved oksygennivåer på 10-16%; generelt, 19,5% oksygen betraktes som den laveste akseptable nivå.

Akutt oksygenmangel

Ved oksygennivå under 10%, enkeltpersoner opplever kvalme, oppkast, kollaps og tap av bevissthet fra helium innånding. På oksygen nivåer under 6%, kan enkeltpersoner oppleve respirasjonsstans, krampaktige bevegelser og død. Personer som har inhalert helium gass kan ha blå-farget hud.

Førstehjelp

Søk medisinsk oppmerksomhet dersom et individ lider av oksygen forskyvning forårsaket av helium inhalering. Dersom et område kan ha en heliumlekkasje, ikke gå inn i området uten et pusteapparat. Flytt innånding personen til frisk luft og gi HLR om han har sluttet å puste. Medisinsk personell bør også gi oksygen.

betraktninger

Inhalering av helium fra en trykktank eller beholder er mye mer farlig enn inhalering av den fra en ballong, fordi trykkluften kan også føre til en luft emboli eller en sprukket lunge. Men helium innånding av enhver form er aldri trygg. Dødsfall har inntruffet fra inhalere helium fra ballonger.

Advarsel

Innånding av helium er spesielt usikre for gravide. Oksygenmangel under svangerskapet, for eksempel mangel forårsaket av inhalering av helium, har blitt koblet med utviklingsavvik hos spedbarn.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/virkningene-for-innanding-helium-gass/ "

相关文章!
 • Virkningene for innånding lystgass Virkningene for innånding lystgass
  - 阅 2

  Dinitrogenoksyd, også kjent som N2O eller lattergass, er en fargeløs, luktfri gass som brukes for å bedøve pasienten før dental kirurgi. Det er også brukt i bakerbransjen som drivstoff for pisket krem ​​og andre pålegg. Effektene av sin innånding har

 • Virkningene av Innånding av røyk fra en Bonfire Virkningene av Innånding av røyk fra en Bonfire
  - 阅 1

  Bålbrenning kan virke ufarlig og kontrollert, men røyken som kommer fra dem er ekstremt farlig. Uavhengig av kilden, kan røk inneholde en rekke forskjellige kjemikalier og forbindelser som er livstruende i høye nok doser. Før du starter et bål eller

 • Dagligdagse bruk av Helium Gass Dagligdagse bruk av Helium Gass
  - 阅 2

  Elementet helium ble oppdaget i 1895 av Sir William Ramsay. Navnet kommer fra det greske ordet "helios", som betyr "sol". Det er en fargeløs gass som er lettere enn luft, og består av to protoner og to nøytroner. Gassen brukes i mange