Amopage

Virkningene av en dysfunksjonell mor / datter forhold

- Views 5
Advertisement

Virkningene av en dysfunksjonell mor / datter forhold


En mor-datter forhold er en kompleks forbindelse som kanskje ikke alltid flyte jevnt, selv under de beste forhold. Både mødre og døtre bidrar til problemer som oppstår i forholdet; tross alt, det tar to til tango. En datter ønsker å føle seg kompetanse til å være hennes egen kvinne og grøsser ved tanken på å være en kopi av sin mor. En mor kan kontrollere, overbeskyttende og enda litt misunnelig på hennes datter.

Konkurranse

Konkurranse kan vokse stivere som en datter modnes og en mor blir eldre. Se datteren blomstre i et attraktivt, levende unge kvinnen er en konstant påminnelse om at i det minste av medie standarder, er mamma blir gårsdagens nyheter. En mor kan ha blandede følelser over det faktum at hennes datter har hele livet foran seg for å satse på en karriere som kan ha vært uhørt tilbake i "hennes dag." Som mor, hun ønsker bare det beste for datteren. Men å være menneske hun kan føle et stikk av bitterhet, et hint om at hennes datter kan oppfatte på grunn av deres nære bånd. Med fokus på hver enkelts unike talenter og evner mens priste andre kvaliteter kan bidra til å holde en mor-datter konkurranse fra å komme ut av kontroll.

Den "vanskelige" Mother

Vanskelige mødre kan være regelen snarere unntaket, skriver psykolog og senior veileder ved Newnham College, Cambridge, Dr. Terri Apter, i en januar 2010 artikkel publisert i "Psychology Today." Døtre kan ty til å lyve for å komme rundt en mors manglende fleksibilitet og for å unngå energi zapping argumenter. For eksempel kan en datter sier at hun kommer til kjøpesenteret med et par venner i stedet for å dele sannheten er at hun møte en ny gutt fra skolen for kaffe. Telling skrøner er dysfunksjonelle, men det kan virke som den eneste måten for en datter å opprettholde minst en viss kontroll over livet hennes.

Stresset

Både mor og unges datter har sine individuelle byrder å bære. For eksempel er datter håndtere gruppepress, dating og skole, og er generelt prøver å vokse opp og komme videre med livet sitt. En mor er opptatt kjører ærend, muligens holder nede en jobb, holde opp med husarbeid og holde ekteskapet sammen, med mindre hun er singel. Single moms møte sine egne unike utfordringer, ikke minst som kan være økonomiske bekymringer. Når mor-datter påkjenninger kolliderer kan det føre til kranglingen om hvem som har det verre. Å uttrykke empati heller enn å ta livets presset ut av hverandre kan hjelpe mor-datter forhold fungere mer jevnt.

betraktninger

Mor-datter forhold er dobbelt tett siden de er av samme kjønn og festet ved fødselen, forklarer Austin, Texas-baserte psykolog og foredragsholder Dr. Carl Pickhardt i januar 2010 artikkel publisert i "Psychology Today." Unge døtre prøver dobbelt vanskelig å være forskjellig fra sine mødre; Samtidig ønsker de å opprettholde en nær sammenheng. Omfavner likheter kan skape fellesskap som utdyper mor-datter obligasjon. Profesjonell terapi kan være i orden hvis dysfunksjon i din mor-datter forholdet har nådd en blindgate eller er økende.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/virkningene-av-en-dysfunksjonell-mor-datter-forhold/ "

相关文章!
 • Hvordan lage en god far / datter forhold Hvordan lage en god far / datter forhold
  - 阅 0

  Viktigheten av en god far-datter forhold kan ikke understrekes nok. Jenter som har et nært forhold til sin far er mer sannsynlig å oppnå faglig og karriere suksess, har positive romantiske forhold og har selvtillit. De er mindre sannsynlighet for å u

 • Viktigheten av en sunn far-datter forhold Viktigheten av en sunn far-datter forhold
  - 阅 0

  De fleste foreldre ofte tror at en mor har den mest innflytelsesrike rolle med en datter; men har en far en like viktig rolle i en datters liv. En sunn far-og-datter forhold er viktig, som en far fyller en spesiell rolle som en mor ikke er i stand ti

 • Typer av mor-datter forhold Typer av mor-datter forhold
  - 阅 3

  Mor-datter forhold ha en varig innvirkning på familiedynamikken og datterens utvikling. Daglige interaksjoner mellom en mor og hennes barn påvirke barnets sosiale, emosjonelle og intellektuelle vekst. Mens en gutt erfaringer med hans mor er viktig, e