Amopage

Undervisning med "Askepott"

- Views 1
Advertisement

Undervisning med "Askepott"


Lærere i grunnskolen innstillingen er godt kjent med historien om Cinderellla: fin, stakkars jenta; mener stemor og stesøstre; fe; kongelig ball; danse med prinsen; tapt tøffel; funnet prinsesse; kyss kyss Kyss; slutten. Imidlertid kan lærerne bruke historien om Askepott å undervise flere leksjoner på mer enn bare litteratur i både grunnskole og videregående opplæring.

Cinderella brukt som et flerkulturelt tekst i grunnskolen

Cinderella er en av de mest kjente eventyr i litteraturen. Ifølge American Library Association, er historien om Askepott selv antas å ha sin opprinnelse i Kina i det niende århundre. Mange barn er kjent med historien før de begynner på skolen. Men noen barn, spesielt de som snakker engelsk som andrespråk, ikke er kjent med Askepott. Av denne grunn, kanskje først tidlig bruk for Askepott som en tekst i elementær klasserommet ville være å bruke Cinderella tekster fra ulike kulturer for å vise at mange forskjellige mennesker har den samme historien. Her er noen eksempler på Cinderella tekster fra ulike kulturer: Mufaro sin vakre døtre av John Steptoe (Afrika), The Rough-Faced Girl av David Shannon (indiansk), Estrellita de oro / Little Gold Star: A Cinderella Cuento gjenfortalt i spansk og engelsk av Joe Hayes (Mexico), Yeh-Shen: A Cinderella Story fra Kina av Ai-Ling Louie (Asia). Ved bruk av Askepott som en vanlig tekst, ville en grafisk eller visuell arrangør være nyttig for å hjelpe barna følge med historien.

Cinderella Brukes som et felles tema

Lærere kan bruke teksten om Askepott å lære et felles tema på elementære eller videregående nivå. Avhengig av klassetrinn, kan de temaene som brukes være enkle (godhet og vennlighet i løpet av egoisme) eller kompliserte (roller for kvinner). Ifølge University of Missouri e-temaer prosjektet, kan Cinderella også brukes til å lære en bestemt historie element, slik som plot, konflikt, oppløsning, innstillingen, og tegn, fordi elevene kan sammenligne likheter og forskjeller mellom historieelementer. Undervisning Cinderella i samfunnskunnskap er en god måte å sammenligne hvordan ulike kulturer bruker en historie å vise sine regler og skikker. Eventyr som Askepott kan demonstrere hvordan eventyr endres avhengig av når de ble skrevet. Hvis lærere bruker Cinderella som en historie tema, kan de starte med Rhodopis fra Hellas i det første århundre f.Kr., til Yeh Shen fra det niende århundre, til indianar historier fra det 16. og 17. århundre, til Grimms 'fortelling fra det 19. århundre.

Askepott og rolle Kvinner og Menn

Lærere kan også bruke Cinderella i ungdomsskolen, og kanskje videregående skole, for å diskutere kjønnsroller. I tillegg til de Cinderella historier nevnt tidligere, det finnes versjoner av Askepott som har en mannlig for hovedpersonen, ifølge American Library Association. Bubba Cowboy Prince: En Fractured Texas Tale av Helen Ketteman, og Sumorella: En Hawaii Cinderella Story av Sandi Takayama er eksempler på "Cinderfella" historier. Lærere kan bruke tegn for å undersøke hvordan kjønn blir brukt i Cinderella historier. Er tegnet av "Askepott" eller "Cinderfella" en typisk fyr eller en typisk jente? Hva er en "typisk" gutt eller jente? Hvordan skal vi bestemme hva som er vanlig? Hvordan illustrasjonene i historiene viser tegnet eller karakterens intensjoner? Elevene kunne bruke grafiske organisatorer, eller lage sine egne. Det kan også være nyttig å lage en klasse arrangør på papir for hver historie og henge dem rundt i rommet for å hjelpe elevene å se likheter og forskjeller mellom de Cinderella tegn fra historie til historie.

Askepott i større sammenheng av undervisning

I de senere årene har noen diskutert gyldigheten av undervisning eventyr i det hele tatt i grunnskolen. Noen lærere har sagt at undervisning Cinderella gir elevene, spesielt jenter, en falsk følelse av at relasjoner er alle om å vente på en prins å komme sammen, og kvinner i eventyr er vist som vakker og hjelpeløs. Andre lærere har sagt at Cinderella har temaer om håp, utholdenhet og godhet mot andre; og disse kvalitetene bør undervises i skolen. Uansett hva en lærers personlige følelser kan være, historien om Askepott ligger innenfor den kollektive samvittighet Vesten og derfor i bredden av standardiserte tester. Av denne grunn, hvis ingen andre, er det viktig å gjøre elevene oppmerksomme på felles eventyr som Askepott.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/undervisning-med-askepott/ "

相关文章!
 • Hva er start Betal for Undervisning med en mastergrad i Connecticut?
  - 阅 1

  States belønne lærere for å fullføre utdanning i tillegg til en bachelorgrad. Lærere vanligvis blir betalt i henhold til antall års erfaring de har, og den høyeste grad de har fullført. Lærere i Connecticut kan øke sin årslønn vesentlig ved å fullfør

 • Forventede Problemer med Undervisning ESL Vocabulary
  - 阅 0

  Norsk-som-andrespråk instruksjon, kjent som ESL, gjør at ikke-engelsktalende muligheten til å ta en klasse i engelsk undervisning med andre morsmål. Den læreplanen i klassen fokuserer på kjøp språket for å lese og skrive og øve på bruk i hverdagslige

 • Spesialundervisning Undervisning Spesialundervisning Undervisning
  - 阅 0

  Folk som går inn i undervisning spesialundervisning har mye omsorg og tålmodighet. Lær om forskningsbaserte undervisningsprogrammer som brukes til å lære å lese i spesialundervisning og mer med hjelp fra en spesiell utdannelse lærer i denne gratis vi