Amopage

Tre typer Dannet Elementer i blod og deres funksjoner

- Views 0
Advertisement

Tre typer Dannet Elementer i blod og deres funksjoner


Blod er en spesialisert bindevev felles for alle dyr, bærer næringsstoffer og fjerne avfall gjennom kroppene til levende organismer. Blod sirkuleres ved hjelp av hydraulisk virkning, pumpet av den essensielle muskel, hjerte. Blodårer, vener og arterier er et komplekst system av forskjellig størrelse sirkulasjonsledninger som holder hvert organ og fysisk system fungerer.

dannet Elements

Dannede elementene er de enkleste stoffer eller bestanddeler av et system; i tilfelle av blod, er de ikke-fluidelementer. Blod er typisk omkring 80 prosent vann, noe som kan være best tenkt som medium for overføring av de dannede elementer av blod. Alle dannede elementer i blodet er generert fra benmarg.

Røde blodceller

Også kalt erytrocytter, røde blodceller er de vanligste dannet elementer i blodet, noe som gir blod sin distinkte farge. Røde blodceller er den viktigste måten å transportere oksygen til kroppens vev og består hovedsakelig av hemoglobin, som binder lett med oksygen. Det er anslått at 25 prosent av alle celler i kroppen er røde blodlegemer.

Hvite blodceller

Også kalt leukocytter, hvite blodlegemer er de primære celler i immunsystemet, som har den viktige oppgaven med å forsvare kroppen mot virus, bakterier og parasittangrep. Mange av disse angrepene spesifikt treffer hvite blodlegemer først for å uttømme immunsystemet, å fremstille legemet for en dårligere angrep. Men mange symptomer på sykdom er konsekvensen av immunsystemet hamlet opp et angrep.

Blodplater

Blodplater blir uregelmessig formede cellefragmenter som tjener den primære funksjon av hemostase, som bidrar til å opprettholde konsistensen av blod, samt å holde den på innsiden av skip, bør de stadig punkteres. Blodpropp er en viktig del av kroppens evne til å reparere og helbrede seg selv, selvtettende fra den frigjorte trykket når et fartøy er kuttet.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/tre-typer-dannet-elementer-i-blod-og-deres-funksjoner/ "

相关文章!
 • De tre viktigste delene av en gitar og deres funksjoner De tre viktigste delene av en gitar og deres funksjoner
  - 阅 2

  Gitarer er vanligvis laget av tre og kommer i en rekke former og størrelser. Siden det ikke to trær er de samme, er det tre korn alltid annerledes, noe som gjør hver gitar unikt utseende. Ulike typer trevirke som brukes i gitar konstruksjon skape ton

 • Hva er tre typer av mekaniske bølger? Hva er tre typer av mekaniske bølger?
  - 阅 2

  De tre typer av mekaniske bølger er transversale bølger, langsgående bølger og overflatebølger. Alle mekaniske bølger må reise gjennom noe som kalles et medium. For eksempel, hvis en mekanisk bølge beveger seg gjennom luften, så luft er mediet. Inne

 • Hva er de tre typer konflikter? Hva er de tre typer konflikter?
  - 阅 0

  Det er tre hovedtyper av litterære konflikt og en fjerde type konflikter som ofte glemt, men bør nevnes. Man versus mann, mann mot natur og menneske versus selv er de tre hovedtyper av konflikter som flytter historier fremover. Man versus samfunnet e