Amopage

Spiser fisk sunt?

- Views 0
Advertisement

Mange studier har blitt gjort på mat å finne ut hvilke som har de beste helsemessige fordeler. I noen tilfeller kan mat som tilveiebringer en rekke positive virkninger også inneholde skadelige giftstoffer. Du må veie fordelene og farene ved å spise fisk for å avgjøre om det er sunt for deg.

typer

All fisk inneholder fettsyrer som kan forbedre hjerte helse. Fisk som laks, sardiner, tunfisk og skalldyr inneholder omega-3 fettsyrer, som mangler i mange dietter. Kroppen vår kan ikke lage omega-3 fettsyrer, og spise fisk kan gjenopprette balansen i kroppen vår, forebygge slike sykdommer som kreft og hjertesykdom. The American Heart Association anbefaler å spise sjømat minst to ganger i uken.

symptomer

De fleste av oss ikke skjønner vi har omega-3 mangel fordi vi ikke merke virkningene som symptomer. Mangel på omega-3 kan føre til sprø negler og hår, tørr hud, forstoppelse, forkjølelse, depresjon, leddsmerter, tretthet og manglende evne til å konsentrere seg. Vitamin D-mangel, som har økt på grunn av mindre eksponering for sollys, kan føre til brystkreft og prostatakreft, juvenile utbruddet diabetes og frakturer fra osteoporose.

fordeler

Å spise fisk øker HDL-kolesterolet, som enkelte ernæringseksperter mener bidrar til å fjerne LDL (dårlig) kolesterol fra kroppen. Det reduserer risikoen for slag og hjertesykdom ved å senke blodtrykket, senke en form av fett i blodet som kalles triglyserider, fungerer som en blodet tynnere og stabilisere din hjerterytme. Å spise fisk forebygger brystkreft og tykktarmskreft, tap av syn fra makuladegenerasjon, og symptomer på autoimmune sykdommer som revmatoid artritt og lupus. Mental helse og depresjon er forbedret ved å spise fisk og sjansen for å utvikle Alzheimers sykdom er lavere.

risiko

Forurensning har forurenset mange fisk, særlig de større, med kvikksølv. States utstede advarsler om kvikksølv i fisk som lar deg vite hvor mye fisk du trygt kan spise. Det tar lang tid for kroppen å kvitte seg med giftstoffer, men de fleste voksne er ikke påvirket av kvikksølv. Men metylkvikksølv er farlig for små barn og ufødte barn fordi det påvirker utviklingen av hjernen og nervesystemet. Gravide og ammende kvinner og barn under 12 år må begrense mengden fisk de spiser, men kan trygt spise fisk som laks, reker og lys hermetisk tunfisk som vanligvis har lave nivåer av kvikksølv.

Forberedelse

I tillegg til å velge fisk lavere i giftstoffer og høyere i gunstige vitaminer, mineraler og fett, nøkkelen til å gjøre fisken sunn er hvordan du tilberede den. Stekt fisk er deilig, men inneholder dårlig fett som fjerner effekten av de gode fettstoffer. For de beste fordelene, krydre fisken med friske urter og krydder og broil, bake eller grille fisken. Du vil bli overrasket over hvor flott det smaker og hvordan det gjør du føler.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/spiser-fisk-sunt/ "

相关文章!
 • Hvordan å miste vekt ved å spise fisk og kylling Hvordan å miste vekt ved å spise fisk og kylling
  - 阅 0

  Cutting fet mat og andre høy-kalori junk food fra kostholdet ditt og spise sunne alternativer som fisk og kylling i stedet er en utmerket måte å gå ned i vekt. Fisk og kylling er ikke bare lite fett, men de inneholder også mye protein, noe som er vik

 • Hvordan spise et sunt balansert kosthold Hvordan spise et sunt balansert kosthold
  - 阅 0

  Spise et sunt, balansert kosthold er viktig for vedvarende energi og sykdom forebygging. Å spise sunt handler ikke om å kutte kalorier eller strenge slanking; det handler om å sikre kroppen din blir de næringsstoffene den trenger for å trives. Bruksa

 • Hvordan spise fisk på Bone
  - 阅 0

  Fisk er ofte servert helhet som kan bety bein må fjernes før du spiser. Hvis du er i en restaurant, bør kelneren kunne gjøre dette for deg hvis du spør. Hvis ikke, kan du gjøre det selv. Følg disse trinnene for å spise fisk på beinet. Du trenger Kniv