Amopage

Slik tester en Diode i en krets

- Views 0
Advertisement

Slik tester en Diode i en krets


Mange små husholdningsapparater eller kretskort har enheter kalt dioder plassert på kretsen. En diode fungerer som en inngangsport for å holde elektrisk strøm reise i én retning. Hvis en diode funksjoner på riktig måte, vil det enten tillate full strømning av vekselstrøm (AC) eller ingen strøm i det hele tatt. En av de viktigste funksjonene til en diode er å rette AC til likestrøm (DC). En dårlig diode kan ødelegge dine apparater; du kan teste en diode funksjonalitet med motstand måling funksjon av et multimeter.

Motstand

Sett den røde ledningen på multimeter inn i kontakten merket "Voltage +."

Plugg den svarte ledningen til kontakten merket "COM".

Slå på enheten du vil teste.

Finn diode du vil teste. Dioden er en liten sylindrisk stykke med et band på den ene enden. Dette bandet angir retnings bias. Den ene enden vil være anoden eller positiv ladning, og den andre enden vil være katoden eller negativ ladning.

Sett meter for å måle motstand, angitt med den greske bokstaven omega og røre ledningene til hver ende av diode. Man skal få en lav motstandsmåling når den positive ledningen berøres til anoden og den negative til katoden.

Bytt ledningene rundt. Du bør få en høy lesing, eller "OL", som indikerer overbelastning.

diode Funksjon

Koble ledningene til måleren: rød til "Volt +" og svart til "COM".

Sett måleren til diodefunksjonen. Dette indikeres med et kors med en pil rettet mot midten.

Trykk ledningene til endene av dioden. Hvis du har ledningene riktig tilkoblet - røde kabelen til anoden, svart til katoden - bør du få en spenningsmåling i millivolt.

Bytt plasseringen av ledningene. Du bør få en udefinert lesing "OL" fordi dioden ikke er ment å tillate spenning i den retningen.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/slik-tester-en-diode-i-en-krets/ "

相关文章!
 • Hvordan bruke en diode i en krets
  - 阅 0

  Tenk på en diode som en enveis elektronisk ventil for elektrisitet. Når dioden er i forover forspenning, gjør at diodestrømmen til å strømme mot katoden benet. I en omvendt forspenning strøm blir blokkert slik at det ikke er noen strømning av strøm g

 • Slik installerer en Diode på en trykknapp Doorbell Slik installerer en Diode på en trykknapp Doorbell
  - 阅 0

  En ringeklokke gir et middel for en person å kunngjøre sin tilstedeværelse ved inngangsdøren. Ofte en ringeklokke er mer hørbar gjennom et hjem enn en bank er. Hvis dørklokken slutter å fungere på riktig måte, kan ett problem være at dioden er skadet

 • Slik tester Varistor & Diode Generatorer Slik tester Varistor & Diode Generatorer
  - 阅 0

  Dioder og varistorer er lignende elektroniske komponenter som bare tillater en strøm til å flyte i én retning. Dioder og varistorer er viktige komponenter i generatorer, som de konverterer AC-signaler til likestrømssignaler, som deretter kan brukes a