Amopage

Risiko og bivirkninger av Simvastatin

- Views 0
Advertisement

Risiko og bivirkninger av Simvastatin


Simvastatin er et generisk navn for en reseptbelagte medisiner foreskrevet av leger for reduksjon av kolesterolnivået. Et medlem av statin klasse av narkotika, fungerer simvastatin ved å redusere hvor mye kolesterol leveren produserer. Til tross for sin effektivitet i å hjelpe å forhindre eller behandle hjertesykdom hos personer med høyt kolesterol, utgjør simvastatin en risiko for bivirkninger hos noen pasienter.

fordøyelses~~POS=TRUNC

Gastritt eller betennelse i mageslimhinnen forekommer i ca 5 prosent av simvastatin brukere, mens 2 prosent rapport forstoppelse, ifølge US National Library of Medicine. Diaré, flatulens, raping, mage bloat, fordøyelsesbesvær, og halsbrann er også mulig.

Muskel

Omtrent 3,7 prosent av pasienter som tar simvastatin rapporten muskelsmerter, ifølge US National Library of Medicine. Bruk av stoffet utgjør også en risiko for en potensielt livstruende effekt til musklene som kalles rabdomyolyse. Denne sjeldne bivirkninger oppstår når musklene begynner å bryte ned i et stoff som kalles myoglobin, som er skadelig for nyrene. Risikoen for muskel- og bivirkninger av simvastatin øker når stoffet er kombinert med andre medisiner som soppdrepende azol medisiner som itrakonazol og ketokonazol, makrolidantibiotika som erytromycin og klaritromycin, HIV proteasehemmere som ritonavir og indinavir og antidepressiva nefazodon. I tillegg drikker mer enn én liter grapefruktjuice per dag øker risikoen for rabdomyolyse.

Luftveiene

Noen pasienter rapporterer opplever mer luftveisinfeksjoner mens du tar simvastatin. Omtrent 6,6 prosent av brukerne opplever betennelse i luftveiene (bronkitt) og 2,3 prosent utvikler bihulebetennelse (sinusitt) fra simvastatin, ifølge US National Library of Medicine.

nevrologisk

De vanligste nevrologiske bivirkninger av simvastatin er hodepine, søvnløshet og svimmelhet, som forekommer i så mange som 4,5 prosent av brukerne, melder det amerikanske National Library of Medicine. Svimmelhet, svakhet, glemsomhet, depresjon, prikking i ekstremiteter, og nerve smerte er også mulige bivirkninger til nervesystemet.

Hypersensitvity

Selv om sjeldne, har simvastatin potensial til å forårsake alvorlige allergiske reaksjoner hos pasienter. Mulige reaksjoner inkluderer alvorlig hevelse i ansiktet, halsen, eller ekstremiteter (angioødem) eller et immunsystem reaksjon som forårsaker tungpustethet, brystsmerter, elveblest, og besvimelse (anafylaksi), rapporterer Mayo Clinic. Hos noen pasienter, manifesterer følsomheten som en livstruende hudlidelse som kalles Stevens-Johnson syndrom, noe som resulterer i store lesjoner eller utvekster på kroppen din.

Blør

Simvastatin litt øker effektiviteten av blodfortynnende medisiner warfarin, forklarer det amerikanske National Library of Medicine. På grunn av dette, kan pasienter som tar både narkotika oppleve langvarig eller ukontrollert blødning etter en skade eller operasjon.

Lever

Rundt en prosent av pasienter som tar simvastatin får endringer i mengden av leverenzymer eller proteiner, melder det amerikanske National Library of Medicine. Sjelden, dette resulterer i leverbetennelse (hepatitt) eller leverfunksjon som fører til en gulfarging av hud eller øyne (gulsott). Svært sjelden, simvastatin bruk forårsaker leversvikt, spesielt hos pasienter som allerede har leversykdom.

Svangerskap

Utvikling babyer trenger kolesterol fra morens organer for å danne vitale vev og organer. På grunn av dette, utgjør en risiko for fosterets misdannelser simvastatin bruk hos gravide kvinner, advarer Mayo Clinic.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/risiko-og-bivirkninger-av-simvastatin/ "

相关文章!
 • Bivirkninger av Stevia Bivirkninger av Stevia
  - 阅 0

  Stevia er en urte supplement avledet fra en plante innfødt til Sør-Amerika. Til tross for dens bruk som en sukkererstatning, og for behandling av diabetes og hypertensjon, utgjør stevia en risiko for bivirkninger hos noen pasienter. Identifikasjon De

 • Bivirkninger av Dukoral
  - 阅 0

  Verdens helseorganisasjon rapporterer at hvert år er det mer enn 200.000 rapporterte tilfeller av kolera i hele verden. Kolera er en infeksjonssykdom hovedsakelig overført gjennom forurenset drikkevann. En muntlig vaksine er tilgjengelig i mange land

 • Pneumonectomy bivirkninger
  - 阅 0

  Pneumonektomi er et stort kirurgisk inngrep for å fjerne en syk eller skadet lunge. Mens denne operasjonen, som alle kirurgi, bærer risikoen for visse bivirkninger under og etter inngrepet, kan fordelene oppveier disse risikoene. Diskuter alle bekymr