Amopage

Planter brukt til å konstruere Musikkinstrumenter

- Views 1
Advertisement

Planter brukt til å konstruere Musikkinstrumenter


Kunsten av luthier og treblås maker begynner vanligvis dypt i en skog. Selv om gresskar og nøtter urfolk til alle områder av verden blir brukt til å lage små perkusjons shakers, plantene som oftest brukes til å konstruere musikkinstrumenter er trær, hvorav mange er vakre, sjeldne og truede.

Mpingo

Den afrikanske Blackwood treet (Dalbergia melonoxylon), kjent i språket sitt opprinnelige Tanzania som Mpingo, er en saktevoksende, liten, vridd tre med tette, nesten svart kjerneved. Den Mpingo er en av de mest økonomisk verdifulle trær i verden, ifølge Global Trees Campaign, en nonprofit internasjonale naturvernorganisasjon. Det er den eneste tre som brukes, som i 2010, for høy kvalitet treblåseinstrumenter instrumenter, fra klarin til sekkepiper, råder den afrikanske Blackwood Conservation Project. Mpingo tette korn gjør at veden lett å skjære og bore med presisjon, vakker å polere til en skinnende overflate, og meget motstandsdyktige mot varme og fuktskader. Den afrikanske Blackwood har blitt truet av overharvesting, utvikling og branner, som minske antall trær overlevende til forfall. Det tar 70 til 100 år for en Mpingo tre for å oppnå et passende vekststadium for høsting for instrument-making.

Pau Brasil og Fir

Den Pau Brasil treet (brasiltre) er det nasjonale treet i Brasil, der det er oppført som en truet art av den nasjonale regjeringen bevaring byrå. I det 19. århundre, ble Pau Brasil høstet mye å gjøre tekstilfarger. Som i 2010, er dens primære kommersiell bruk for høy kvalitet fiolinbue-making. Pau Brasil er det eneste tre som kan tåle forming og stramming nødvendig for en profesjonell fiolinbue, råder Global treet Campaign. Grantrær (Abies spp.) Spiller også en viktig rolle i Sensorbue konstruksjon. De gir den saft som kokt ned for å gjøre fiolin rosin, forklarer ViolinStudent.com.

Cedar og Spruce

Hvit eller gul sedertre (Thuja occidentalis) og sitka gran (sitkagran) er to av de vanligste artene nevnt som tonewoods av instrumentstakere. Sedertre og gran er myke og vibrere lett, noe som gjør dem ideelle for gitar lokk, råder musikk professor Peter Kun Frary ved University of Hawaii Leeward. Cedar og grantonewoods høstes først og fremst i den amerikanske nordvest og Alaska. Som i 2010, er ledende gitar produsenter arbeider i partnerskap med Greenpeace som Music Wood Koalisjonen for å bidra til å bevare og bærekraftig høste de gjenværende bestand av disse majestetiske trær, råder emagazine.

Kirsebær og Maple

Rosentre, mahogni og koa er alle regnskog løvtre tonewood arter som er tradisjonelt brukt for Skjenker, ryggen og finger gitarer og andre strengeinstrumenter. Bekymring om bærekraftig høsting av disse artene, samt interesse for å støtte lokale fornybare ressurser, har ledet noen instrument beslutningstakere til å søke alternative skogen for disse formålene. Canadian gitar maker kunst og Lutherie, for eksempel, bruker bærekraftig høstet kanadiske heggen (Morell) og sølv leaf maple (Acer saccharinum) i stedet for truede regnskogsarter.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/planter-brukt-til-a-konstruere-musikkinstrumenter/ "

相关文章!
 • Planter brukt til å isolere Homes Planter brukt til å isolere Homes
  - 阅 0

  Isolasjon bidrar til det indre av en bygning ligge på et forholdsvis stabil temperatur ved å holde luft som er fanget i små lommer. Disse luftlommer holde varmen fanget på en side av isolasjonen. Om sommeren den siden er på utsiden, og om vinteren de

 • Planter Native til Kina Planter Native til Kina
  - 阅 0

  Kina er hjem til en stor overflod av planteliv. Landet har et bredt utvalg av trær, blomster og medisinske planter som er innfødt til landet. Ifølge nettstedet china.org.cn, er det mer enn 32.000 arter av høyere planter i Kina. Her er noen vanlige vo

 • Hallusinogene planter Native til USA Hallusinogene planter Native til USA
  - 阅 1

  Mange planter innfødt til USA inneholder naturlig forekommende hallusinogener. Mange av disse plantene ble brukt som en del av de sjamanistiske ritualer av indianere; flere er fortsatt brukes som narkotiske stoffer; og mange har ubehagelige bivirknin