Amopage

Likheter mellom Sopp og alger

- Views 0
Advertisement

Likheter mellom Sopp og alger


Sopp og alger blir ofte blandet sammen og diskutert om hverandre. Faktisk Mossy lav som ofte finnes på steiner og trær, er faktisk en kombinasjon av sopp og en eller annen form av alger; Men sopp og alger er faktisk ganske forskjellige i de fleste områder. For eksempel, mens alger er et medlem av den Protistriket riket, sopp er et medlem av planteriket. I tillegg, i motsetning til mange sopp, alger savner enhver form for røtter eller stilker. Likevel, til tross for betydelige forskjeller, er det noen likheter mellom sopp og alger.

mange varianter

En ting alger og sopp har til felles er at disse to begrepene omfatter et bredt spekter av arter. For eksempel inneholder sopp ikke bare sopp og større sopp mange mennesker er kjent med, men også mikroskopiske varianter, for eksempel gjær. Disse variantene finnes over nesten hver økosystemet på jorden.

På lignende måte, alger også variere fra mikroskopiske organismer, slik som encellede organismer, til enorme tare, som kan vokse så stor som 65 meter lang. Ifølge Smithsonian National Museum of Natural History, er det nesten 300 000 eksemplarer i USA Alge Collection. Akkurat som sopp er vidt distribuert geografisk, kan alge varianter også finnes over hele verden i en rekke miljøer, inkludert noen av de mest ekstreme miljøer på jorden.

fuktige omgivelser

Sopp og alger begge foretrekker å leve i fuktige miljøer. Faktisk er en av fordelene alger stammer fra deres symbiotiske lichen forhold med sopp deres evne til å overleve på land i et fuktig miljø.

Mens sopp foretrekker et fuktig miljø, kan sopparter finnes i nesten alle miljøer, inkludert ørkener.

Alger har en tendens til å trenge mer fuktighet enn fungi for å overleve. Faktisk er mesteparten av alger som finnes i akvatiske omgivelser, slik som innsjøer og hav, selv om de kan finnes i terrestrisk miljø i tillegg.

haploid Nuclei

Både sopp og alger er, generelt, eksempler på organismer som innehar en haploide kjerner. Dette betyr at de bare har én kopi av hvert kromosom. I motsetning diploide organismer som mennesker og de fleste pattedyr, har to kopier av hvert kromosom.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/likheter-mellom-sopp-og-alger/ "

相关文章!
 • Likheter mellom kristne religioner og indianar religioner
  - 阅 0

  Den kristne religion og indianar religioner er ganske like i sin praksis og tro. Religiøse prinsippene som ansvar for kloden, så vel som de som bor i den, åndelig tilbedelse, ærbødighet for et høyeste vesen og konsekvenser av godt og ondt gir en slåe

 • Hva er likheter mellom delfiner og Sharks? Hva er likheter mellom delfiner og Sharks?
  - 阅 0

  Finnene av haier og delfiner spre frykt inn i hjertet av enhver svømmer - selv om bare den tidligere gir noen form for trussel. Haier og delfiner er akvatiske dyr, både med fusiform organer strømlinjeformet for å leve og reise under vann. De fleste a

 • Likheter mellom bakteriene og protister Likheter mellom bakteriene og protister
  - 阅 0

  Protister og bakterier tilhører forskjellige domener av livet, eukaryoter og prokaryoter sundered av lange evigheter av evolusjon. Likevel, som alle former for liv på jorden, men de deler en felles stamfar, og dermed er det en rekke spennende likhete