Amopage

Ledelsesteorier og modeller

- Views 0
Advertisement

Ledelsesteorier og modeller


Teorier bak leder tyder på at bestemte egenskaper, atferd og innflytelsesrike evner avgjøre om en leder er effektiv eller ikke. Noen lederstil er bedre egnet enn andre for visse oppgaver og prosjekter; andre lederstil er bedre egnet til å jobbe med større grupper. Siden det er mange faktorer som går inn lederskap, er det viktig å undersøke hva de ledelsesteorier innebære.

Egenskaper og atferd

Teorier om ledelse er vanligvis delt opp i to typer: trekk og atferds. Egenskap ledelsesteorier og modeller fokuserer på personlige egenskaper og kjennetegn ved ledere, mens atferdsledelsesteorier og modeller undersøke hvordan ledere oppfører seg. Teorier bak egenskap lederstil tyder på at disse typer ledere er født med naturlig lederegenskaper og evner, mens atferdsledelsesteorier vurdere lederegenskaper som blir lært og oppnådd.

Arbeidstaker og Produksjon Orientert ledelse

Medarbeiderorientert ledelse er en atferds lederskap teori som beskriver ledere som blir fokusert på mellommenneskelige relasjoner. Medarbeider orienterte ledere er opptatt av sine ansattes behov og har en tendens til å ha empatiske personligheter. I kontrast, produksjons-ledere har en tendens til å være mer teknisk fokusert, og er mest opptatt av å utføre oppgaver og prosjekt utfall. Denne type ledelse er mindre involvert med ansatte på et personlig nivå, som deres interesse utfall basert.

Sti-Goal Theory

Stien-mål teori om ledelse undersøker hvordan lederstil påvirkning og innflytelse ansattes motivasjon og produktivitet. Ifølge Fall 1996 utgaven av "Leadership Quarterly," Robert House, som grunnla den bane mål teori, forklarer at veien-målet ledelsesmodellen er først og fremst en teori om person- og oppgaveorientert lederatferd. Som sådan, er det fire typer lederatferd som støtter bane mål teori: Direktiv, støttende, deltakende og prestasjonsorienterte. I direktivet og prestasjonsorienterte stiler av lederskap, er leder ikke involvert i den ansattes personlige eller daglige saker med mindre de er arbeid tilknyttet. Dette er fjernt, upersonlige stiler av lederskap. Basert på banen-mål teori, direktiv og prestasjonsorientert ledelse er ikke sannsynlig å forbedre ansattes motivasjon eller produksjon. Støttende og deltakende ledelse, men er lederstil som bidrar til å bygge og vedlikeholde effektive mellommenneskelige relasjoner, som huset identifiserer som en medvirkende faktor i ansattes motivasjon og produktivitet.

Relations-orientert lederskap

Den relations-orienterte lederstil fokuserer på å forsterke underordnet tillit, utvikle sine karrierer, understreker viktigheten av kommunikasjon, implementering belønningssystemer og bruk av vederlags taktikk for å sikre at de ansatte kjenner sine følelser blir tatt hensyn til ved sin leder. I denne lederstil, går teorien om at jo mer hensynsfull, vennlig og støttende leder er, jo mer sannsynlig underordnede være lojale og forpliktet til deres leder og til sitt arbeid. Ifølge juni 2008 utgaven av "Leadership Excellence", Terry Bacon forklarer at de ansatte er mer fornøyd med støttende ledere, og når de ansatte er fornøyde, de er mer produktive.

Transformational Leadership

Transformational ledere er beryktet for å være endringsagenter, og gjør det ved å veilede ansatte til å jobbe mot å nå målsettingene. Ifølge september 2009 utgaven av "Community College Enterprise," Cheryl Hawkins beskriver transformativ ledere som visjonære og rollemodeller, og vanligvis har usvikelig engasjement som holder dem i gang. Mer spesifikt, denne type lederskap er svært målrettet.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/ledelsesteorier-og-modeller/ "

相关文章!
 • Ulempene ved deltakende ledelsesteorier Ulempene ved deltakende ledelsesteorier
  - 阅 0

  Tilbake i 1973, Professor Victor Vroom og Phillip Yetton publisert "den normative modell for ledelse Behavior", der de dykket ned effekten av å involvere underordnede i beslutningsprosesser. Deres forskning fører til det som er kjent i dag som d

 • 3 Sector modeller av økonomi 3 Sector modeller av økonomi
  - 阅 0

  The Three Sector Hypotese om økonomi var i stor grad basert på arbeidet til AGB Fisher i 1933 og Colin Clark i 1940. Fisher-Clark modell av økonomi gir en beskrivelse av de typer aktiviteter viktige i alle samfunn. Fisher og Clark også beskrevet hvor

 • Hvordan Plank en modell båt
  - 阅 14

  Forskaling en modell båt er en vanskelig og tidkrevende prosess. Hver planke skal være individuelt formet og plassert, ved hjelp av lim som binder nesten umiddelbart, og etterlater lite rom for feil. Når planker har blitt lagt, men vil modellen bærer