Amopage

Klasseromsaktiviteter på luftveiene

- Views 0
Advertisement

Klasseromsaktiviteter på luftveiene


Det luftveiene transporterer oksygen gjennom blodet til alle de viktigste organer i menneskekroppen. Gjennom å puste, lungene trekke oksygen inn i kroppen og utvise karbondioksid. Røde blodlegemer transporterer oksygen til alle cellene rundt i kroppen. Oksygen er essensielt for cellevekst og reproduksjon. Mennesker puster omtrent 20 ganger i minuttet, og mye mer under fysisk anstrengelse.

fysisk demonstrasjon

Studenter er tilordnet en av tre roller - lunger, oksygen og karbondioksid. Barn som er tilordnet til å være lungene holde hendene for å danne to sirkler med en åpning på toppen. Som lungene puster, barn gå ut å utvide sirkelen, og studentene representerer oksygen inn i lungene gjennom åpningen på toppen, deretter passere inn i blodet under sluttet hendene i sirkelen. Som lungene puster, studentene representerer karbondioksid inn i sirkelen under sluttet hender. Barna i sirkelen skritt nærmere sammen, tvinger karbondioksyd ut av åpningene ved toppen av sirklene. Denne fysiske demonstrasjonen hjelper barn å forstå puste prosessen.

Lungekapasitet

Studentene arbeider i par for å måle lungekapasitet. Ved hjelp av en ballong og streng, puster hvert barn en pust så hardt de kan i ballongen. Det andre barnet måler omkretsen av ballongen ved hjelp av strengen. Klassen diskuterer at luften i ballongen representerer mengden av luft som pleide å være i studentenes lungene. De diskuterer forskjeller i lungekapasiteten mellom studentene.

Trening

I denne aktiviteten barna observere pustemønster i hvile og etter trening. Studenter sitte stille i 30 sekunder, og reflektere over deres puste. Studenter diskutere deres pustefrekvens og hvordan de føler. Da barna stå opp og gjøre hopping knekt i 30 sekunder. Umiddelbart etter at hopping knekt, studentene reflektere over sine puste. Diskusjon i klassen fokuserer på om barna puster raskere etter trening, og hvorfor dette er (kroppen trenger for å ta inn mer oksygen).

regneark Aktiviteter

Barn lærer viktige ord og begreper om luftveiene gjennom ordet søk, puslespill og kryssord. Puslespill aktiviteter kan lages der barn skal sette de handlinger forbundet med å puste i riktig rekkefølge (f.eks inhalering, oksygen inn i lungene, ekspirasjon, karbondioksyd ut i lungene). For å gjøre oppgavene mer holdbare, sette hver handling på et stykke papp og laminat det. Barn kan også merke tegninger i luftveiene, inkludert lungene og røde blodceller. Du kan lage dine egne regneark og puslespill eller få dem ned fra Internett.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/klasseromsaktiviteter-pa-luftveiene/ "

相关文章!
 • "James & the Giant Peach" Klasseromsaktiviteter "James & the Giant Peach" Klasseromsaktiviteter
  - 阅 0

  "James and the Giant Peach" er en barnebok skrevet av Roald Dahl og utgitt i 1961. Historien handler om James, en ung foreldreløs som bor sammen med sine to middel tanter og er gitt en pose med magiske "små grønne ting" av en mystisk g

 • Hvordan lage en 3D-modell av luftveiene Hvordan lage en 3D-modell av luftveiene
  - 阅 5

  Det luftveiene er ansvarlig for å få oksygen til blodet. Blodet kan deretter levere oksygen til alle deler av kroppen. Oksygen inhalert gjennom munnen eller nesen og karbondioksyd pustes ut. Det luftveiene har mange deler i tillegg til lungene og mun

 • Hva gjør luftveiene Do for andre systemer i kroppen? Hva gjør luftveiene Do for andre systemer i kroppen?
  - 阅 0

  Det luftveiene består av nesegangene, pharynx, strupehodet, luftrøret, bronkiene og lungene. Dens primære funksjon er å absorbere oksygen og skille ut karbondioksid, men det er ikke alt den gjør. Alle systemer i kroppen arbeider sammen for å holde de