Amopage

ISO 1133 Vs. ASTM D1238

- Views 0
Advertisement

ISO 1133 Vs. ASTM D1238


I en verden av plast, smeltestrømindeks måler utgangsfrekvens - eller strømnings - som forekommer i naturlig polymer eller konsentratblanding i løpet av 10 minutter når et stempel gjelder en fast mengde trykk ved 190 grader Celsius. Kjenne MFI hjelper produsenter asses viskositeten av et stoff for å bedre kontrollere sin behandling. International Organization for Standardization er 1133 og American Society for Testing og Material ASTM D1238 både tjene som standard for måling av smelteindeks.

likheter

ISO 1133 og ASTM D1238 har flere likheter enn forskjeller. Produsenter vurdere disse standardene "teknisk tilsvarende", som både detalj lignende standarder for bruk av en ekstrudering plastometer, som er kjent som en smelte indekser. Begge standardene foreliggende tester som måler en punkt på kurven viskositet under kontrollerte forhold, og begge uttrykker MFI i enheter av gram pr 10 minutter. Hver standarden spesifiserer åpningen lengde og diameter, fat temperatur og stempel verdier.

metoder

Mens ISO 1133 standarden krever en fem-minutters forvarming tid, krever ASTM D1238 en syv minutters forvarming tid. ISO 1133 standarden har et utgangspunkt på 50 mm og innebærer 30 mm stempel reise mens ASTM D1238 metoden har et utgangspunkt på 46 mm og medfører mellom 6,35 og 25,4 mm av reiser. I tillegg ISO og ASTM standarder foreslå en liten dimensjonsforskjell på stempelet foten av smelte-indekserings.

Egenskaper

ASTM D1238 tilbyr en variasjon av den smelte-strømningstest kjent som en fler vekt smeltestrømningstest. Denne prosedyren - som bruker forskjellige vekter av materialer - tilbyr flere målinger på én lading, herunder målinger under varierende belastning. ISO 1133 standarden ikke detalj denne alternative metoden. ASTM standard detaljer anbefales også tekniske spesifikasjoner for smelte indexers, mens ISO 1133 mangler denne funksjonen.

Prosedyrer A og B

ISO 1133 og ASTM D1238 begge tilbyr to MFI testmetoder, kjent som Prosedyrer A og B. Prosedyre En er avhengig av en manuell smelte indekser gjøre kutt på tidsbestemte intervaller som er så veide på en analytisk balanse for å avgjøre MFI, mens Prosedyre B har ingen kutting eller veiing. I stedet bestemmer den MFI via måling av et volum av ekstrudert harpiks. Vanligvis Prosedyre B gir mer nøyaktige målinger som den har mindre muligheter for brukeren forstyrrelser. Imidlertid krever denne fremgangsmåte en nøyaktig verdi for harpiksen smelte tetthet ved testtemperaturen, mens prosedyre A krever ikke denne kunnskap.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/iso-1133-vs-astm-d1238/ "

相关文章!
 • Slik konverterer ISO ASTM Slik konverterer ISO ASTM
  - 阅 0

  Global standardisering har ført til gradvis utskifting av American Society for Testing og Materials standard til International Standard Organization metoden. Disse standardene etablere nyttige og nøyaktige grunnlinjer for materialer produksjon. ISO h

 • ISO 17025 Audit Check List ISO 17025 Audit Check List
  - 阅 0

  International Organization for Standardization utvikler internasjonale standarder for mange tekniske og faglige felt. Kjent som ISO, fra det greske ISO, eller lik, er ISO-standardene brukes som retningslinjer for overholdelse. ISO 17025 gir retningsl

 • Hvordan Cite ISO-standarder Hvordan Cite ISO-standarder
  - 阅 0

  International Organization for Standardization (ISO) er en organisasjon bestående av medlemmer av nasjonale standardiseringsorganisasjoner rundt om i verden. ISO har som mål å etablere standarder for internasjonal handel. Siterer ISO-standarder i fag