Amopage

Imagery & billedspråk i "The Tell Tale hjerte"

- Views 2
Advertisement

Imagery & billedspråk i "The Tell Tale hjerte"


Edgar Allan Poe er en av USAs mest profilerte forfattere. Hans kjærlighet til det makabre og studiet av de mørke sidene ved den menneskelige psyke har skaffet ham en plass i antologier over hele landet. Gjennom sine noveller, benytter Poe sterk symbolikk og levende billedspråk for å male bildet av mørke og fortvilelse. I "The Tell-Tale Heart," Poe bruker bilder og billedspråk for å fortelle historien om en gal mann som til slutt bukker under for mørket.

Imagery

Imagery er bruk av beskrivelse basert på de fem sansene, eller som Purdue Online Writing Lab forklarer, "total sensoriske forslag." Dette betyr at bildene fanger opp alt som kan bli sett, smakt, luktet, rørt eller hørt. Imagery maler bilde for leseren, slik at han eller hun føler nesten en del av scenen.

"The Tell-Tale hjertet" bruker ofte auditive bilder. Som speaker går gal, blir han mer opptatt av lyden av sin nestes bankende hjerte. Repetisjon av lyden av hjertet er hva som faktisk driver høyttaleren sint og får ham til å melde seg til politiet. Det er også mange eksempler på bilder som er avhengige av den oppfatning av syne, inkludert mange beskrivelser som involverer bruk av lys og mørke.

Symboler

Et symbol er bare noe som står for noe annet. I denne historien, bruker Poe ulike fysiske gjenstander til å stå for noe annet. For eksempel nevner fortellingen klokken fortelleren bærer, som symboliserer tidens gang og bevegelsen av livet. Fokuset på klokken før drapet symboliserer tiden nabo har igjen å leve, mens senere er det en sterk sammenheng mellom tikkende av klokken og hjerteslag.

personifisering

Personifisering er en form for billedspråk hvor menneskelige egenskaper er gitt til livløse objekter. Forfattere bruker personifiseringen å hjelpe publikum forholde seg til historien og å skape en viss stemning. "Death, i nærmer ham hadde forfulgt med sin sorte skygge foran ham, og innhyllet offeret" er et eksempel på personifisering i denne historien. Døden er ikke en person, og derfor kunne ikke bokstavelig forfølge noen, men å presentere det som et rovdyr skaper en uhyggelig stemning.

Lignelse og metafor

Forfattere bruker sammenligninger å forholde en muligens ukjent element eller idé i en historie til noe leseren er kjent med. Disse sammenligningene kan legge mye til stemningen i en historie i svært få ord. I denne historien, beskriver høyttaleren lyset fra lykten som "på lengden en enkel dim ray, som tråden av edderkoppen, skutt fra ut sprekken og falt fullstendig på gribb øyet." Han sammenligner lyset til en edderkopp tråd for å vise hvor tynn og spinkel strålen (og hans perspektiv) er. Poe bruker en metafor når han beskriver mannens øye som øyet av en gribb. Forklare øye på denne måten shadows døden som skal komme. Fordi publikum kobler gribber til død og forfall, er en illevarslende tone satt for både naboen og fortelleren.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/imagery-billedsprak-i-the-tell-tale-hjerte/ "

相关文章!
 • Amerikansk litteratur Temaer: "The Tell-Tale hjertet" Amerikansk litteratur Temaer: "The Tell-Tale hjertet"
  - 阅 2

  "The Tell-Tale hjerte" av Edgar Allan Poe er en så vanlig lærte historie som sin tomten ble en gang brukt som grunnlag for en Simpsons-episode. Historien inneholder flere universelle temaer, inkludert galskap, skyldfølelse, død og farene ved å v

 • Klasseromsaktiviteter for "The Tell-Tale hjertet" Klasseromsaktiviteter for "The Tell-Tale hjertet"
  - 阅 1

  "The Tell-Tale Heart" er en novelle av Edgar Allan Poe publisert i 1843. Historien handler om en ikke navngitt fortellerens forsøk på å overbevise leserne om at han er tilregnelig, selv om han begår overlagt drap. Historien er mørk og illevarsle

 • Hvordan å kritisere en novelle i litteratur Hvordan å kritisere en novelle i litteratur
  - 阅 1

  High school og college engelsk og språk kunst lærere ofte be elevene å kritisere berømte litterære noveller som en del av undervisningen. Noen lærere har også studenter kritikk klassekameratenes historier; faktisk, critiquing workshops er ofte en del