Amopage

Hvordan ta vare på Salvia Planter

- Views 0
Advertisement

Salvia er slekten navn for en gruppe på mer enn 1000 planter som vokser over hele verden. Salvia, også kjent som salvie, kommer i en rekke farger og vekstmønstre. Det er en god nektar anlegg for kolibrier, sommerfugler og bier, og fugler spiser frø av noen arter. Noen varianter, for eksempel kulinariske salvie, er spiselig for mennesker også. Hver art kan ha litt forskjellige krav, men grunnleggende god omsorg vil gå en lang vei å holde salvie sunn og vakker.

Hvordan ta vare på Salvia Planter

Du trenger

Metal hage rake

sparkel

mulch

kompost

Saks eller hagesaks

Trinn 1:

Velg salvia som er riktig for din sone. Mange arter av salvie er innfødt til ørken regioner, og vil ikke trives i en kaldere himmelstrøk. Andre arter er mer kald-tolerant, men kan wilt i en varm, tørre klima. Noen salvias som er hardføre stauder i varmere klima kan dyrkes som ettårige i kaldere regioner, eller dyrket i potter og overvintret innendørs. Snakk med de ansatte på din lokale planteskole eller hagesenter for å finne en salvia som er riktig for din hage.

Hvordan ta vare på Salvia Planter

Steg 2:

Finn en god plass i hagen din. De fleste salvia som mye sol, selv om noen arter tåler svært lys skygge. Alle salvia trenger løs jord og god drenering. Hvis hagen din ikke har tilstrekkelig drenering, bland steiner, grus eller lavastein i bunnen av hullet når du planter Salvia.

Hvordan ta vare på Salvia Planter

Trinn 3:

Plant salvie i løpet av våren. Forbered hagen sengen ved å løsne jorda med en metall hage rake og fjerne ugress. Ved hjelp av en sparkel, grave et hull så dypt og dobbelt så bred som den potten salvia transplantasjon er i. Løsne røttene av salvia, spre dem ut i hullet, og etterfylle med jord blandet med kompost. Du kan også starte salvia fra frø. Sow dem innendørs 10 til 12 uker før den siste frost. Begrave frøene etter 1/8 inches av jord, eller legge dem direkte på toppen av jord, og holde jorda fuktig. Salvia frø spirer i to til tre uker.

Hvordan ta vare på Salvia Planter

Trinn 4:

Vann salvia regelmessig for de første ukene etter planting utenfor. Imidlertid er salvie svært tørke-tolerant. Når den er etablert, vann bare når planten ser visnet.

Hvordan ta vare på Salvia Planter

Trinn 5:

Skjær tilbake flerårig salvie i slutten av høsten etter blomstrer visne. Dette gjør det mulig for planten å sette dets energi til å bygge opp et sterkt rotsystem. Hvis du vokser en type salvie på kanten av sin hardførhet sone, kan det imidlertid være fordelaktig å ikke kutte planten tilbake i høst. I kjøligere klima, mulch dine salvie over vinteren for å beskytte den.

Hvordan ta vare på Salvia Planter

Trinn 6:

Påfør et lag med kompost hver vår for å gi et løft til næring.

Hvordan ta vare på Salvia Planter

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hvordan-ta-vare-pa-salvia-planter/ "

相关文章!
 • Hvordan ta vare på House Plants Hvordan ta vare på House Plants
  - 阅 2

  Hvordan ta vare på stueplanter; få profesjonelle tips og råd fra en ekspert på omsorg for innendørs planter og blomster i denne gratis hage video-serien. oppsummering Series La oss innse det-ikke alle av oss har grønne fingre. Selv om vi prøver og pr

 • Hvordan ta vare på epifyttiske planter Hvordan ta vare på epifyttiske planter
  - 阅 0

  Epifyttiske planter er også kjent som luft planter og staghorn bregner, orkideer og bromeliads er den mest kjente. Disse plantene vokser uten skitt og kan være en morsom tillegg til hagen din. Les videre for å lære å ta vare på dine epifyttiske plant

 • Hvordan ta vare på en plante Hvordan ta vare på en plante
  - 阅 2

  Å vite hvordan man skal ta vare på et anlegg vil bety at anlegget holder seg frisk og fortsetter å vokse. Uten riktig behandling, vil anlegget dø eller dens vekst vil bli hemmet. Men alle planter er ikke det samme. Noen planter vokser i dårlig lys, o