Amopage

Hvordan skrive en bok Forord

- Views 2
Advertisement

Hvordan skrive en bok Forord


En bok forord er et markedsføringsverktøy. Utgivere ofte sette forordet forfatterens navn på omslaget, noen ganger mer fremtredende enn navnet på bokens forfatter. For eksempel "Security Analysis: Sixth Edition, Forord av Warren Buffett, Benjamin Graham og David Dodd," funksjoner forordet forfatteren over bokens faktiske forfattere. Potensielle kjøpere av boka kan lese den første siden eller så av forordet, rett etter at de leser blurb på ryggen og endeklaffene, og - forfatteren håper - rett før de kjøper boken. Hva du sier i bokens forord saker.

Bruksanvisning

Les boken. Marker sider eller deler du liker spesielt godt. Legg merke til om det er noen viktige punkter i boken du er uenig med. Bestem om du oppriktig kan anbefale denne boken. Du kan fortsatt skrive forordet hvis du ikke kan, men utgiveren sannsynligvis ikke vil bruke det, og du kan miste en venn. Steve Jobs gikk tilbake på sin avtale om å skrive forordet til "iWoz," selvbiografien til stipendiat co-grunnlegger av Apple Computer, Steve Wozniak. "Jeg vet ikke hvorfor, fordi jeg er hyggelig mot ham," Wozniak sier til en reporter for Seattle Intelligencer ", så det må ha vært noe han ikke liker."

Skreddersy din forord til den aktuelle målgruppen. Tenk på hvem som er sannsynlig å lese boken, fordi det er publikum for din forordet. Hva er denne målgruppen trolig ønsker eller trenger? Har leserne vil ha en praktisk oppsummering av boken for å veilede dem gjennom et komplisert tema? Personlige anekdoter om forfatteren? En oversikt over feltet du og forfatteren arbeider i eller studere? En noe annen ta på hendelser og saker i boken? Forsikring om at forfatteren vet hva hun snakker om?

Lag en disposisjon, akkurat som du ville gjort for noen essay. Selv om du bestemmer det meste av forordet vil være en oppsummering av boken, må du ta stilling til hva en leser er sannsynlig å komme ut av denne boken. Start med en avhandling uttalelse, det vil si en eller to setning oppsummering av din konklusjon. For eksempel, "John X vet hans ting og denne boken fremskritt kunnskap om dette uforståelige feltet vi er begge engasjert i"; eller "Jeg så Suzy Y vokse fra en cub reporter til en Pulitzer-prisvinner og hun er en gutsy bred." Dette vil sannsynligvis ikke være din åpning setning. Faktisk kan det ikke vises i forordet i det hele tatt. Det er bare din post-it lapp minner deg om poenget ditt. Sikkerhetskopier avhandlingen uttalelse med tre eller flere årsaker, eksempler eller deler av underlagsmateriale. Bruke så mye tid som du trenger til kjøttet ut denne disposisjon, fordi det vil få deg å tenke. Deretter satte den bort og ikke se på det en stund.

Prøv en annen tack hvis du bestemmer deg for disposisjonen er utrolig kjedelig. Forestill deg selv å snakke om boka til noen som ikke kjenner til forfatteren eller motivet. Siden du skriver dette forordet, har du sannsynligvis tror boken er verdt å lese. Fortell denne imaginære personen hvorfor. Skriv en imaginær e-post til denne imaginære personen stream-of-consciousness stil, uten å prøve å organisere noe.

Ta omrisset og stream-of-bevissthet fri skriving og se hvor de kommer sammen. En anekdote eller historien skal ha dukket opp fra det ene eller det andre. Hvis ikke, gjør noe mer å tenke på. Du vil ha en historie som vil demonstrere et hovedpoeng - kanskje din oppgave uttalelse eller kanskje grunnen til at du tror den potensielle leseren skal lese boken.

Skriv det. Hold det kort - kortere enn du tror det skal være. Hvis du blir stabbet om hvordan du avslutter det, kanskje du er ferdig. Tross alt, er din forord bare forrett. La leseren komme videre til hovedrett, mens han fortsatt er sulten.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hvordan-skrive-en-bok-forord/ "

相关文章!
 • Hvordan skrive en bok sammendrag for 5. klasse Hvordan skrive en bok sammendrag for 5. klasse
  - 阅 6

  Skrive en bok oppsummering krever femte klasse studenter å ta hensyn til de fem elementene i litteratur: plot, setting, karakterer, synspunkt, og tema. Ved å gjøre dette, studenter diskutere alt omfattet innenfor en roman og viser hvordan hvert eleme

 • Hvordan skrive en bok Step by Step
  - 阅 4

  For de fleste tanken på å sitte ned og skrive en bok er ganske skremmende. En forfatter kan ha mange spennende ideer, men å få dem ned på papiret på en måte som er organisert, sammenhengende og lett forstått av en annen person er en utfordring. En an

 • Hvordan skrive en bok i 30 dager
  - 阅 0

  Du kan skrive en bok i 30 dager med planlegging og besluttsomhet. Den skriftlige boken vil være et første utkast. Forvent å skrive minst tre utkast - den grove, en kopi som fleshes ut og avslutter historien og et utkast som polerer skriving og fanger