Amopage

Hvordan skrive en Analysis & Design Document for en programvare

- Views 20
Advertisement

Hvordan skrive en Analysis & Design Document for en programvare


Det endelige målet med et program er å løse et problem. Problemet kan være enkle, for eksempel et program som sjekker for feilstavede ord i et tekstdokument, eller komplekse, for eksempel et program som brukes til å opprette en database. Uavhengig av problemet, hvis programvaren ikke effektivt løse problemet og gi et middel for brukeren å lage en løsning, er det ikke effektivt og faller kort av sine mål. Skrive god programvare starter med en analyse og design dokument som tar brukerens behov og skaper en plan for å tilby løsninger.

Du trenger

Programvare forespørsel detaljer

Forretningsregler, prosedyrer

Tilgang til sluttbrukere

Presentasjon programvare (valgfritt)

Definere problemet

 • 1

Vurdere forespørselen ved først å se på det store bildet. Pass på at du forstår hva brukeren ber om. Spør sondering "hvem, hva, hvor, når, hvorfor og hvordan" spørsmål for å komme til roten av problemet.

2

Definere prosjektets omfang og begrensninger. For eksempel, hvis forespørselen er for et program for å computerize en bok-bestillingssystem, evaluere dagens bestillingssystem fra begynnelse til slutt. Definere og etablere prosjekt grenser og identifisere prosjektbegrensninger du må arbeide innenfor, slik som eksisterende maskinvare eller en begrenset tidsramme for prosjektet er ferdig.

3

Se på sluttbrukeren. Intervju og observere folk som vil bruke programvaren på en daglig basis for å bestemme hvordan programvaren må fungere for å imøtekomme anmodningen, og hvordan du kan designe det nye systemet til beste dress brukernes behov. Identifisere brukerrelaterte faktorer som kan påvirke prosjektet, for eksempel hvor ferdighetsnivået til sluttbrukere kan påvirke krav til opplæring.

4

Bestem gjennomførbarhet og presentere anbefalinger. Gi en skriftlig evaluering av forespørselen om å inkludere et estimat av kostnader, fordeler, tidsplan for ferdigstillelse, og din anbefaling om programvaren vil effektivt løse uttalt problem.

Forbered analyse og design Document

1

Utvikle en dataflytdiagram og prosessbeskrivelse. En dataflytdiagram forklarer hva programmet skal gjøre, og en prosess diagram viser hvordan programmet vil gjøre det. For eksempel vil en dataflyt diagram og prosessbeskrivelse for en bok-bestillingssystem dokumentere og beskrive prosessen, steg-for-steg, fra å velge riktig bok å skrive inn boken til inventar.

2

Opprett en data ordbok som definerer og beskriver nødvendige dataelementer og kombinerer disse elementene i dataposter. For eksempel, i boken-bestillingssystem, eksempler på dataelementene inkluderer boken navn, ISBN, forfatter og pris. Disse elementene deretter kombineres for å danne en bok rekord; andre elementer, for eksempel leverandørnavn, kontonummer og salgsrepresentant, kan kombineres for å danne en leverandør posten.

3

Kombiner dataflytdiagram, prosess flyt beskrivelser og data ordboken i et dokument pakke som beskriver programmet i en logisk skrevet format du kan bruke til å lage et program prototype, eller arbeider modell av programmet.

Hint

En fordel å klart definere prosjektets omfang er at det hjelper å unngå "prosjekt kryp" som kan oppstå når et prosjekt vokser utover den første forespørselen.

En annen idé for å identifisere sluttbruker kravene er å utvikle en undersøkelse ved hjelp av en kombinasjon av åpne spørsmål, lukket-endte spørsmål, og range-of-svar spørsmål. Inkluder spørsmål som "Hva har ønsker du å se i boken bestillingssystemet?» «Hvor mange bok bestillinger du plasserer trenger hver måned?" Og "På en skala fra 1 til 10, hvordan vil du rangere ineffektiviteten av gjeldende bok-bestilling system? "

I tillegg til å presentere en skriftlig analyse og design dokument for et program, er det noen ganger nyttig å bruke presentasjon programvare for å legge en grafisk fremstilling av den nye programvaresystem.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hvordan-skrive-en-analysis-design-document-for-en-programvare/ "

相关文章!
 • Hvordan skrive Media Analysis Papers
  - 阅 0

  Hvordan skrive Media Analysis Papers. Medieanalyse papirer undersøke hvordan media fremstiller mennesker, produkter eller problemer. De er spesielt nyttig for ideelle organisasjoner og bedrifter som jobber med stereotype grupper eller problemer. Fors

 • Hvordan skrive en grafisk design Proposal Hvordan skrive en grafisk design Proposal
  - 阅 0

  Når du legger inn bud på prosjekter eller be om ny virksomhet, hvordan du presenterer grafisk design tjenester kan avgjøre suksess for din innsats for å øke din kundebase og bygge bunnlinjen. Spar tid og øke profesjonaliteten til dine forslag med et

 • Hvordan skrive en analyse / Struktur Paper Hvordan skrive en analyse / Struktur Paper
  - 阅 0

  Oppdraget å skrive en analyse papiret er skremmende for de fleste studenter. Innta rollen som en kritiker og analysere et komplekst tekst synes en formidabel oppgave, men å etablere en systematisk framgangsmåte for å fullføre oppdraget gjør skrive en