Amopage

Hvordan røyking forårsake bronkitt?

- Views 0
Advertisement

Bronkitt og røyking

Bronkitt og røyking går hånd i hånd. Når du røyker, kjemikalier i tobakk irritere slimhinnen i dine bronkiene. Typiske symptomer er hoste, sår hals, slim og ubehag i brystet. Jo mer du røyker, jo verre denne tilstanden blir. Det kan føre til kronisk bronkitt, en sykdom knyttet nesten utelukkende til røykere.

giftige stoffer

På grunn av den svært giftige ingredienser i å røyke produkter, hvert drag av en sigarett irriterer en røyker kropp starter med sine lepper og munn, og slutter dypt i luftveiene i lungene. Bare noen få av de skadelige stoffer i sigaretter er nikotin, karbonmonoksid, tjære, ambra, benzen og hydrogencyanid. Alle disse kjemikalier er satt inn i sigaretter sammen med tobakksblader. Når sigaretten tent, blir de kjemiske egenskaper endres, noe som gjør dem enda mer dødelig.

Røyking og lungene

Luftveiene begynner med munnen og reiser ned i halsen inn i luftrøret, som er begynnelsen av lungene. Derfra lungene begynner, forming flere passasjer (bronkiene) som hjelper dem til å utvide og kontrakt. Med hvert åndedrag at du tar, lungene fylles med sårt tiltrengt oksygen. Røyking irriterer slimhinnen i luftrøret og bronkiene. Når disse passasjene er irritert av røyk, de sveller og inflame. Hevelse og inflammasjon er en del av immunresponsen for å hjelpe helbredelse. Slimete er også produsert, men i overflod. Den slimete faktisk tresko bronkiene, noe som gjør det vanskeligere å puste. Dette er grunnen til at røykere hoste så mye. Lungene jobber ekstra hardt for å utvise slimete.

videre Irritasjon

Uopphørlig hoste videre irriterer lungene og halsen. Mange bronkitt lider klager over hoste relaterte brystsmerter, muskelspasmer og en sår hals. Fordi de fortsetter å hoste, er det ingen lindring fra syklusen. På tross av disse symptomene, og vite hvorfor de har tilstanden, folk flest fortsetter å røyke.

Røykhoste

Denne hosten kalles "røykhoste". Det finnes nesten utelukkende i røykere, selv om folk som er utsatt for passiv røyking ofte utvikle det også. Hosten er produktiv. Dette betyr at hoste produserer slimete og slim næret dypt i lungene. Røyker slimete er vanligvis brun, gul eller grønn. Den brune fargen viser hvilke rester igjen i lungene når du røyker. Gule og grønne slimete indikerer infeksjon. Hvis du har en alvorlig hoste, kan det være blod i slimet, også.

Øvre luft Risk

Røykere har større risiko for å utvikle øvre luft virus og infeksjoner på grunn av slim buildup. Den slimete innenfor luftveiene er tykk og er i stand til å fange fremmede partikler, mikroorganismer og bakterier ganske effektivt. Det er snarere som en vitenskap eksperiment i lungene. Bakterier og mikroorganismer trives i fuktige, varme omgivelser, og en røyker lunger er perfekt for infeksjoner å spre seg. Røykere er også mer utsatt for astma, som bronkitt gjør det vanskelig å puste.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hvordan-royking-forarsake-bronkitt/ "

相关文章!
 • Hvordan røyking forårsake leukemi?
  - 阅 0

  Hva er leukemi? Leukemi er en type kreft som oppstår i blodet. Blod celler form og moden i benmargen (bløtvevet i midten av bein), og til slutt blir sluppet ut i blodstrømmen. Hvite blodceller, røde blodceller og blodplater alle produsert i benmargen

 • Hvordan Røyking forårsaker forurensnings
  - 阅 1

  Anatomien til en sigarett Før du kan forstå hvordan røyking fører til forurensning, må du forstå hva sigaretter er laget av, og hva som er i røyken. Sigaretter er ikke bare laget av tobakk. De inneholder mer enn 4000 ingredienser, inkludert farlige s

 • Hvordan Røyking forårsaker vekttap Hvordan Røyking forårsaker vekttap
  - 阅 0

  Røyking og dens virkninger på vekttap Røyking har lenge vært knyttet til vekttap. En St. Louis University studie undersøker sykehjemspasienter eldre funnet at røykere gått ned i vekt raskere enn ikke-røykere. I mellomtiden, røykere også gått opp i ve