Amopage

Hvordan Repot Gardenias

- Views 0
Advertisement

Hvordan Repot Gardenias


Med en berusende duft, hvite blomster og blanke, grønne blader, gardenias er uimotståelig potteplanter. En potte gardenia gjør et attraktivt tillegg til terrasser, verandaer og andre utendørs levende områder hvor vintrene er milde og frostfritt. Når vokser en gardenia i en pott, vil anlegget trenger repotting som røttene og planten vokse. Roots vokser ut av dreneringshull eller vokser på overflaten av jorda er gode indikasjoner på at det er på tide å flytte opp en størrelse.

Du trenger

beskjæringssakser

potting jord

Torvmose

Sand

Perlite eller vermikulitt

Bruksanvisning

 • 1

Plante den gardenia i en pott som er 1 til 2 inches større enn den nåværende potten. Unngå større potter, som den ekstra plassen rundt røttene kan føre vann til å bygge opp i jord og skade røttene. Se etter en pott som har flere hull i bunnen for å tillate drenering.

2

Snu gardenia på sin side i potten, og ta tak i foten av stammen med den ene hånden, forsiktig vrikke potten vekk fra røttene med den andre hånden.

3

Beskjære noen røtter som er tvunnet rundt roten ball eller samanfletta og vridd under roten ballen. Gjør rene kutt når beskjæring gardenia røtter, ved hjelp av skarpe beskjæringssakser.

4

Sette 2 til 3 inches av pottejord i bunnen av den nye potten. Bruk en steril potting jord blanding eller lage din egen ved å kombinere like deler sand, torv mose og vermikulitt eller perlitt. Ikke bruk hagejord, som det er for tungt for container kultur.

5

Plasser gardenia inn i den nye potten, holder det så bunnen av stammen er 1/2 til 1 tomme under leppen av potten. Juster jord nivå i bunnen av potten til gardenia står på egne i riktig høyde.

6

Sette mer potting jord rundt rotklumpen for å fylle den nye potten til bunnen av stammen, slik at 1/2 til 1 tomme mellom jord linjen og kanten av potten for enkel vanning og gjødsling.

7

Trykk ned jorda forsiktig med fingertuppene. Sug potten til jorda rundt gardenia røttene er godt fuktig og vannet renner fra hullene i bunnen. Plasser potten i en vask eller utenfor for å drenere.

Hint

Repot gardenias i løpet av våren eller sommeren når anlegget er i sin vekstfase.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hvordan-repot-gardenias/ "

相关文章!
 • Hvordan Repot en Coleus Hvordan Repot en Coleus
  - 阅 0

  Repotting en Coleus er noe du kan gjøre mens du flytter anlegget fra utendørs til innendørs eller vice versa. Få tips om hvordan du repot Coleus med hjelp fra en erfaren profesjonell gartner på et oppdrag for å gjøre hage stilig, morsom og enkel i de

 • Hvordan Repot Schefflera House Plants Hvordan Repot Schefflera House Plants
  - 阅 3

  Schefflera er en tropisk plante, vokser 8 fot eller høyere, er det ofte brukt som en dekorativ stueplante. Når kjøpte, det vanligvis står på 2 eller 3 fot. Som planten vokser, vil røttene gå tom for plass og veksten avtar betraktelig. For at Scheffle

 • Hvordan Repot en Ivy Plant Hvordan Repot en Ivy Plant
  - 阅 0

  Ivies er innfødt planter til Sør-Europa og Nord-Afrika. De ble brakt til Amerika av de tidlige nybyggerne og vokst som en potteplante fordi de er tolerante for lav luftfuktighet og kjølige temperaturer. Den spraglete og solide grønne bladene kommer i