Amopage

Hvordan regne ut prosenter for et sektordiagram

- Views 2
Advertisement

Hvordan regne ut prosenter for et sektordiagram


En kakediagram viser et sett med kategorier 'proporsjoner eller prosenter av totalen, på en visuell måte. For nøyaktig opprette et kakediagram, må du først regne ut hvor stor prosentandel av kakediagrammet at hver kategori skal okkupere. Derfra kan du beregne vinkelen at hver del av kaken skal ha.

Bruksanvisning

Kompilere dataene i kategorier. Gi hver kategori et tall. For eksempel, hvis du har statistikk på fire kategorier av universitets fagretninger, kan du ønsker å slå disse dataene i et kakediagram. Du kan finne følgende: det er 410 kunst majors, 420 vitenskap majors, 900 språk majors, og 540 tekniske fagretninger.

Legg alle tallene sammen for å få totalen. I dette tilfellet er + 420 + 410 900 + 540 = 2270.

Del hver av kategoriene av totalen. Du resultatene vil være en liste over desimaler etter 0. Round, om nødvendig. I eksemplet med avrunding, kunst: 410/2270 = 0,18, vitenskap: 420/2270 = 0,18, språk: 900/2270 = 0,40 ingeniør: 540/2270 = 0,24.

Multipliser hvert av desimaltall med 100 for å få prosenter. Du kan enkelt gjøre dette ved å flytte desimaltegnet to plasser til høyre. I eksemplet art: 18%, vitenskap 18%, Språk: 40% og engineering: 24%.

Multipliser prosentene av 360 for å få antall grader hver bit av kaken bør ta opp i kakediagrammet. For eksempel gir dette vinklene 64,8, 64,8, 144 og 86,4 for de kategoriene av kunst, vitenskap, språk og engineering, henholdsvis.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hvordan-regne-ut-prosenter-for-et-sektordiagram/ "

相关文章!
 • Hvordan regne ut prosenter Hvordan regne ut prosenter
  - 阅 2

  Prosenter er en integrert del av hverdagen om du vet det eller ikke. Å delta i en undersøkelse, gå til banken, måle ingrediensene for en oppskrift eller beregne store rabatter krever at du må regne ut prosenter i en eller annen måte. Beregne en prose

 • Hvordan regne ut prosenter i Excel Hvordan regne ut prosenter i Excel
  - 阅 3

  En prosentandel er en annen måte å uttrykke en brøk. Prosent betyr bokstavelig talt "per 100." Så når du beregne en prosent, deler du den gitte mengden av noe (teller) av totalbeløpet (nevner), deretter multiplisere med 100. Åpne Microsoft Excel

 • Hvordan regne ut kvadrat Yards for Carpet Hvordan regne ut kvadrat Yards for Carpet
  - 阅 5

  Å kunne beregne kvadrat verft for nytt teppe i et rom synes relativt enkelt i begynnelsen. Imidlertid kan flere hensyn påvirke det faktiske antall kvadrat verft teppe som du trenger å kjøpe for et rom. Den type teppe du velger kan påvirke hvor mye du