Amopage

Hvordan regne ut omkretsen av en sirkel

- Views 7
Advertisement

Finne omkretsen av en sirkel er en felles oppgave i matematikk, og mange virkelige situasjoner krever det. Du kan finne en sirkel omkrets, som er et mål på avstanden rundt sirkelen, hvis du vet enten radius eller diameter av sirkelen.

Måle diameteren av sirkelen. Diameteren er en sirkel gjennom sitt sentrum. Diameteren er også to ganger den radius, som er avstanden fra sentrum av sirkelen til sirkelen kanten.

Bruke formelen for å finne omkretsen av en sirkel, ved hjelp av måling av diameteren fra trinn en. Formelen er C = π xd, eller i ord, er lik omkretsen π multiplisert ganger diameteren. Symbolet π står for tallet pi, der verdien er omtrent 3,14, d står for diameteren til sirkelen, og x er et matematiske symbol for multiplikasjon.

Substitute måling fra trinn én i formelen. Anta at målet på diameteren er 5 inches. Formelen vil se slik ut: C = n x 5 inches.

Substitute 3,14 for π i formelen og gjøre beregningen. Her er hvordan det ser ut i formelen: C = 3,14 x 5 inches, og resultatet er 15.70 inches. Dette tallet er omkretsen av en sirkel hvis diameter er 5 inches.

Hint

Hvis du finner omkretsen av en sirkel der målinger er kjent (som i et problem fra en bok), må du hoppe over trinn én. Bare bruk de oppgitte målene og starte med trinn to.

Ikke bli forvirret hvis du ser formelen for omkretsen av en sirkel skrevet litt forskjellig fra det som i trinn to. Noen ganger er det skrives som C = 2 x π xr, hvor r står for sirkelens radius. Dette tilsvarer C = π xd, fordi diameteren av en sirkel som er to ganger den radius.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hvordan-regne-ut-omkretsen-av-en-sirkel/ "

相关文章!
 • Hvordan finne omkretsen av en sirkel Hvordan finne omkretsen av en sirkel
  - 阅 1

  Kan finne omkretsen av en sirkel ved hjelp av måling av dens diameter, radius eller område. Omkretsen av en sirkel er avstanden rundt sirkelen kanten fra ett punkt, møte tilbake på det punktet. Å vite hvordan man skal beregne en sirkel omkrets kan væ

 • Hvordan beregne volum og omkretsen av en sirkel Hvordan beregne volum og omkretsen av en sirkel
  - 阅 0

  Omkretsen av en sirkel er direkte proporsjonal med radiusen. Forholdet mellom en sirkels omkrets og dens diameter er pi, en konstant som er lik omtrent 3,142. Sirkelens diameter, som igjen tilsvarer det dobbelte av radius. En vanlig fast stoff som ha

 • Hvordan beregne arealet og omkretsen av en sirkel Hvordan beregne arealet og omkretsen av en sirkel
  - 阅 0

  Elevene begynner geometri kan forvente å møte oppgavesett som innebærer beregning av areal og omkrets av en sirkel. Du kan løse disse problemene så lenge du vet sirkelens radius, og kan gjøre noen enkle multiplikasjon. Hvis du lære verdien av den kon