Amopage

Hvordan regne ut mva Prosent

- Views 6
Advertisement

Hvordan regne ut mva Prosent


Merverdiavgift (mva) er en forbruksavgift. Det er forskjellig fra en omsetningsavgift, som er bare lagt på det punktet av interesse. Mva er beregnet på markedsverdien settes til produktet i hvert trinn av fremstilling og distribusjon.

Hvordan moms er Bestemmes

Moms er lagt til et element i alle ledd av produksjonen samt i sluttfasen. Kjøperen av produktet betaler merverdiavgift på kostnadene til produktet minus MVA som allerede er betalt for materialene i produktet. For eksempel har en datamaskinprodusenten allerede betalt moms på materialene som brukes for å gjøre datamaskinen, slik at forbrukeren kjøper datamaskinen ville bare betale moms på alle deler av datamaskinen som ikke allerede har vært gjenstand for merverdiavgift.

mva Rate

Moms brukes hovedsakelig i europeiske land, men selv innenfor EU, varierer fra land til land. Kanariøyene har en av de laveste satsene for merverdiavgift på bare fem prosent, som i 2010, mens land som Sverige, Ungarn og Danmark har en 25 prosent skattesats.

Mva i Storbritannia gikk opp til 17,5 i 2010 og stiger til 20 prosent fra og med 04.01.2011.

Hvordan beregne merverdiavgift

Mange butikker har allerede merverdiavgift i sin pris av varer. Hvis varen ikke inkluderer moms, kan du beregne den endelige kostnaden. I Storbritannia, ville du legge til 17,5 prosent (eller multiplisere med 1,175) til prisen av varen du kjøper. Et element som opprinnelig koster $ 100 ville koste $ 117,50 med moms.

Hvis varen har allerede moms, og du ønsker å vite hvor mye nettokostnaden er, vil du dele det med 1,175 eller frekvensen av moms du betaler i din bedrift. For eksempel, en vare som koster $ 117.5 med moms har en netto kostnad på $ 100.

unntak

Ikke alle produkter er underlagt de samme momssats. I Storbritannia, grunnleggende matvarer er ikke merverdiavgiftspliktig. Noen elementer er også gitt en spesiell moms skattesats. På Kypros er taxi og buss fares beskattes med en spesiell hastighet på 8 prosent, mens andre produkter og tjenester beskattes med 15 prosent.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hvordan-regne-ut-mva-prosent/ "

相关文章!
 • Hvordan regne ut kvadrat Yards for Carpet Hvordan regne ut kvadrat Yards for Carpet
  - 阅 5

  Å kunne beregne kvadrat verft for nytt teppe i et rom synes relativt enkelt i begynnelsen. Imidlertid kan flere hensyn påvirke det faktiske antall kvadrat verft teppe som du trenger å kjøpe for et rom. Den type teppe du velger kan påvirke hvor mye du

 • Hvordan regne ut prosenter Hvordan regne ut prosenter
  - 阅 2

  Prosenter er en integrert del av hverdagen om du vet det eller ikke. Å delta i en undersøkelse, gå til banken, måle ingrediensene for en oppskrift eller beregne store rabatter krever at du må regne ut prosenter i en eller annen måte. Beregne en prose

 • Hvordan regne ut prosenter for et sektordiagram Hvordan regne ut prosenter for et sektordiagram
  - 阅 2

  En kakediagram viser et sett med kategorier 'proporsjoner eller prosenter av totalen, på en visuell måte. For nøyaktig opprette et kakediagram, må du først regne ut hvor stor prosentandel av kakediagrammet at hver kategori skal okkupere. Derfra kan d