Amopage

Hvordan regne ut en prosentandel ved hjelp av en kalkulator

- Views 3
Advertisement

Hvordan regne ut en prosentandel ved hjelp av en kalkulator


Du kan bruke en kalkulator for enkelt å regne ut prosenter. Uttrykket "prosent" refererer til en del av 100. For eksempel er en halv lik 50 prosent eller 50 av 100. De tre variabler i en prosentregning er den del, hele, og den prosentvise. I likningen: 25% av 40 = 10, 10 er den del, 40 er hele, og 25 er den prosentvise. I hver av de tre typene prosentberegninger, må du finne en annen utelatt variabel.

Bruksanvisning

 • 1

Bestem hvilke variable er utelatt i beregningen du prøver å løse. Hvis spørsmålet er "Hvor stor andel av 40 er 10?" den utelatte variable er prosentandelen. Hvis spørsmålet er "Hva er 25 prosent av 40?" den utelatte variabelen er den delen. Hvis spørsmålet er "10 er 25 prosent av hva?" den utelatte variabelen er hele.

2

Hvis utelatt variabel er prosentandelen, dele den delen av hele bruke kalkulatoren for å finne svaret. For eksempel ligningen, er denne 10 ÷ 40 = 0,25. Hvis kalkulatoren har en prosentandel knapp, trykk for å se hvor mange prosent. Hvis kalkulatoren ikke har en slik knapp, multiplisere din forrige svaret med 100 for å finne ut hvor stor prosentandel: 0.25 x 100 = 25%.

3

Hvis utelatt variabel er den delen, kan du bruke kalkulatoren for å multiplisere hele med prosent å finne svaret. Hvis kalkulatoren har en prosentandel knapp, er beregningen som følger: 40 x 25% = 10. Hvis kalkulatoren din ikke har en prosentknapp, må du først dele prosent 100: 25 ÷ 100 = 0,25. Du kan deretter multiplisere dette svaret av hele å bestemme den delen: 0,25 x 40 = 10.

4

Hvis den utelates variabelen er hele, deler den delen av prosentverdien for å bestemme svaret. Hvis kalkulatoren har en prosentandel knapp, er beregningen som følger: 10 ÷ 25% = 40. Hvis kalkulatoren din ikke har en andel knapp, må du dele den prosent med 100 før du fullfører beregningen: 25 ÷ 100 = 0,25. Du kan deretter dele den delen av dette svaret for å avgjøre det hele: 10 ÷ 0,25 = 40.

Hint

Dobbeltsjekk svar, spesielt hvis det virker usannsynlig. Du har kanskje gjort en regnefeil på enkelte punkt.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hvordan-regne-ut-en-prosentandel-ved-hjelp-av-en-kalkulator/ "

相关文章!
 • Hvordan finne en prosentandel ved hjelp av en kalkulator Hvordan finne en prosentandel ved hjelp av en kalkulator
  - 阅 0

  Prosentene er benyttet for å bestemme og numerisk velformulerte trender, mønstre og numeriske fakta. Detaljhandel rabatter, politiske avstemninger, meningsmålinger, forretningsplaner og vitenskapelige studier all utnytte og avhenger av effektiv metod

 • Hvordan å dele en prosent ved hjelp av en kalkulator Hvordan å dele en prosent ved hjelp av en kalkulator
  - 阅 0

  En kalkulator kan gjøre mange matematiske oppgaver enklere. En slik oppgave er delingen av prosenter. Du finner prosenter i mange områder av livet, for eksempel i shopping når du ser et skilt for en viss prosentandel av prisen på en vare. Selv om du

 • Hvordan å forstørre en tegning ved hjelp av et rutenett Hvordan å forstørre en tegning ved hjelp av et rutenett
  - 阅 20

  Hvordan å forstørre en tegning ved hjelp av et rutenett. Du trenger ikke å være en artist å kopiere eller forstørre et bilde med gode resultater. Du trenger linjaler Butcher Papers bærbare Papers Tegneserier Blyanter og viskelær målestokker coloring