Amopage

Hvordan lage mortise og tapper ledd med en ruter

- Views 0
Advertisement

Hvordan lage mortise og tapper ledd med en ruter


En tapp-og-tenon felles er en av de standard metoder for bygging av møbler. Denne felles skaper en bunnsolid sammenføyning av to stykker av tre, og i prosessen, justerer arbeidsstykket som det blir satt sammen sikrer perfekte 90-graders vinkler. I møbelfabrikker og store trearbeid butikker, mortise-og-tenon ledd er gjort på maskiner. Men den gjennomsnittlige hjem woodworker kan også gjøre mortise-og-tenon ledd for hånd med bare en ruter.

Du trenger

En håndholdt ruter med guide gjerde

1 1/2 cutter bit

1 3/4 cutter bit

En furu bord 3 av 36 av 3/4 inches --- forkle

2 furu boards 2 1/2 etter 2 1/2 inches --- legg

4 håndklemmer

Bruksanvisning

 • 1

Sett 1/2 cutter bit inn i ruteren og stram med skiftenøkler. Angi dybden av borkronen på 1/4 tomme. Plasser guiden gjerdet på ruteren og sett den på en tomme på innsiden kanten av litt.

2

Legg de to 1/2 av 2 1/2 tommers bena ned på arbeidsbordet, klem dem sikkert til bordet ca 6 inches fra hverandre. Center og lage et merke 3 inches ned fra toppen av hver etappe med en blyant. Ta ruter i begge hender, plassere den over toppen av den første etappen, og slå den på. Forsiktig lette det ned, tipper det litt å sørge for at gjerdet kommer i kontakt med den siden av benet først, deretter tips ruteren opp til torget og la litt skåret inn i treet. Når ruteren basen har lagt seg på leggen, trekk forsiktig ruteren langs benet, ved hjelp av gjerde som guide. Når du kommer til den 3-tommers mark, stopp. Gjenta på det andre benet.

3

Re-sette ruteren dybde til 1/2 tommers og gjenta prosedyren på begge føtter. Re-set igjen på 3/4 tommers og gjentar igjen før det er en ren slot 3/4 tommers dyp kjører sentrert ned begge bena.

4

Ta 1/2 tommers litt ut av ruteren og sett den på 3/4 tommers bit. Still dybden på ruteren på 1/8 tomme. Skyv føreren gjerde av ruteren til gjerdet så vidt kommer i kontakt bit med.

5

Legg forkle ned på bordet og klemme det fast. Sett ruteren ned på enden av forkleet, slik at gjerdet sit parallelt med enden av forkleet. Slå på ruteren og forsiktig lette det sammen på slutten av forkle, la kutter trimme slutten. Vend på bordet, klemme den ned, og gjøre motsatt side, og skaper en 1/2 tommers tenon. Gjør begge ender av styret.

6

Rundt hjørnet av forkle tenon, koordinere den med diameter mortise 1/2 tommers i beinet. Skyv tappen inn i mortise.

Hint

Gjør en test kjøre på tappen med en skrap bord i samme dimensjon som forkle. Prøv passform, og juster deretter ruteren deretter.

Vær forsiktig når du kjører mortise. Enkelt inn i det, og være helt sikker på at du holder begge hendene på ruteren, og at du holder den plassen.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hvordan-lage-mortise-og-tapper-ledd-med-en-ruter/ "

相关文章!
 • Hvordan lage ditt eget kjøtt Pies med Pastry
  - 阅 1

  De fleste av oss har hatt pai i frossen form fra vår lokale matbutikk. Visste du at for om de samme pengene, kan du lage din egen deilige paier. Du vil også ha den ekstra fordelen av å vite at disse pies ble gjort frisk, etter din egen hånd bringe en

 • Hvordan lage en Film Strip bilde med GIMP Freeware Hvordan lage en Film Strip bilde med GIMP Freeware
  - 阅 1

  Hvordan lage en Film Strip bilde med GIMP Freeware. Adobe Photoshop er et av verdens mest populære programmer, men det er dyrt og ikke rimelig for casual digitale fotografen. GIMP er et kraftig bilderedigeringsprogram tilgjengelig gratis på http://ww

 • Hvordan lage Angel hår Pasta kastet med olivenolje
  - 阅 4

  Trenger du en oppskrift å lage mat englehår pasta med olivenolje? Denne enkle retten er tilfredsstillende og lett å lage. Følg disse trinnene for å lage mat englehår pasta kastet med olivenolje. Du trenger En boks med englehår pasta, 1 ss extra virgi