Amopage

Hvordan lage lim fra skjell

- Views 2
Advertisement

Hvordan lage lim fra skjell


For å forstå hvorfor fiskere fra kysten av Borneo og Sumatra brukes til å lagre skjell blant andre fiske deler for å lage lim, må du forstå den kjemiske sammensetningen av fiskeskjell. Ifølge NIMS (se referanser) fiskeskjell er laget av kalsiumfosfat og protein eller kollagen. Tilsynelatende varme frigjør kalsium fra kollagen som resulterer i et klebrig lim.

Du trenger

Fiskeskjell

Kokende vann

Bruksanvisning

Samle skjell fra en fisk som saltvanns ørret. Kanskje du har tilgang til et fiskemarked søppel der de skalere fisk hver dag før de forberede dem for matlaging. Du må få om lag 12 unser skalaer til å gjøre noen unser lim.

Vask skjellene grundig i rikelig med vann, strai dem gjennom en sil under skylling. Fjerne så mye av fiskelukt som mulig, eller limet blir uutholdelig.

Dekk skjell med vann til de er bare dekket av et varmebestandig dekket beholder. Bringe den til en byll, og la det småkoke til skalaene slå inn i en masse av myk tyktflytende grøt. Ikke la noen ekstra vann for å komme inn i potten og holde væsken fordamper fra beholderen. Fiskerne som brukes til å sette det inn i en lukket beholder som de satt i en stor beholder med kokende vann.

Stek blandingen på svak varme i flere timer. Tillat 6 til 8 timer for kollagen for å oppløse frigjøring av kalsiumfosfat i vannet. Når dette lim påføres, oppløser vann og kalsiumfosfat vil danne en binding med det som den berører.

Fjern beholderen fra varmen og inspisere innholdet. Hvis vekten har oppløst, avkjøl blandingen og holde den stengt til du er klar til å bruke den. Dette skulle gi et klart, slimaktig lim som er et sterkt lim. Hold det kaldt og godt lukket når den ikke er i bruk. Limet er bra for opptil seks uker.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hvordan-lage-lim-fra-skjell/ "

相关文章!
 • Hvordan lage lim fra Sap
  - 阅 4

  Lim avledet fra sap kalles "pitch lim." Indianerne brukte banen lim laget av materialer som finnes i naturen for å lage verktøy og diverse vanntette elementer. Pitch lim skiller seg fra konvensjonell limet som er tilgjengelig i butikkene i dag p

 • Hvordan lage Lime Grønn Cake Coloring
  - 阅 2

  Barn har ofte sterke meninger om deres bursdagskaker eller spesielle anledning kaker. Selv om du ikke er den beste kaken dekoratør, kan du overraske din barn eller barnet på hjertet i livet ditt med en lys limegrønn kake. Du kan ikke enkelt kjøpe lim

 • Hvordan lage gaveesker Fra Gratulasjonskort Hvordan lage gaveesker Fra Gratulasjonskort
  - 阅 0

  Resirkuler gratulasjonskort for å ringe gratis gave bokser egnet for små elementer som smykker eller pyntegjenstander. Fordi kunstverk på forsiden av gratulasjonskort blir toppen av boksen, er ingen gavepakking nødvendig. Du trenger Gratulasjonskort