Amopage

Hvordan lage din egen elektrokjemisk celle

- Views 0
Advertisement

Hvordan lage din egen elektrokjemisk celle


Elektrokjemiske celler bruker kjemiske reaksjoner til å generere elektrisk energi --- eller, alternativt, vanligvis bruke elektrisk energi for å drive kjemiske reaksjoner. De er også viktige verktøy i kjemi for å måle reduksjonspotensialer av forskjellige stoffer. Batterier er en allestedsnærværende eksempel på elektrokjemiske celler brukes til å drive alt fra mobiltelefoner til startmotoren i bilen. Bygge en type elektrokjemisk celle kalles en daniellcellen er en enkel "bakgård kjemi" eksperiment, selv om det er viktig å følge riktige sikkerhetsforanstaltninger når du gjøre det for å unngå enhver risiko for deg selv eller andre.

Du trenger

kobber sulfat

Sinksulfat (både sink og kobber sulfat kan være tilgjengelige fra noen hage butikker)

Bordsalt

To glassbegre eller glasskrukker

kobber bånd

sink strimmel

Voltmeter eller multimeter

Destillert vann

plastrør

Bruksanvisning

Legg sinksulfat i ett begerglass eller glasskrukke og kobbersulfat til den andre (les advarsler på slutten av denne artikkelen før man gjøre det) og tilsett destillert vann. Avhengig av hvor konsentrert du vil løsningen være, bruke fra 0,35 til 1,05 unser kjemisk for hver syv spiseskjeer vann.

Sett sink strimmelen inn i den sinksulfatløsning og kobberstrimmelen i kobbersulfatoppløsningen.

Bøy plastrøret inn i en U-form. Fyll den med saltvann, med en ratio på ca 0,35 unser salt for hver syv spiseskjeer vann.

Stopper begge ender av plastrøret ved hjelp av bomullsdotter.

Sett i de to ender av plastrøret inn i de to begerglassene slik at den danner en bro mellom dem.

Koble voltmeter til de sink- og kobberstrimler og teste spenningen i daniellcellen.

Hint

Cellen som er beskrevet ovenfor er en forholdsvis enkel versjon av daniellcellen. Det vil ikke produsere en høy spenning, men det vil gi en mye høyere spenning enn en eddik eller sitron batteriet. Flere celler vil gi en høyere spenning.

En bruk av en daniellcellen er å bestemme reduksjonspotensialet av ulike materialer --- dvs. hvor lett de er redusert (ta elektroner) eller oksidert (gi elektroner). Basert på spenningen du fant ovenfor, som tror du er en bedre reduksjonsmiddel --- kobber eller sink?

Ifølge produktdatabladet, kobber og sinksulfat er både potensielt skadelige. Må ikke svelges løsninger av enten kjemisk; ikke noen gang tillate dem å komme i kontakt med øynene. Begge kjemikalier er hud irritanter, så unngå hudkontakt med disse kjemikaliene. Alltid holde dem utenfor rekkevidde for barn.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hvordan-lage-din-egen-elektrokjemisk-celle/ "

相关文章!
 • Hvordan lage din egen Solar Cell Phone Charger Hvordan lage din egen Solar Cell Phone Charger
  - 阅 0

  Holde din mobiltelefon belastes kan føre deg inn i en forvirrende verden av elektroniske gadgets og tomme lommer. Du kan oppfylle at søken og ha det gøy å gjøre det ved å konstruere en solar mobiltelefon lader. Dette er et prosjekt som kan gjennomfør

 • Hvordan lage din egen Basketball Sko
  - 阅 3

  Sko gjøre en slik fashion statement om hvem vi er og hva vi liker. Sko kommer i alle fasonger, størrelser og varianter. Basketball sko er en av de mest populære typer joggesko for to grunner: De gir komfort og stabilitet mens du spiller basketball, o

 • Hvordan lage din egen Cribbage Board
  - 阅 28

  Cribbage er en av de mest varige av alle kortspill, og kan dateres så langt tilbake som det syttende århundre, utvikler seg fra en mye tidligere engelsk spill kalt Noddy. Sir John Suckling, er en velstående engelsk poet kreditert med å skape spillet