Amopage

Hvordan kontrollere Canada Thistle

- Views 0
Advertisement

Hvordan kontrollere Canada Thistle


Canada tistel er en invasiv plante ikke innfødt til USA. Anlegget var et uhell innført til landet nesten 400 år siden, og i dag er det en skadelig ugress i 43 stater. Canada tistel er en flerårig ugress vokser fra 1 til 4 fot høy. Den lilla-rosa blomster stikk-blad plante sprer seg ved vindblåste frø og spre rotstokken. Canada tistel trives i terrenget fra prærier til våtmarker og skadelige plantefolkemengder ut stedegne arter og reduserer fôr for dyr og husdyr. Ettersom anlegget sprer, invaderer det beskjære landområder og koster millioner av dollar i avlingstap. Det truer økosystemer og parkområder ved å ødelegge innfødt plante habitat og ødeleggende dyr mangfold. Det invaderer også plener og hager. Canada tistel styres på flere måter.

Du trenger

hagesprøyte

Broadleaf luke killer

Beskjærings

Skuffe

Bruksanvisning

 • 1

Kjemisk. Canada tistel kan styres med systemiske herbicider, så som de inneholdende glyfosat eller clopyralid. Sjekk etiketten av luke mordere på hagesentrene og jernvareforretninger. De som dreper løvetann vil ofte kontrollere Canada tistel.

2

Søknad. Systemiske ugressmidler drepe planten ved å bære giftstoffer til røttene. Dette er kritisk som staude tistel kan vokse fra rotstokken. Et ugressmiddel eller bredbladet ugress drapsmann med 4-D er effektivt hvis det brukes mens anlegget er ung og har sine brede blader. Det kan lett påføres med en hånd eller tank sprøyta.

3

Biologisk. Noen insekter angriper Canada tistel. De trenger ikke fjerne ugress, men kan bidra til å kontrollere anleggene ved å ødelegge blader og blomsterknopper. Det kan ta fem til ti år å utvikle et tett insekt befolkningen som har en målbar effekt på store områder.

4

Hånd skjæring. Hånd luking kan fungere på enkelte anlegg. Helst skjære tilbake planten før den blomstrer og frø. Ellers avskåret frøet hodet og deretter klippe planten så lavt som mulig. Hvis graving, gå dypt nok til å kutte ut kronen.

5

Hvordan kontrollere Canada Thistle


Klippingen. Klipp plantene om våren eller sent på sommeren når de er på vei til å blomstre. Klippe så nær bakken som mulig. Hvis plantene er klippet for tidlig, vil de fortsette å vokse og utvikle blomster. Hvis meiet for sent, kan frøene fortsette utviklingen i cut-off seedhead. Gjentatte klipping kan være nødvendig for flere år for å kontrollere disse staudene.

6

Brenning. Kontrollert brenning gjøres best sent i vekstsesongen. Tidlig på våren, kan det stimulere tistel vekst.

7

Forsiktighet. Canada tistel er vanskelig å kontrollere. Fordi frøene kan ligge i dvale i opptil 20 år, kan gjentatte behandlinger være nødvendig.

Hint

Hvis du oppdager Canada tistel i hagen din, jo tidligere du bruke et ugressmiddel på den voksende ugress, jo mer effektiv er den.

Bruk alltid hansker og vernebriller når du arbeider rundt Canada tistel.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hvordan-kontrollere-canada-thistle/ "

相关文章!
 • Hvordan kontrollere Scotch Thistle Hvordan kontrollere Scotch Thistle
  - 阅 0

  Noen ganger kalles bomull eller ull tistel, Scotch tistel (Onopordum acanthium) er et ugress. Selv om det foretrekker fuktige områder, kan det trives langs veikanter, blant avlinger og på beite. Scotch tistel er biennalen, betyr det bare blomster hve

 • Hvordan kontrollere urinsyre Buildup
  - 阅 1

  Urinsyre er et biprodukt av proteinmetabolisme, og utskilles av nyrene. Når for mye urinsyre bygger seg opp i systemet som et resultat av protein forbruk, nyrene bli overbelastet, kan ikke fjerne overskuddet fra kroppen. Den kan avsettes på de små le

 • Hvordan kontrollere veggedyr
  - 阅 0

  Bed bugs er flate, runde, brune bugs som invaderer hoteller og hjem, og gjemme seg i sprekker og hulrom. Ifølge University of Minnesota Extension, de går i skjul og sove på dagtid og kommer ut om natten. De kan være vanskelig å bli kvitt, og lever av