Amopage

Hvordan introdusere barna til sine fem sansene

- Views 3
Advertisement

Hvordan introdusere barna til sine fem sansene


Fra fødselen, severdigheter, lyder, lukter, smak og teksturer flom barnets sanser med informasjon om hans verden. Som han vokser inn toddlerhood og førskole, gir sensoriske spille ham byggesteinene for å gjøre virkelige tilkoblinger som gir mening av sine opplevelser. Som du introdusere barna til sine fem sanser, er du utstyre styrker deres hjerner for å lære begreper som sortering og vitenskapelige funn; og finmotorikk. Det beste er at læring er forkledd som morsomme sanselete spill, slik at barna kan lære når de spiller.

Du trenger

Vann eller sand tabellen

plast kar

Sand

tørre bønner

Ris

Korn

Måle kopper og skjeer

Spill spader og kuler

Brun papirpose

Boks med lokk

Ulike elementer for å se, smake, ta på, høre og lukte

Små beholdere med lokk

Muttere og bolter

Binders

popcorn

Treblokker

Bruksanvisning

 • 1

Snakk med barnet ditt ved hjelp av beskrivende ord om hennes sanseopplevelser. Beskriv teksturer som fløyels, varm, våt, tørr, ru, glatt og humpete. Påpek severdigheter og kaller dem ved navn. Identifisere dufter som salt, søtt, surt, foreldet eller frisk. Snakk om henne mat som sur, bitter, søt, salt eller nutty. Beskriv miljømessige lyder og musikk som myke, høyt, beroligende eller oppsiktsvekkende; eller med lydord som "splash". Som barnets verbale evner å utvikle, oppmuntre henne til å bruke de samme typer ord for å beskrive sine opplevelser.

2

Sett opp et vann eller sand bord eller badekar og la barnet føle teksturen. Praksis øste og dumping for å utvikle finmotorikken. Med eldre barn, kan du også bruke tørr bønner, ris eller kornblanding til å utsette ham for forskjellige teksturer. Men alltid gi skikkelig veiledning for å unngå utilsiktet inntak av inedibles og choking farer.

3

Place mysterium objekter i en pose eller boks for luktende eller følelsen uten å se. Utfordre barnet ditt til å identifisere objekter bare ved berøring eller lukt. Blindfold din eldre førskolebarn eller kindergartener og gi ham en blind smak test for å identifisere ulike smaker som frukt, juice, sjokolade eller brød. Spill et opptak av mystikk dyrelyder og la barnet gjette dyret.

4

Gi små beholdere med lokk og diverse små gjenstander, ved hjelp av riktige forholdsregler og tilsyn ved bruk av små objekter med små barn. La barnet eksperimentere med å fylle beholderne med objektene og riste dem til å høre de forskjellige lydene.

5

Spill en versjon av "I Spy", der hensikten med spillet er å få øye på så mange ting som mulig som oppfyller de sensoriske kriteriene. For eksempel: "Jeg spion noe lilla. Hvor mange lilla ting kan du finne?" Eller "Jeg spion noe høy. Kan du finne noe høyt? "

6

Gå på en familie natur fottur eller nabolaget tur og slå den inn i en sensorisk gatefeier jakten. Du kan søke etter spesifikke bilder, lyder, lukter, smaker og berører; eller du kan bare prøve å identifisere så mange sanseopplevelser som du kan i løpet av turen. Eldre barn kan holde oversikt over hva de oppdaget for hver følelse, hvis du ønsker det.

Hint

Små gjenstander presentere en kvelningsfare for små barn. Bruk sunn fornuft om hvorvidt barnet er gammelt nok til å bruke dem trygt. Hvis ikke, kan du sette sammen noisemakers og forsegle dem fast med duct tape slik at barnet ikke kan få på de små gjenstander inne mens hun spiller.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hvordan-introdusere-barna-til-sine-fem-sansene/ "

相关文章!
 • Hvordan introdusere barna til en venninne Hvordan introdusere barna til en venninne
  - 阅 0

  Så, har du begynte å date igjen, og bare møtt denne flotte damen. Hun er attraktiv, hun er moro å være med, og ting begynner å flytte sammen - pokker, du har kanskje selv vært intime sammen. Vel hjemme, det er barn som kanskje ikke vet om din nye kjæ

 • Hvordan introdusere barn til Hide-and-Go-Seek Hvordan introdusere barn til Hide-and-Go-Seek
  - 阅 1

  Etter hvert som barna vokser forbi sin baby årene, vil de actionspill begynne. Hide-og-søker er en flerårig favoritt, står testen av tid. Selv de minste babyene kan begynne å forstå noen av de grunnleggende av skjule et objekt eller en person og dere

 • Hvordan få barn til å sove i sine egne senger Hvordan få barn til å sove i sine egne senger
  - 阅 1

  Barn generelt finne veien inn i foreldrenes seng fordi foreldrene ønsker å ha en livsstil hvor de deler en familie seng, eller de har reagert på sine barns angst eller andre søvnproblem i midt på natten ved å tillate dem å kose seg sammen, ifølge Nat