Amopage

Hvordan gjenkjenne og behandle røyk innånding i Dogs

- Views 3
Advertisement

Hvordan gjenkjenne og behandle røyk innånding i Dogs


Ifølge Pet Safety Alert er 40.000 dyr drept i husholdningenes branner årlig, og den viktigste dødsårsaken er ikke fyre seg selv, men kvelning. Hunder krever rask intervensjon som røyk påvirker dem raskere enn hos mennesker.

Smoke eksponering

Hunder utsatt for røyk, kan vise flere røykrelaterte ledetråder som pels lukter som røyk, sot rundt nese og munn, svidd hår og brannskader på huden. Men mangel på tydelige brannskader, betyr ikke nødvendigvis at en hund er fri for røykskader. Når du er i tvil, er det best å ha hunden vurdert av en veterinær som røykrelaterte skader kan føre til alvorlige komplikasjoner hos hunder.

redusert Oxygen

Røyk reduserer oksygeninnholdet i luften, noe som kan føre til broncospasms og smaleste del av hundens luftveiene. Langvarig eksponering, opp til et punkt der det ikke oksygen som er igjen for hunden å puste, kan føre til kvelning. Hunder som ikke puster krever umiddelbar kunstig åndedrett, og de fleste hunder utsettes for røyk kreve ekstra oksygen. Noen hunder bedre når de utsettes for frisk luft, men kan likevel kreve veterinær oppmerksomhet og behandling som røyk innånding kan slå dødelig timer eller dager senere.

oppvarmet Smoke

Når innånding, kan de høye temperaturer på røyk oppstå varme-indusert skade hundens nese fôr og øvre luftveier. Hundens strupehode kan hovne opp og spasmer som fører til en potensielt dødelig luftveisobstruksjon. Behandling i alvorlige tilfeller innebærer en trakeostomi, en operasjon som åpner opp luftveiene slik at hunden å puste. Fordi termisk skade ikke kan bli tydelig i de tidligste stadier, er det viktig ikke å utsette veterinærbehandling.

Karbonmonoksid

Antas å være den ledende årsak til umiddelbar død i røyk inhalasjon tilfeller binder karbonmonoksid til røde blodceller forstyrrer oksygentilførsel til vev på cellenivå. Sultet fra oksygen, kan en hund organer svikter. Tegn på eksponering omfatter kirsebærfarget slimhinner, agitasjon, svakhet, tap av bevissthet og kramper. Oksygenbehov er nødvendig for å fjerne karbonmonoksyd så raskt som mulig fra hundens system.

irriterende kjemikalier

Røyk produsert fra boligbranner inneholder ofte irriterende kjemikalier. Den eksakte natur av disse kjemikaliene, deres effekter og behandlinger varierer avhengig av sammensetningen av elementene brent. Eksponering for hydrogencyanid, utgitt av brent ull, silke, bomull og papir, forårsaker svakhet, oppkast, rask puls, arytmi, kramper og koma. Behandling for cyanid eksponering består av intravenøs administrering av natriumtiosulfat.

svevestøv

Røyk inneholder også partikler som kan bosette seg i hundens øvre luftveier og forårsake okulær og luftveisirritasjon. I tillegg kan disse partikler fungere som kjøretøy til rette for levering av giftige gasser dypt inne i hundens luftveiene. Effektene av disse partiklene i hundens luftveier varierer og behandling er basert på deres sammensetning og lengden på eksponeringen. Heldigvis er de fleste hunder gjenopprette fra røykskader med støttebehandling, men etter eksponering komplikasjoner, for eksempel bakteriell lungebetennelse, kan likevel oppstå fem til syv dager senere. Sørg for å søke videre veterinærbehandling.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hvordan-gjenkjenne-og-behandle-royk-innanding-i-dogs/ "

相关文章!
 • Hvordan gjenkjenne og behandle Strupe Kollaps i Dogs
  - 阅 0

  En hund som opplever strupe kollaps har et medisinsk problem med sin laryngeal brusk. Denne tilstanden oppstår vanligvis etter en hund har vært utsatt for de øvre luftveisproblemer for en lengre tid. Hunder som har denne tilstanden er vanligvis minst

 • Hvordan gjenkjenne og behandle Scotty Cramps i Dogs
  - 阅 0

  Scotty kramper er en tilstand som påvirker skotske terrier. Denne tilstanden påvirker ofte hunder under ett. En hundeeier kan bli skremt når deres hund opplever smerter i bena mens du trener. Fordi denne tilstanden kan føre til at hunden alvorlig ube

 • Hvordan gjenkjenne og behandle Discoid Lupus i Dogs
  - 阅 0

  Når en hund lider av discoid lupus hun opplever en autoimmun sykdom. Selv om ekspertene ikke vet mye om denne sykdommen, har de spekulere det er en genetisk predisposisjon. Noen raser har høyere risiko blant tyske Shepards og Huskies. Her er hvordan