Amopage

Hvordan få hortensia til å blomstre

- Views 55
Advertisement

Hvordan få hortensia til å blomstre


Hortensiabusker (Hydrangea spp.) Er løvfellende busker som blomstrer på våren eller sommeren. Blomstene er som regel hvite, men noen hortensia blomstrer i rosa eller blått, avhengig av jord pH. Hortensia er generelt hardfør i US Department of Agriculture plante hardførhet sonene 3-9, avhengig av art. Unnlatelse av å blomst kan tilskrives en rekke kulturelle og miljømessige årsaker.

Gi dem tid

Hvis hortensia var bare plantet et år eller to siden, vente et år eller to før de blir bekymret for mangel på blomster. Hortensia ofte ta et år eller to for å få etablert en ny plantestedet. Det er ikke uvanlig for hortensia å vente til den tredje eller fjerde år for å blomstre, selv om det var en blomst eller to på busker da de ble kjøpt.

Gi dem rikelig med sollys

Sørg for hortensia får nok sollys. Ideelt sett bør de få fire-fem timer med sol hver dag. Morgen soleksponering med ettermiddag skygge er best. Hortensia kan dyrkes med hell i skyggefulle områder, men de vil vokse saktere og blomstre svært lite, om i det hele tatt. Flekkete eller lys skygge kastet av høye trær skal gi nok sollys, selv om de ikke vil blomstre så voldsomt. Full sol er greit i kjølig-sommer klima, men jorda må holdes jevnt fuktig.

Gi dem masse vann

Gi hortensiabusker med supplerende vann når den øverste tomme eller to av jord begynner å bli tørr. Dette er spesielt viktig i de to første årene, mens hortensia får etablert. Unge hortensiabusker trenger mellom 4 og 6 liter eller 1 1/2 2 inches vann per uke, mens større, mer modne hortensiabusker bruke 8 til 10 liter per uke. I tørkeperioder, eller når det har vært lite nedbør, sjekk jord en eller to ganger hver uke for å se om supplerende vann er nødvendig. Spre 2 til 3 inches av mulch over jord for å holde på fuktigheten i jorda og redusere ugress.

Beskjære dem riktig

Sviske hortensia på riktig tid av året. De fleste hortensia som blomstrer på “nye tre”, eller stammer fra inneværende sesong, bør ikke beskjæres annet enn å fjerne stilker eller blader med sort vinterskader i løpet av våren. Glatte hortensia (Hydrangea arborescens), klatre hortensiabusker (Hydrangea anomala petiolaris), endeløse Sommer hortensiabusker (Hydrangea macrophylla 'Balimer') og panicle hortensiabusker (Hydrangea paniculata) alle faller innenfor denne gruppen. Imidlertid kan panicle hortensia og glatte hortensia bli kuttet tilbake til en høyde på 1 til 2 fot på senvinteren. De vil vokse nye stengler og blomstre pålitelig samme år. Denne typen drastisk beskjæring på disse to artene vil medføre kortere busker med større blomster.

Hortensia som blomstrer på “gamle tre”, eller stammer som vokste forrige sommer, bør beskjæres rett etter at de er ferdig med blomstringen. Hvis de er beskjæres på senvinteren eller tidlig om våren, vil blomsterknopper fjernes og de kan ikke blomstre i det hele tatt det året. Bigleaf hortensia (Hydrangea macrophylla), Nikko Blå hortensia (Hydrangea macrophylla 'Nikko Blue'), Oakleaf hortensia (Hydrangea quercifolia) og taggete hortensia (Hydrangea sagtannete) alle fall innenfor denne beskjæring gruppen.

Bruk alltid skarpe beskjæringssakser og sterilisere dem i husholdningenes desinfeksjonsmiddel før du bruker dem. Hvis det er noen tegn til sykdom på grenene, desinfisere beskjæringssakser mellom kutt. Skyll alltid desinfeksjonsmiddel av før skjæring stengler for å hindre mulig skade på friskt plantevevet. Gjør beskjæring kutt ca ¼ tomme over en vekst knopp eller sett av blader. Skjær syke og døde grener av på basen til enhver tid, helst så snart de blir lagt merke til.

Se opp for kaldt vær og Deer

Vær oppmerksom på værmeldinger i løpet av våren og dekker hortensia med burlap eller et laken når sent kulde er spådd. Frost kan skade blomsterknopper og hindre dem fra blomstringen.

Beskytt hortensia fra sulten hjort som spiser blomsterknopper og unge blader. Deer repellant laget av 20 prosent hele egg og 80 prosent vann fungerer godt i opptil en måned per spray. Fjerne membranen som omgir eggeplomme før blanding for å hindre tilstopping. Blande den opp, hell den i en sprøyte og spray i eggedosisen over hele hortensia når temperaturen stiger over frysepunktet og hortensia begynner å sette på nye blader. Gjør dette på en tørr dag så blandingen tørker raskt.

La gjødsel i skur

Ikke gi hortensia gjødsel og holde plenen gjødsel godt unna dem. De vanligvis ikke trenger gjødsel i det hele tatt. Nitrogen, som er den primære næringsstoffer i plenen gjødsel, forårsaker hortensia til å vokse frodige, grønne blader på bekostning av blomster. Hvis plenen gjødsel er brukt, ikke spre det innen 3 føttene på kanten av hortensia grener.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hvordan-fa-hortensia-til-a-blomstre/ "

相关文章!
 • Hvordan få Klatring hortensia til å blomstre Hvordan få Klatring hortensia til å blomstre
  - 阅 0

  Klatring hortensia ofte vokse til en høyde på 30 til 40 fot, men kan til slutt nå 80 fot. Det er tre arter av klatring hortensia: woodvamp (Decumaria Barbara), klatring hortensia (Hydrangea anomala subsp petiolaris.) Og japansk hortensia vintreet (Sc

 • Hvordan jeg tvinge skjæret blomstene til å blomstre? Hvordan jeg tvinge skjæret blomstene til å blomstre?
  - 阅 0

  En vakker bukett med blomster kan lyse opp ethvert rom, men når du klippe blomstene før de blomstrer, kan du ha problemer med å få dem til å åpne. Snarere enn å sitte og vente på dager for blomstene til å blomstre - som de kanskje aldri gjør - du kan

 • Hvordan få Hage Clematis blomstene til å blomstre Hvordan få Hage Clematis blomstene til å blomstre
  - 阅 0

  Clematis vinstokker er like hjemme accenting vakker arkitektur eller lysere gamle vær-farget trekonstruksjoner. Clematis vinstokker har 300 navngitte varianter og tusenvis av hybrider. Ordet klematis er gresk for klatring vintreet, og selv om noen av