Amopage

Hvordan Energy Flow gjennom en næringskjede?

- Views 0
Advertisement

Hvordan Energy Flow gjennom en næringskjede?


Næringskjeder beskriver flyt av energi gjennom et økosystem. Primærprodusenter pumpe energi inn i et økosystem fra et miljømessig kilde, og denne energien blir så ført fra en organisme til en annen.

Energikilde

Energikilden for mange økosystemer er den Søn Men noen økosystemer, slik som de ligger i nærheten av hydrotermale kilder på havbunnen, er avhengige av energi fra uorganiske forbindelser.

energitap

Mye av energien satt i hvert nivå av næringskjeden er tapt. En del av energien blir brukt ved utførelse av livsprosesser, mens noen av de mat konsumert er ufordøyd og går som avfall.

primærprodusenter

Primærprodusenter konverterer energi fra omgivelsene til et brukbart kjemisk form. Planter, alger og enkelte bakterier bruker fotosyntesen for å utnytte energien fra sollyset for å drive livsprosesser.

primære Forbrukerne

Primære konsumentene får sin nødvendige energien ved å forbruke energien som er lagret i celler og vev i primærprodusenter. Eksempler på primære forbrukere omfatter beitende dyr som sebra, bøffel, og hester.

sekundære Forbrukerne

Primære forbrukere i sin tur blir bytte for sekundære forbrukerne. Sekundære forbrukerne inkluderer rovdyr som slanger, løver og ulver.

nedbrytere

Nedbrytere sådanne, som sopp bryte ned organisk materiale som distribueres av andre organismer i omgivelsene. Dette materialet kan komme fra døde organismer eller avfall utskilles etter fordøyelse.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hvordan-energy-flow-gjennom-en-naeringskjede/ "

相关文章!
 • Hvordan beregne Flow gjennom en åpning Hvordan beregne Flow gjennom en åpning
  - 阅 0

  For å beregne strømningen av vann gjennom en åpning vi trenger å vite ting: hastigheten av vannet og tverrsnittsarealet av vann. For å gjøre denne beregningen må vi anta at åpningen er en perfekt sylinder. Du trenger Stoppeklokke klokke~~POS=HEADCOMP

 • Hvordan å plystre gjennom nesen Hvordan å plystre gjennom nesen
  - 阅 0

  Alles hadde den klippe-hengeren i neseborene som gjør den konstante lyden av en nasal luftrør hele dagen. Likevel, er nesen piping et mye mer komplisert art at mange mennesker har forsøkt å mestre gjennom engasjement og praksis. Så grip det praktiske

 • Hvordan å seile gjennom Panamakanalen
  - 阅 0

  Hvordan å seile gjennom Panamakanalen. Jada, kan du bare få om bord en av de store megaliners og gå gjennom Panamakanalen mens du nipper til tropisk drink på dekk. Men hvis du har mer en følelse av eventyr, kan du seile ditt eget skip gjennom den ber