Amopage

Hvordan å drepe en prosess i Windows

- Views 0
Advertisement

Hvordan å drepe en prosess i Windows


Av og til, selv om den beste vedlikeholdt av datamaskiner, vil programmer slutte å virke eller begynne å kommandere en urimelig andel av maskinens ressurser. Noen ganger kan du bare lukke programmet, men hvis den har krasjet dårlig, det er ikke alltid et alternativ. I stedet må du manuelt "drepe" en prosess, slik at programmet kan slutte å kjøre. Det er enklest å gjøre i Windows Task Manager, men det er også mulig å drepe prosesser effektivt fra kommandolinjen.

Oppgavebehandling Metode

Høyreklikk på oppgavelinjen nederst på skjermen, og velg «Start Task Manager." Hvis programmet krasjer har gjort musen ubrukelig, holder du nede "Ctrl-Alt-Delete". Velg Oppgavebehandling fra menyen som dukker opp.

Bla gjennom listen over kjørende prosesser for å finne din misbehaving program. Hvis du ikke vet hvilken prosess som forårsaker problemet, holde et øye med CPU-bruk og minnebruk kolonner. Ethvert program ved hjelp av en unormalt stor andel av ressursene er vanligvis den skyldige.

Trykk eller klikk uakseptable prosessen for å velge den, klikk på "Avslutt oppgave."

Command Line Method

Sveip inn fra høyre, eller peke med musen på øvre høyre hjørne av skjermen. Trykk eller klikk på Søk-boksen, og skriv inn søkeordet "Command", uten anførselstegn.

Høyreklikk på valget "Ledetekst" i søkeresultatene, og velg "Kjør som administrator" fra den resulterende hurtigmenyen. Et vindu vil åpne opp med hvit skrift på svart bakken, akkurat som i DOS kjent for 1980 databrukere.

Skriv inn kommandoen "tasklist," uten anførselstegn, og trykk "Enter" -tasten. Du vil se en liste over prosesser som kjører, sammen med sine prosess IDer og minnebruk.

Drep den fornærmende prosessen ved sitt image navn, ved å skrive "taskkill / IM [prosess navn] / F," uten anførselstegn, og erstatte [prosess navn '] med det faktiske navnet på programmet. Å drepe prosessen ved sin ID-nummer, skriver du inn «taskkill / PID [prosess nummer] / F," erstatte [prosess nummer] med selve prosessen antall av programmet.

Klikk på den røde "X" i øverste høyre hjørne av ledeteksten vinduet for å lukke det, eller bare skrive kommandoen "exit", uten anførselstegn, og trykk "Enter".

Hint

Bare drepe en prosess hvis programmet ikke er i stand til å slå ned på egen hånd, da tvinger det til å lukke, kan det føre til tap av ulagret data. Noen ganger ordentlig prosessen spiller en avgjørende rolle i et av programmene dine, eller i en systemfunksjon Windows, og i så fall, vil det programmet lukkes eller systemet funksjonen vil slutte å fungere. Slike situasjoner kan også føre til tap av data.

Kommandolinjen gjør at en dyktig bruker å effektivt drepe flere prosesser med en enkelt kommando. For eksempel, hvis du er på en flerbrukermaskin og en bruker som heter Bob har krasjet systemet, kan du drepe alle sine prosesser ved å skrive "taskkill / FI BRUKERNAVN eq Bob / F", der / FI BRUKERNAVN midler du filtrerer prosesser ved brukernavn, som i dette tilfellet er lik Bob. Hvis du vil se en fullstendig liste over alternativer for taskkill kommandoen, skriv "taskkill /?" ved ledeteksten, uten anførselstegn.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder for Windows 8.1. Det kan variere litt eller betydelig med andre versjoner eller produkter.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hvordan-a-drepe-en-prosess-i-windows/ "

相关文章!
 • Hvordan å drepe en prosess hvis din Ingen tilgang
  - 阅 0

  Hvis du prøver å "avslutte" eller "drepe" en prosess med Windows Task Manager, kan du få en melding om at "Handlingen kunne ikke fullføres. Access is denied." Dette er fordi prosessen ikke kjører under samme sikkerhetskonteks

 • Hvordan å drepe en prosess fra kommandolinjen
  - 阅 0

  Når et program henger eller en uønsket prosess kjører på din PC, fungerer det best å drepe prosessen direkte fra kommandolinjen. Fremgangsmåten for å drepe en prosess fra kommandolinjen er relativt enkel. Det viktigste er å sikre at du dreper riktig

 • Hvordan å drepe en prosess i AIX
  - 阅 0

  Adanced Interaktiv executive, eller AIX, er en fordeling av UNIX laget av IBM for bruk på mange IBM arbeidsstasjoner an servere. AIX bruker tradisjonelle UNIX-kommandoer og funksjoner samtidig legge egne lederprogrammer og verktøy opprettet av IBM. D