Amopage

Hvilken type problem du får fra en dårlig Catalytic Converter?

- Views 2
Advertisement

Hvilken type problem du får fra en dårlig Catalytic Converter?


Katalysatoren i bilen fungerer som en slags etterbrenningskammer, ved hjelp av varme og spesielle kjemikalier inne i en metall sak å brenne av skadelige avgasser før de kommer ut av eksosrøret. De underliggende problemer i forbindelse med katalytisk svikt stammer fra andre komponenter og systemer som fungerer ordentlig. Katalysator problemer vil dukke opp på ulike måter, og bilfører eller eier bør være oppmerksom på eventuelle forløper tegn før irreversibel omformer svikt.

Grunnleggende Katalysator Konstruksjon og design

Basiske katalysatorer består av en ytre stålmantel fylt med et substrat av kjemiske materialer. To typer av kjemiske materialer foreligger: BB-størrelse keramiske pellets og monolittiske honeycomb-platene. Belegget på pelletene eller platene består av edelmetaller slik som palladium, platina og rhodium. Den fremre eller spissen sidekammeret holder reduksjonskatalysator, mens den bakre rom huser oksydasjonskatalysator. Konverteren sitter like bak hovedgrenrøret, som kommer ut fra eksosmanifolden. Det er vanligvis sveiset eller klemme-boltet på grenrøret.

Oksiderende, To-veis katalysator Funksjon

Oksiderende, eller toveis omformere er enklere i konstruksjon enn kjemisk tre-veis-omformere og minimalisere hydrokarbon- og karbonmonoksyd-forurensning. Oksygen, karbonmonoksyd og hydrokarboner inn i konverteren, i samspill med substrat-materialene, noe som fører til akselerert oksydasjon eller en flammeløs forbrenning. Den økte oksydasjon gjengir de skadelige utslipp død eller kjemisk nøytral, og de kommer ut av eksos som ufarlig karbondioksyd og vanndamp.

Tre-veis katalysator Funksjon

De tre-katalysatorer fungerer på samme måte for det oksiderende konverter, men det i tillegg redusere nivåer av oksider av nitrogen. For dette formål er disse omformere har ofte gjennomgående injeksjonsrørene drives ved luftpumper, som akselererer den kjemiske omdannelse av oksidasjonskatalysator.

overopphetet Utseende

Den kjemiske substrat inne i katalysatoren kan smelte, overhetes av en altfor rik luft-drivstoffblanding, tennplugg savner eller annen tenningsfeil. Vanligvis omformere som har et 200 graders forskjell F eller mer mellom innløpet og utløpssiden av omformeren ved normal marsjfart viser indikasjoner på innvendig overoppheting og kan synlig slå utsiden ytre lag svart, med en regnbueørret-farget fargetone. Et infrarødt pyrometer eller kontakttemperaturen probe brukes til å bestemme om omformeren arbeider for hardt til å utvise sterk varme.

Tetting

Når substratet i omformeren smelter enten platina-palladium-belegg eller aluminiumoksyd vokskakeformete materiale, danner det en ugjennomtrengelig slagg, hvilke blokker av eksosstrømmen, tilstopping av passasjer. Dette skaper en alvorlig mottrykk som påvirker motorytelsen. Et tett converter kan føre til ujevn tomgang, motor nøling ved akselerasjon, svekket kraft, hard-start, og i noen tilfeller, en no-start tilstand. Defekte komponenter som forårsaker altfor rik brensel-luft-blanding, slik som sprekker fordelerlokk, defekte EGR ventiler, uriktig tidspunkt eller skitne tank alle kan føre til smelting injektorer. Dette symptomet kan diagnostiseres ved hjelp av en vakuummåler på inntaksmanifolden, eller en eksos mottrykk manometer før og etter konverteren.

begroing

Tilsmussing resultater inne i katalysatoren når uforbrent drivstoff er til stede. Kjernetemperaturen av omformeren tilfelle behøver ikke å oppnå for høy temperatur, slik som en nedsmelting av substratet, men høyere enn normale temperaturer vil resultere, så vel som noen øket mottrykk. Når substratet kjemikalier er fortynnet, rå-gass forlater ofte eksosrøret i en svart sky. Substratet kan faktisk bli våt, eller drivstoff-sotet. Gass kjørelengde lider, samt akselerasjon og total effekt.

lukt

Brente katalysatorer ofte avgir en varm-metall lukt, ledsaget av den lukt av brent råtne egg, som resulterer fra brennende substrat og overopphetet metall. Noen luftpumpegummilinjer kan smelte og avgir et brent gummi lukt, såvel som en hvilken som helst fiber pakning eller plastkomponent. Lambdasondene kan avgi en skarp lukt på grunn av den brente isolasjonen.

retts~~POS=TRUNC

For en katalysator for å gjøre jobben sin skikkelig, må tenningen og drivstoff systemer utfører til produsentens spesifikasjoner. Dette inkluderer en riktig innstilt motor, uten feiltenning fra tenn deler feil og uriktig justering av tidspunktet og den primære og sekundære tenningssystem. Dette sjekkliste omfatter punkter, plugger, kondensator, eller distributorless tenning, spiral, tennplugger, pluggledninger og alle relative ECM sensorer. Brennstoffsystemet må ha riktig trykk og justering på forgasseren eller bensin injisert systemer, hvor luft-brennstoffblanding verken er for mager eller for fet. Et riktig innstilt og tidsstyrt motor vil ikke skade den normale drift av en katalytisk omformer.

feil~~POS=TRUNC

Feilkoder kan vises på dashbordet som indikerer en "Check Engine" eller "Emission Control" problem. En skanner verktøyet kan spille inn og referere til en bokstav og tall-kode, spesielt skisserte den berørte delen. For eksempel vil en leser som leser en kode fra P0420 til P0423 indikere en katalysator som ikke er i drift med maksimal effektivitet. Omformeren kan ikke bli tettet med en slik kode, men det vil vise temperatur- og trykkforskjeller på innløps- og utløpssidene.

Garanti

Sjekk garantien på din katalysator hvis du har en nyere bil. Finn ut hvilke deler kommer under dekning, sammen med tidsperioden og-eller kjørelengde. Fyll ut registreringsskjemaet og send det i. En katalysator garantien gjelder ikke negere deg fra å holde kjøretøyet riktig innstilt til produsentens spesifikasjoner. Tid til å fange en sviktende converter er under et veldig tidlig stadium, basert på hvilken del som forårsaker tidlig svikt modus tegn.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hvilken-type-problem-du-far-fra-en-darlig-catalytic-converter/ "

相关文章!
 • Hvilken type rabatt til reisebyråer Fra Disney?
  - 阅 0

  Reisebyråer tilbys ofte rabatter for hotell, air fare og til og med temapark billetter, slik at de kan gjøre seg kjent med disse virksomhetene og gi anbefalinger til sine kunder. Disney tilbyr reisebyråene en spesiell rabatt i Disneyland Resort. ford

 • Hvilken type Filter Fjerner tungmetaller fra drikkevann? Hvilken type Filter Fjerner tungmetaller fra drikkevann?
  - 阅 3

  Vann filtre fjerner et bredt spekter av forurensninger, inkludert kjemikalier, mikroorganismer og tungmetaller. For det kommunale vann fra springen, er det sistnevnte ofte den største bekymring, som bly eller kvikksølv partikler kan lekke inn i en va

 • Hva er symptomene på en dårlig Catalytic Converter? Hva er symptomene på en dårlig Catalytic Converter?
  - 阅 1

  Det er ikke lett å diagnostisere uten en mekaniker, men mange symptomer kan vise til en dårlig katalysator. Katalysatoren formål er å endre hydrokarboner, karbonmonoksyd og nitrogenoksyder i utslipp fra kjøretøy til harmløse forbindelser av karbondio