Amopage

Hvem oppfant sjekker?

- Views 0
Advertisement

Hvem oppfant sjekker?


Med bruk av debetkort, har bruken av sjekker falt betydelig. Men sjekker har vært en økonomisk stift i hundrevis av år i mange utviklede land.

tidligste History

Historien om kontroll systemet er komplisert, og ingen person eller kultur kan bli kreditert med å finne opp sjekken.

Antikken

Gamle romerne brukte banksystemer, der skriftlige notater, kalt "attributio," kunne bli utarbeidet mot en persons konto. Fordi handel og bankfolk ikke ble ansett som respektabel, ble disse bankene ikke organisert eller utbredt.

Tidlig middelalder

På begynnelsen av 12-tallet, Knight Templar begynte en av de første utbredte banksystemer. Folk ville slippe av pengene sine i en av Templar stasjoner, og hevder det på en annen stasjon med en håndskrevet papir krav utkast. Disse utkastene var forløperen til den moderne sjekk.

Senmiddelalderen

På begynnelsen av 1500-tallet, ville nederlandske kjøpmenn sette pengene sine med kasser, og skrive utkast til notater fullmakt dem til å betale sin gjeld fra reservoarene. Dette ble sett på som et trygt alternativ til å bære store summer, og etter hvert spredt seg til andre deler av Europa.

serie~~POS=TRUNC sjekker

Den britiske begynte å sette serienummer på bank utkast notater på 1700-tallet. Ifølge infoplease.com, kan bruken av ordet "kontroller" har sin opprinnelse på denne tiden, fordi serienumre kan brukes til å "sjekke" en konto.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hvem-oppfant-sjekker/ "

相关文章!
 • Hvem oppfant Bronze?
  - 阅 0

  I dag tror vi på bronse først og fremst som et dekorativt metall. Skulpturer, lampe baser, OL-medaljer: disse er alle moderne bronse håndverk. I forhold til menneskets historie, men utviklingen av bronse var en viktig epoke. Dens utvikling og formidl

 • Hvem oppfant den strykebrett?
  - 阅 3

  Strykebrettet er et fast innslag i mange husholdninger. Brukes til alt fra å stryke skjorter til presser ark. Det er veldig utbredt, og dette gjør det vanskelig å bestemme dens opprinnelse. Det er noe uenighet om hvem som oppfant strykebrettet, men d

 • Hvem oppfant den navigasjonssystem? Hvem oppfant den navigasjonssystem?
  - 阅 5

  Kunsten å identifisere vår beliggenhet og peker i riktig retning for å nå våre mål har vært praktisert i flere tusen år. Celestial navigasjon guidet egypterne og grekerne i gammel historie, og dens praksis er ofte sitert i latin og gresk litteratur.