Amopage

Hvem oppfant den strykebrett?

- Views 3
Advertisement

Strykebrettet er et fast innslag i mange husholdninger. Brukes til alt fra å stryke skjorter til presser ark. Det er veldig utbredt, og dette gjør det vanskelig å bestemme dens opprinnelse. Det er noe uenighet om hvem som oppfant strykebrettet, men de fleste amerikanere peker til oppfinnelsen utviklet av Sarah Boone som den mest sannsynlige kilden.

Historie

Sarah Boone er oftest kreditert som oppfinneren av den moderne-dag strykebrett. Tidligere oppfinnelser ikke tillater for effektiv stryking av en hel plagg. Boone design, med sin avrundede form og større, buet overflate, er fortsatt verdsatt av de som jern i dag. Det følger også med ideen om å sammen ben. Hennes patent ble søkt om 30. desember 1887, og gitt den 26 april 1892 i New Haven, Connecticut. Patentet fullstendig beskrevet hennes oppfinnelse, bruker ingen eksakte tall for høyde og lengde. I stedet, det beskrevet bitene A, A1, B, B1 og så videre som er montert sammen for å skape strykebrettet. Ingen eksakte målinger ble tatt med for å øke bredden i patentet i tilfelle produsentene valgte å skalere design.

Funksjon

Boone design betydde at plaggene kan strykes raskt og effektivt. Tidligere design krevde et plagg å strykes stykkevis, fjerne plagget flere ganger, og øker risikoen for tilsmussing. Fordi Boone innarbeidet en tynn bord, kan klær være slått på den, noe som betyr at alle sider kan nås før fjerning. Og vanskelige flekker, som for eksempel ermene, kan strykes og enkelt på en større flate hun designet.

Betydning

Sarah Boone antas å være blant de første afro-amerikanere til å tjene en patent. Hun var en tidligere slave som levde i Connecticut i slutten av det 19. århundre.

Teorier / Spekulasjoner

JN Brewster patentert 20 år på "strykebrett" før Boone patent ble innvilget. Men Brewster patent var for et styre som var lik en Murphy seng som kastet opp i et skap. J. Vandenburg og J. Harvey også patentert en enhet for å stryke i 1858, men enheten var et flatt bord som ikke inneholder konturer som gjør Boone enhet så nyttig. Siden disse enhetene har bleknet i minnet, mens Boone enhet er sannsynligvis den som er mest lik den du holder i vaskeriet skapet, de fleste tror at Boone er oppfinneren av strykebrettet.

Potensielle

I fremtiden kan vi kreditere Garry Allen, en australsk oppfinner, med neste generasjon av -brett. Han har skapt et strykebrett som kaster på en slik måte at det kan bli på størrelse med et større kort tilfelle. Det er festet til veggen med en enkel tapp og kan rotere 180 grader, slik at det er allsidig og kompakt.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hvem-oppfant-den-strykebrett/ "

相关文章!
 • Hvem oppfant den Støvsuger og når? Hvem oppfant den Støvsuger og når?
  - 阅 16

  Lenge før det var støvsugere, vedlikeholde tepper var dyrt. Fordi det var ingen enkel måte å få støv og skitt av gulv, boliger ble ofte laget av hardtre. Tepper ble feid daglig for grunnleggende vedlikehold. Vanligvis en gang i uken, ble de tatt uten

 • Hvem oppfant den Tambourine?
  - 阅 0

  Fordi tamburin har eksistert siden oldtiden i en rekke kulturer, har vi ingen oversikt over hvem som oppfant den. Dette perkusjon instrument har sin begynnelse i Midtøsten, og forløpere til det er nevnt mange ganger i Bibelen. Midtøsten musikk har væ

 • Hvem oppfant den første solbrun Lotion? Hvem oppfant den første solbrun Lotion?
  - 阅 0

  Solkrem brukes til å beskytte mennesker mot skadelige ultrafiolette stråler fra solen. Solkrem brukes til å lage relativt bleke mennesker mørkere i huden farge. Imidlertid er disse to begrepene brukes om hverandre fordi mange mennesker har den misfor