Amopage

Hvem oppfant den Støvsuger og når?

- Views 16
Advertisement

Hvem oppfant den Støvsuger og når?


Lenge før det var støvsugere, vedlikeholde tepper var dyrt. Fordi det var ingen enkel måte å få støv og skitt av gulv, boliger ble ofte laget av hardtre. Tepper ble feid daglig for grunnleggende vedlikehold. Vanligvis en gang i uken, ble de tatt utendørs, hang fra en klessnor og slått for å fjerne gjenstridig støv. Dette endret seg med oppfinnelsen av støvsugeren.

Definisjon

En støvsuger bruker en luftpumpe for å skape et sug eller vakuum for å løfte smuss og andre partikler ut av tepper eller andre typer gulv. Skitten er vanligvis samles i en pose eller annen kammer for fremtidig disposisjon.

Forerunner

En tidlig stamfar til støvsugeren var den manuelle teppe feiemaskin. Det er flere påstander om hvem som oppfant den første teppe feiemaskin. En av de mest kjente historiene er at feiemaskinen ble oppfunnet av Melvile Bissell, grunnleggeren av Bissell rengjøringsfirma. Ifølge Bissell selskapet, Mr. Bissell oppfant teppet feiemaskin for å hjelpe sin kone få sagflis ut av tepper i sitt servise butikken. Rengjøring med disse tidlige feie ble gjort utelukkende av børster som roteres på hjul.

Den første suge Cleaner

Ifølge History Channel, den første renere som opererte på prinsippene om å skape et vakuum var en tre enhet som kalles en virvelvind. Dette tre-maskin var lett og kompakt, men likevel opererer det var vanskelig fordi brukerne var nødvendig å slå en sveiv til å betjene den mens på samme tid å skyve det over gulvet.

Den første praktiske Støvsuger

I løpet av årene ble flere mer støvsuger motiver innført, inkludert en håndsveiv modell med en børstevalsen i 1875, og en 92-lb. støvsuger som ble markedsført som den første bærbare vakuum. Så, i 1907, en vaktmester fra Canton, Ohio, heter James Spangler oppfunnet en lett, oppreist modell av vakuum som brukte en pose til å samle skitt. Spangler patentert sin design og begynte å markedsføre hva som til slutt ble kjent som Hoover støvsuger.

Oppdateringer i teknologi

De fleste moderne keepers ville anerkjenne Spangler sin støvsuger. Maskinen har hatt relativt få fremskritt siden oppfinnelsen sin. Fremskritt i støvsugeren teknologi har konsentrert seg om rengjøring effektivitet, hastighet og på å gjøre renere mer lette.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hvem-oppfant-den-stovsuger-og-nar/ "

相关文章!
 • Hvem oppfant den elektriske Vaskemaskin? Hvem oppfant den elektriske Vaskemaskin?
  - 阅 0

  Vaskemaskinen har blitt en viktig husholdningsapparater. Men for ikke lenge siden, klær ble vasket for hånd i løpet av dampende badekar med varmt vann. Med oppfinnelsen av elektrisitet, mange nye tidsbesparende enheter dukket opp på markedet, inklude

 • Hvem oppfant den badedrakt?
  - 阅 0

  Den badedrakt har eksistert i ulike former for hundrevis, kanskje tusenvis, av år, og har utviklet seg betydelig over tid. Den badedrakt ikke virkelig har en oppfinner, men snarere rekke mennesker som har endret og formet den. Noen av de viktigste bi

 • Hvem oppfant den Circuit Breaker? Hvem oppfant den Circuit Breaker?
  - 阅 0

  Thomas Edison utviklet ideen for en effektbryter i 1879, skisserte ulike konsepter i sine vitenskapelige tidsskrifter og patentert ideen samme år. En effektbryter kobler en elektrisk krets ved å åpne en kontakt når den sirkulerende elektriske strømme