Amopage

Hva granulert Lime?

- Views 0
Advertisement

Grunner for Liming

Kalk tilsettes vanligvis til hagejord når jorden er for sur for å støtte optimal plantevekst. De materialer som vanligvis kalles kalk inneholder kalsium, og når kalsium tilsettes til jord, det gradvis hever pH-verdien i jordsmonnet, noe som gjør at jordsmonnet mindre sure og mer gjestfritt til gunstige mikroorganismer. Kalk gir også en kilde for næringsstoffer som kalsium, fosfor og magnesium for planter, og det bidrar til planter å bedre utnytte gjødsel.

Kalkprodukter er vanligvis laget av enten kalsittopprinnelse eller dolomitt. Kalsittopprinnelse kalk bare inneholder kalsiumkarbonat, mens dolomittkalk inneholder både kalsiumkarbonat og magnesiumkarbonat.

Produksjonsprosess

Pelletisert kalk er fremstilt ved maling av landbruks kalk, som kan være enten kalsittopprinnelse eller dolomitt, til et fint pulver. Etter at kalken males, er det granulert eller pelletisert, ved å binde det sammen ved hjelp av forbindelser som kalles lignosulfonater. I den endelige pelletiserte produkt, lignosulfonater utgjør omtrent 9 prosent av pelleten.

Pelletisert Lime vs. Ag Lime

Pelletisert kalk hever pH i jorden like effektivt, og ved i det vesentlige samme hastighet som landbruket kalk, som vanligvis kalles ag kalk. Ag kalk, men må brukes med en spesiell spreader på grunn av sin finere tekstur, mens granulert kalk kan brukes med en vanlig hage sprederen. Pelletert kalk er også mindre rotete enn ag kalk, som er støvete og vanskelig å anvende på vindfulle dager.

Pelletert kalk kan kringkastes på toppen av jorda og ikke trenger å bli dyrket på samme måte som ag kalk gjør, men granulert kalk må vannes etter påføring begynne å oppløse pellets og hjelpe lime infiltrere jorda.

Pelletert Lime vs. Pulverisert kalk

Pulverisert kalk produkter er enda mer finmalt enn ag kalk og er dermed enda Messier og vanskeligere å bruke. Pelletert kalk har de samme fordeler over disse pulverprodukter som det gjør i løpet ag kalk.

kostnadsforskjeller

Pelletisert kalk fremste ulempe i forhold til både ag kalk og pulverformet kalk er dens pris. Pelletert kalk er dyrere enn noen av de andre typer kalk, så det er vanligvis ikke mulig for bruk i storskala applikasjoner. På en liten skala i hagen, men fordelene med pelletert kalk kan oppveie sin premium pris.

Soil Testing

Bruk av for mye kalk kan gjøre jorda ugjestmilde til planter ved å gjøre næringsstoffer som jern, mangan og sink utilgjengelig for dem, så du bør ikke kalk plenen eller hagejord hvis du ikke må.

Kontakt din lokale Cooperative Extension kontor for å finne ut hvordan du har din jordas pH testet, og sammenligne testresultatet til den foretrukne pH-nivået i plantene du har tenkt å vokse. Mange typer torv gress og hage grønnsaker vokser godt i litt surt jordsmonn, slik at du kanskje ikke å heve jordas pH-nivå i det hele tatt.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hva-granulert-lime/ "

相关文章!
 • Hva slags lim Kan du reparere en utendørs Keramiske blomsterpotte med? Hva slags lim Kan du reparere en utendørs Keramiske blomsterpotte med?
  - 阅 1

  Hvis du prøver å reparere utendørs keramisk blomsterpotte, er du alltid kommer til å ønske å være sikker på at du bruker en veldig spesiell type lim. Finn ut hva slags lim du kan bruke til å reparere utendørs keramisk blomsterpotte med hjelp fra en k

 • Hva slags lim Rommer skumkjerne sammen?
  - 阅 0

  Skumkjerne, eller skumplate, er et tynt stykke av skum inneklemt mellom to stykker av glanset papir. Den brukes i flere typer teknikk og laging prosjekter, som 3-D modeller som ofte trenger å bli limt sammen. Hva fungerer ikke Liming skumkjerne med e

 • Hva slags Lime for behandling Outhouse avfall? Hva slags Lime for behandling Outhouse avfall?
  - 阅 2

  Uthus var den første "toalettene" av grensen. De eliminert behovet for å grave Latrine hull og den fryktede spørsmålet "Hvor er det siste hullet som ble gravd?" Å kontrollere lukt, fluer og andre insekter som vil samles rundt rik lukte