Amopage

Hva er Tidlig modernisme?

- Views 0
Advertisement

Tidlig modernisme var en bevegelse innenfor kunst som spørsmålstegn verdiene av den vestlige sivilisasjon og omstridte Guds eksistens og universelle moralske prinsipper. Tidlige Modernistene eksperimentert med form og stil i kunsten.

Definisjon

En avvisning av viktoriansk moral preget tidlig modernisme. Den modernistiske bevegelsen stammer fra begynnelsen av det 20. århundre gjennom midten av 1900-tallet; Christopher Butler, professor i engelsk litteratur ved Universitetet i Oxford, plasserer tidlig modernisme i perioden mellom 1900 og 1916 i sitt verk "Tidlig modernisme. Litteratur, musikk og maleri i Europa, 1900-1916"

periodisering

Butler hevder tidlig modernisme endte under første verdenskrig fordi den dype skuffelsen at krigen skapt blant forfattere, kunstnere og komponister førte til enda større innovasjon i kunsten.

typer

Bevegelser i tidlig modernisme inkluderer symbolikk, som var et trekk blant poeter til å representere virkeligheten gjennom metaforer og symboler, og futurismen, som var en trend i kunsten å forkaste det gamle og feire den nye og teknologisk.

store Tall

Blant de tidlige modernistene er kunstnere som Pablo Picasso og Henri Matisse. I musikk, Igor Stravinskijs "Vårofferet" (1913) var en innflytelsesrik stykke. Writers Ezra Pound og TS Eliot innviet den modernistiske bevegelsen i litteratur.

Betydning

Modernister vendt seg bort fra absolutte verdier, se i Victorianism en farlig tendens til å se verden i svart-hvitt vilkår. Et slikt verdensbilde, Modernistene mente førte til sosiale onder som imperialisme, slaveri og krig.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hva-er-tidlig-modernisme/ "

相关文章!
 • Hva er tidlig amerikansk møbler? Hva er tidlig amerikansk møbler?
  - 阅 0

  Tidlig amerikansk møbler er en populær stil, spesielt med huseiere som har en eldre Colonial hus. Tidlig amerikansk møbler er tykk og tung med rette linjer. Det har lite dekorative elementer, men gir en rustikk følelse når den er forseglet med en vok

 • Hva er kontinuerlig Moderne regnskap?
  - 阅 0

  Historisk kost, som forutsetter penger holder en konstant kjøpekraft, var en akseptert metode for regnskapsføring i flere tiår. Inflasjon, volatilitet i valutakurser, ustabilitet i prisnivå og teknologiske og sosiale utviklingen i moderne økonomier f

 • Hva er den moderne porteføljeteori? Hva er den moderne porteføljeteori?
  - 阅 0

  Moderne porteføljeteori (MPT) er et rammeverk som kombinerer logiske forutsetninger og statistiske data, for å hjelpe investorer lage porteføljer. Moderne porteføljeteori beregninger arbeide for å eliminere psykologi og gjetting fra å avgjøre hvilke