Amopage

Hva er horisontale, vertikale og Ratio analyse i regnskap?

- Views 0
Advertisement

Den finansanalytiker benytter et bredt spekter av metoder og teknikker for analyse av selskaper. Som en mekaniker, velger han verktøyet som de fleste passer hans behov. Noen av de mest populære metodene er beregningsmessig enkel og kan brukes av omtrent alle. Forstå noen av disse triksene av handelen er viktig for å analysere selskapene du kan være interessert i å investere i eller for å analysere din egen virksomhet.

horisontal Analyse

Horisontal analyse sammen økonomiske resultater over tid. En årsregnskapet analytiker sammenresultatregnskap eller balanse for senere år for å avdekke trender eller mønstre. Mens nyttige, men denne fremgangsmåte har ulemper. For eksempel engangsregnskaps kostnader som utgifter for verdifall, tap fra naturkatastrofer og endringer i selskapsstrukturen kan hindre nøyaktig analyse.

vertikal Analysis

Vertikal eller vanlig størrelse, utarbeider analyse regnskapet som er tilpasset som prosenter av salg eller andre kontoen kategori summer. Denne teknikken gjør at analytikere for å se sammensetninger av ulike kategorier av regnskapet. På resultatregnskapet, er salget ofte brukt som referansekategori og er nevneren av alle de andre beregninger; balansen bruker forvaltningskapital, total gjeld og egenkapital. Ulempen med vertikal analyse er at den bare gir en titt på en enkelt periode av driften, vanligvis et år. Dette kan gjøre det vanskelig å trekke konklusjoner om virksomheten over tid.

ratio Analysis

Finansanalytikere bruke et bredt spekter av teknikker som er kollektivt kjent som ratio analyse. Den generelle prosedyren innebærer å beregne ulike finansielle forholdstall - som fortjenestemargin, kundefordringer til salg, og inventar omsetning forholdstall - og sammenligne dem med andre selskaper eller generelle tommelfingerregler. Det er hundrevis av finansielle forholdstall som benyttes til og med ulike metoder for å beregne de samme forholdene. Av denne grunn er forholdet analyse anses å være mer en kunst enn en vitenskap. Denne inkonsekvensen er en av teknikken sin downfalls.

Referansemåling

En teknikk som ofte brukes både med ratio analyse og vertikal analyse er benchmarking, som beregner common-size regnskapet eller finansielle forholdstall og sammenligner dem med andre selskaper og bransjestandarder. Denne teknikken er populært og er noen ganger brukt til å sammenligne et selskap til sine konkurrenter. Det er imidlertid viktig å merke seg at alle bedrifter er forskjellig; selv selskaper i samme bransje kan ha svært forskjellige ledelsesfilosofier, mål og kostnadsstruktur. Som sådan, kan benchmarking være et effektivt verktøy, men kanskje ikke passer for rangering eller direkte sammenligne bedrifter.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hva-er-horisontale-vertikale-og-ratio-analyse-i-regnskap/ "

相关文章!
 • Hva er de generelle begrensninger Ratio analyse? Hva er de generelle begrensninger Ratio analyse?
  - 阅 0

  Ratio analyse bruker deler av et finansregnskap for å beregne forskjellige forhold, da, ved hjelp av et system som kalles benchmarking, sammen prosenter av ett selskap til de av et annet selskap, eller med forholdene for en bransje. Ratio analyse er

 • Viktigheten av Ratio Analysis i regnskap
  - 阅 0

  Mens regnskap kan hjelpe en bedrift å holde score i form av dollar, kan interessenter ønsker videre analyse på disse tallene. Finansielle regnskapsforhold tillater interessenter til å avgjøre hvor godt et selskap opererer i bestemte segmenter. Betydn

 • Hva er fordelene og ulemper ved en Financial Ratio Analyse av en Firm? Hva er fordelene og ulemper ved en Financial Ratio Analyse av en Firm?
  - 阅 0

  For å bidra til å identifisere potensielt lønnsomme investeringer, må en investor forstå finansielle stilling i et selskap eller firma. Når du foretar utlån og writing beslutning, må en finansinstitusjon har en forståelse av selskapets regnskaper. Ra