Amopage

Hva er funksjonen til triglyserider?

- Views 1
Advertisement

Hva er funksjonen til triglyserider?


Tre forskjellige lipider, eller fett, finnes i maten vi spiser. Fosfolipider (lecitin), steroler (kolesterol), og den største kategorien-triglyserider. Mesteparten av fett i kroppen også består av triglyserider. De er mettet fett. Selv om de tjener viktige funksjoner i kroppen, triglyserider, sammen med kolesterol, bidra til hjertesykdom. Med så mye forskning som viser viktigheten av å begrense kosten mettet fett, hva er funksjonen av triglyserider og trenger vi dem i det hele tatt?

sammensetning

Navnet triglycerid kommer fra kjemisk sammensetning. Triglyserider inneholde tre molekyler (tri) av fettsyre og ett molekyl av glyserol. Lipider ikke oppløses i vann som andre matvarer som kommer inn i kroppen, så de må først bli brutt ned til å bli absorbert. Etter at de tas opp i tarmslimhinnen, er lipider gjenoppbygd, blandet med kolesterol og omgjort til dråper dekket i et lag av protein. Disse "lipoproteiner" kalles kylomikroner. Kroppen trygt absorberer og lagrer mindre kylomikroner. Større de noen ganger samle seg på veggene i blodårene, noe som sted å tykne og stivne, som er det som kan føre til hjertesykdom. Imidlertid triglyserider betjene flere positive og nødvendige funksjoner i kroppen.

Funksjon 1 - Energy

Alle fettstoffer, herunder triglyserider, er en svært konsentrert energikilde, men de er kroppens andre valg fordi de er vanskeligere enn karbohydrater for å konvertere til energi. Når fett er catabolized (brutt ned til å bli brukt for energi), kroppen bruker bare halvparten av fett kalorier. Noen kalorier som ikke umiddelbart brukes sving inn triglyserider å bli lagret som fett - også kalt adipose tissue - hele kroppen inntil nødvendig for energi.

Funksjon 2 - Isolasjon og beskyttelse

Fettlaget under huden isolerer kroppen fra ekstreme temperaturendringer. Fett rundt indre organer tjener som en beskyttende pute av mekanisk trauma.

Funksjon 3 - Ernæring

Vitaminene A, D, E og K er fettløselige vitaminer, som betyr at kroppen må ha fett for å absorbere dem. Disse vitaminene transporteres gjennom fartøyene ved chylomikronene. Vitamin E, D, K og blir også lagret i fett. Hvis det er for lite fett, eller hvis et medisinsk problem foreligger som forstyrrer kroppens evne til å absorbere fett, så vitaminmangel oppstår. Bunnlinjen: Triglyserider bidra til å sikre tilstrekkelig ernæring.

Bra eller dårlig?

I riktig mengde, triglyserider er viktig og bra; i overskudd, bidrar de til sykdom. Som så mange andre ernæringsmessige retningslinjer, er moderasjon nøkkelen. En sunn vekt, balansert kosthold og regelmessig mosjon er alle nødvendige for å opprettholde et sunt nivå av triglyserider.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hva-er-funksjonen-til-triglyserider/ "

相关文章!
 • Hva er funksjonen til en C Drive? Hva er funksjonen til en C Drive?
  - 阅 1

  C: stasjonen i en datamaskin har som funksjon å lagre operativsystemet, som er datakode som gjør at systemet kan utføre kommandoer og programmer og gjenkjenne periferiutstyr. Dette gjør det avgjørende for et godt fungerende datamaskin. Det kan også v

 • Hva er funksjonene til høyre side av hjernen? Hva er funksjonene til høyre side av hjernen?
  - 阅 1

  Hjernen er delt i to halvkuler som hver kontrollerer bestemte funksjoner. Når du gjør matematisk og analytisk tenkning, for eksempel, er du utnytte venstre side av hjernen. Når du er kreativ tenkning eller dagdrømmer, tar over høyre side av hjernen.

 • Hva er funksjonene til en avis? Hva er funksjonene til en avis?
  - 阅 0

  Aviser er publikasjoner som kommer ut med jevne mellomrom - vanligvis daglig - og gir nyheter og informasjon til leserne. De er trykt på billig papir kjent som avispapir og normalt er forholdsvis billig. De er finansiert av prisen på kjøp, betalte ab