Amopage

Hva er funksjonen til Resin Canals i Pine Needles?

- Views 0
Advertisement

Anatomi

Nålene i de fleste furu inneholder harpiks kanaler, vanligvis to eller flere, og av og til så mange som 20. Kanalene er plassert i den mesophyll av nålen, den fotosyntetiske parti av bladet mellom de øvre og nedre epidermale lag - "marginal" kanaler er nærmere epidermis mens "mediale" er mer fullstendig innebygd i mesophyll. Kanalene er vanligvis dekket med flere lag av epitelceller, spesielt tynne vegger på den indre og tykkere utvendig. Harpiksen i seg selv er en organisk væske inneholdende terpener, harpikssyrer og andre forbindelser. I tillegg til furutrær, et antall av andre bartrær arter, inkludert Douglas gran, oppviser harpiks kanalene i sine nåler.

Forsvar

Barnål resin fungerer som forsvar mot insekter og andre dyr, som konfronterer den usmakelig stoff når kjedelige inn i nåletre blader. De harpiks kan forstyrre fôring, fordøyelse eller metabolsk funksjon av angriperen. Men en rekke insekter spesialister på fest på barnåler, inkludert barnål sheathminer, barnål skala, og Ponderosa furu harpiks midge. Sawflies, som kan beslaglegge furu harpiks i sin egen kropp for forsvar mot rovdyr, kan bryte harpiks korridorer når legger egg i løpet av nåler.

Gjødsel og Resin Canals

Den kanadiske Journal of Forest Forskning forteller at gjødslings kan indusere en økning i antall harpiks kanalene i barnåler, samt i Margen av enkelte arter.

Andre Resin Systems

Kanaler av harpiks er også funnet i tre av furu. Når barken er såret, harpiks bassenger ut og danner et beskyttende lag, i hovedsak tilsvarende som en skorpe. Insekter kan være fanget i denne harpiks slam, som, når fossilt, blir gult. Mens perioder med vannmangel, som langvarig tørke, kan begrense en furu er harpiks produksjon og dermed gjøre den mer utsatt for insektangrep, mild tørke begrenser plantevekst (men ikke fotosyntese) faktisk gjør treet til å vie mer ressurser til harpiks produksjon.

effekt

Mens noen insekter kan omgå harpiks forsvar av furutrær, alt tatt i betraktning, forblir systemet sannsynligvis en fordel fordi de kanalsystem lette rask, omfattende og inneholdt levering av beskyttende giftstoffer i hele treet. For de bartrær målretting insekter, i mellomtiden, forbruker harpiks rike nåler eller bark kan være farlig giftig, men kan også overføre anti-predator effekter av harpiks selv.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hva-er-funksjonen-til-resin-canals-i-pine-needles/ "

相关文章!
 • Hva er funksjonen til en C Drive? Hva er funksjonen til en C Drive?
  - 阅 1

  C: stasjonen i en datamaskin har som funksjon å lagre operativsystemet, som er datakode som gjør at systemet kan utføre kommandoer og programmer og gjenkjenne periferiutstyr. Dette gjør det avgjørende for et godt fungerende datamaskin. Det kan også v

 • Hva er funksjonene til høyre side av hjernen? Hva er funksjonene til høyre side av hjernen?
  - 阅 1

  Hjernen er delt i to halvkuler som hver kontrollerer bestemte funksjoner. Når du gjør matematisk og analytisk tenkning, for eksempel, er du utnytte venstre side av hjernen. Når du er kreativ tenkning eller dagdrømmer, tar over høyre side av hjernen.

 • Hva er funksjonen til triglyserider? Hva er funksjonen til triglyserider?
  - 阅 1

  Tre forskjellige lipider, eller fett, finnes i maten vi spiser. Fosfolipider (lecitin), steroler (kolesterol), og den største kategorien-triglyserider. Mesteparten av fett i kroppen også består av triglyserider. De er mettet fett. Selv om de tjener v