Amopage

Hva er forskjellen mellom en Bay & Gulf?

- Views 0
Advertisement

Hva er forskjellen mellom en Bay & Gulf?


Begrepene "bay" og "gulf" brukes om hverandre, og de begge refererer til vannforekomster som har jobbet seg innover. Selv om det ikke finnes noen standard for måling, en bukt beskriver vanligvis store bukter og viker knyttet til hav. Disse geologiske formasjoner danner viktige økonomiske områder og er ofte plasseringen av viktige havner og byer.

Vann Body Definisjoner

En bukt eller gulf er en lun vannmasse som er nesten omsluttet av landet, men åpner opp i en større kropp av vann. Bays kan dannes i elver, innsjøer, elver, sjø eller hav, men begrepet "gulf" refererer vanligvis til en stor, baylike innrykk som kobles til et hav. På grunn av sin skjermet formasjon, bukter og bukter har ofte rolige farvann som danner ideelle steder for havner og skipstrafikk. Generelt gulfs har forholdsmessig mindre åpninger enn bukter.

Dimensjonering ting opp

Begrepet "gulf" er vanligvis betegner et større område som Gulf of Mexico, og bukten er et begrep reservert for mindre fordypninger som Elliott Bay, der Seattle, Washington, er plassert. Navnene på enkelte vannforekomster, men kan virke vilkårlig. For eksempel, påpeker National Geographic nettside ut at den Persiske Gulf i Midtøsten er faktisk mindre enn Hudson Bay, Canada.

geologiske krefter

Bukter og viker er i utgangspunktet dannet på tre måter. Rifter eller brudd i tektoniske plater kan tillate store vannmasser å strømme inn i landet. Golfen kan også dannes når mykere bergarter erodere på kyststrekninger, noe som åpner for vann for å gjøre sin vei inn i landet; det vanskeligere å erodere innskudd, i mellomtiden, vil stikke fram utover og skaper nes. I tillegg store elver hjelpe bukter og bukter form ved oversvømt land på deres munn. Disse elvemunninger, som har både ferskvann og saltvann, erodere strandlinjer og sammen med tidevanns handling, for å arbeide utvide og danner en bukt. Et eksempel på dette er sett i forholdet mellom Susquehanna-elven og Chesapeake Bay på Atlanterhavskysten.

kjente formasjoner

Den største gulf i verden er Gulf of Mexico, som åpner opp i Atlanterhavet. Det omfatter et areal på over 1,5 millioner kvadratkilometer, eller 600.000 square miles. En svært stor bay er Hudson Bay i Canada, som dekker over 1.23 million kvadratkilometer, eller 475.000 square miles. Denne viktige bay kobler mye av innlandet Canada med Atlanterhavet. Mange av de store byene i verden ligger langs bukter og bukter, som New York, San Francisco, Houston og Tokyo.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hva-er-forskjellen-mellom-en-bay-gulf/ "

相关文章!
 • Hva er forskjellen mellom Bow & Bay Windows?
  - 阅 0

  Det er mange måter å oppdatere utseendet av ditt hjem. En stor endring som mange huseiere kan gjøre er å erstatte sine eksisterende vinduer. Når du bestemmer deg for du er klar til å endre vinduet du blir møtt med ubegrensede muligheter for å kombine

 • Hva er forskjellen mellom DIMM og SDRAM? Hva er forskjellen mellom DIMM og SDRAM?
  - 阅 7

  Computer minne representerer en av de mest potensielt forvirrende komponenter i moderne PCer. Selve mengden vilkår, typer og akronymer kan være skremmende, selv for erfarne databrukere. For eksempel, hva gjør SDRAM og DIMM mener, uansett, og hva er f

 • Hva er forskjellen mellom en CPU og en prosessor? Hva er forskjellen mellom en CPU og en prosessor?
  - 阅 5

  Dette høres ut som et lurespørsmål, men det har fortrinn. The Central Processing Unit (CPU) er en mikroprosessor som styrer utførelsen av programinstruksjoner. I en datamaskin, er det anses å være hjernen. Men andre enheter som harddisker og båndstas