Amopage

Hva er farene for innånding lo fra tørketrommel?

- Views 3
Advertisement

Hva er farene for innånding lo fra tørketrommel?


Lo som samler etter tørking klær i tørketrommelen kan være ganske giftig og farlig. Den mest kjente faren for dette stoffet er dens brennbarhet, skaper potensial for branner hvis det ikke er skikkelig rengjort ut ofte. Den kan også inneholde mange kjemikalier som kan være giftige på flere forskjellige måter ved innånding. Disse kjemikaliene kommer fra tøymyknere, klær selv, og andre miljøfaktorer som kommer inn klær og tørketrommel.

Luftveiene

En vanlig bekymring er luftveissymptomer forårsaket av tørketrommel lo innånding. Den fysiske lo, selv uten potensialet av kjemikalier, er et fremmedlegeme som ikke bør komme inn i lungene. Hvis den gjør det, kan det føre til hoste og pustevansker. Noen av kjemikaliene som er spesielt rettet på åndedrettsorganene kommer fra tøymyknere. Alpha-terpineol har blitt funnet å forårsake irritasjon av slimhinner og lungebetennelse-type sykdommer som kan medføre alvorlig betennelse i lungene ved innånding. Bensyl alkohol fører øvre respiratoriske forstyrrelser som kan forårsake lungesvikt.

Kreft

Flere av de samme stoffer, samt en håndfull andre, har blitt studert og vist for å skape kreftfremkallende virkninger. Noen kjemikalier er også plassert på Environmental Protection Agency “Farlig avfall List”. Et eksempel på en av disse kjemikaliene er kloroform, som ikke skal varmes opp, og kan forårsake svulster i leveren og nyrene. En annen kjemisk karsinogen funnet i tørketrommel lo er benzylacetat, noe som kan være årsaken til bukspyttkjertelcancer.

CNS-skader

Forstyrrelser i sentralnervesystemet (CNS) kan være svært problematisk. Disse lidelser kan være alt fra en hodepine til alvorlige kramper. Flere av de kjemikalier som finnes i tørketrommelen lint som kan føre til forstyrrelser i sentralnervesystemet kommer fra flammehemmere som brukes i tekstilet. Noen eksempler er polybromerte difenyletere, kamfer, og etanol. Disse kan også være svært farlig i små barn eller gravide kvinner, da de kan føre til misdannelser som involverer motoriske ferdigheter og virkemåten i henhold til studier gjort på mus og rotter.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hva-er-farene-for-innanding-lo-fra-torketrommel/ "

相关文章!
 • Hva er faren ved innånding Sulphur fra kull oppvarming i hjemmet? Hva er faren ved innånding Sulphur fra kull oppvarming i hjemmet?
  - 阅 0

  Brenning av kull for hjem oppvarming er fremdeles vanlig i mange land, og det er å gjøre noe av et comeback i deler av USA og Storbritannia. En av dens viktigste luftbårne biprodukter svoveldioksid, en etsende stoff. Athough fleste moderne kullovner

 • Hva er farene ved Innånding av ozon? Hva er farene ved Innånding av ozon?
  - 阅 1

  Ozonlaget dekker jorden beskytter planeten mot solens skadelige stråler. Farmasøytisk kvalitet flytende ozon har vært brukt til desinfeksjon formål på sykestuer og i operasjonsstuer. Det har også blitt brukt ved noen leger for å behandle leddgikt, ny

 • Hva er farene for innånding diesel Røyk? Hva er farene for innånding diesel Røyk?
  - 阅 10

  Dieselmotorer er vanlig i kommersielle lastebiler, personbiler, båter og tog. Diesel og avgasser kan være farlig å Heath for enkelte personer. Faren for eksponering til dieselbrenngasser kan omfatte både akutt eller kortvarige helseeffekter og kronis