Amopage

Hva er de 3 Typer av Leaf arrangementer?

- Views 1
Advertisement

Hva er de 3 Typer av Leaf arrangementer?


En av de viktigste trinnene når lære å identifisere trær og planter er forståelse phyllotaxy, eller arrangement av bladene rundt stammen. Formålet med disse ordningene er ofte å optimalisere eksponering for solen. De fleste planter faller inn under en av tre hoved blad ordninger som er lette å skille fra hverandre.

Alternativt (Spiral)

I en alternativ eller spiralformet blad arrangement er bare en enkelt blad festet til en partikkel node på en stilk. Disse typer planter har blader spredt oppover stammen i et spiralmønster, og danner en usynlig heliks. Et anlegg med et alternativt arrangement har gjennomgående en symmetrisk mønster med nøyaktig samme antall blader for hver omdreining rundt plantens lem. Ivy er ett eksempel på en art med et alternativt arrangement blad.

Motsatte

Et anlegg med par blader festet i hver node motsatt hverandre har en motsatt blad ordning. Dette bladet ordningen har to typer, decussate og distichous. Dersom paret av bladene er dreiet 90 ° så de går videre oppover stammen, blir den motsatte bladarrangementet betraktet descussate. Alternativt, hvis parene ikke roteres, blir de kalt distichous. Plantearter med motsatt blad ordning inkluderer lønn, periwinkle, de fleste viburnums og kastanje.

whorled

Whorled bladarrangementer er identifisert ved hjelp av tre eller flere blader festet i en enkelt node. Som motsatte blad ordninger, kan whorled planter være decussate hvis det er en rotasjon i bladene når de går langs kvist. Eksempler på dette arrangementet kan sees i catalpa og søte Woodruff.

Andre Leaf Ordninger

Selv om mindre vanlig enn den alternative, motsatte og whorled blad ordninger, er det flere andre blad ordninger som skjer i naturen. Basal er en, karakterisert ved en sirkulær fordeling av blader rundt bunnen av anlegget, slik det fremgår av løvetann. I en annen, equitant, etterlater overlapping. Dette er standard i noen iris arter.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hva-er-de-3-typer-av-leaf-arrangementer/ "

相关文章!
 • Hva er de forskjellige typer urter Hva er de forskjellige typer urter
  - 阅 0

  Urter har vært dyrket i tusenvis av år. En av de eldste skriftlige registreringer av urter dateres tilbake til 5000 f.Kr. i Asia, og noen av de samme urter er fortsatt dyrket i gårder og hjem hager i dag. Når du velger hva urter å vokse, kan de mange

 • Hva bestemmer frekvensen og Typer Utbrudd du kan forvente fra en vulkan? Hva bestemmer frekvensen og Typer Utbrudd du kan forvente fra en vulkan?
  - 阅 0

  Vulkanutbrudd kjøre gamut fra vanlige, milde utbetalinger til ekstremt sjeldne, katastrofale utbrudd. Vulkanutbrudd slipper en rekke spørsmål, ikke bare lava, men også bergarter, damp, gasser og aske, som noen ganger kan komme høyt opp i atmosfæren.

 • Hva er de tre typer konflikter? Hva er de tre typer konflikter?
  - 阅 0

  Det er tre hovedtyper av litterære konflikt og en fjerde type konflikter som ofte glemt, men bør nevnes. Man versus mann, mann mot natur og menneske versus selv er de tre hovedtyper av konflikter som flytter historier fremover. Man versus samfunnet e