Amopage

Hva er Cell Fragments?

- Views 0
Advertisement

Hva er Cell Fragments?


Humant blod består av flere stoffer, inkludert plasma, forskjellige celletyper og cellefragmenter. Benmarg stamceller produsere blodceller, som inkluderer røde og hvite blodlegemer. Celle fragmentene er også kjent som blodplater eller trombocytter. Et gjennomsnitt på 250 millioner plater finnes i hver milliliter blod.

megakaryocytes

Som røde og hvite blodlegemer, megakaryocytes er store celler som er opprettet av benmarg stamceller. Megakaryocytter opphold i benmargen og frigjøre cellefragmenter eller blodplater i blodet. En megakaryocytt kan kaste ca 1000 blodplater som hver inneholder stykker av den opprinnelige cellens cytoplasma innpakket i en plasmamembranen. En økning i produksjonen av blodplater er skapt av trombopoietin eller TPO, et hormon som kommer fra leveren og øker antallet av megakaryocytter i benmargen.

Grunnleggende

Cellefragmenter eller blodplater ikke har kjerner som andre celler. De har enzymer og kjemikalier som gjør at fragmenter for å tette lekkasjer i blodkar og koagulere blod. For eksempel, blodplater inneholder kjemikalier aktin og myosin, som i sin tur, forårsaker sammentrekning. Celle fragmenter er funksjonell i omtrent ti dager før fjernet fra sirkulasjonen og erstattes med ferskt utgitt blodplater. Til enhver tid er omtrent en tredjedel av blodplatene i kroppen blir lagret i milten avventer frigivelse i sirkulasjon.

hemostase

Hemostase er en prosess aktiveres når et blodkar blir skadet og kollagenfibre er utsatt. Fibrene aktivere blodplater i blodet, som blir klissete og hovne og samle på stedet av skadene. I løpet av denne prosessen, de slipper kjemikalier for å tiltrekke seg flere blodplater. Tre grunnleggende trinnene fullstendig hemostase, som begynner med spasmer som reduserer blodstrømmen gjennom innsnevring. Etter at platene danner en plugg på stedet av rive eller kutt, er clot former når blod endrer seg fra en flytende til en fast gel, forsterknings tetningen.

Donasjoner

Blodplater er en viktig del for å blodgivning på grunn av sin rolle i å reparere skader på fartøy. Plate donasjoner hjelpe pasienter med kreft, brannskader og andre skader komme gjennom sine behandlinger. En spesiell prosess kalt aferese tar en del av blodet, skiller det i en maskin, og returnerer de andre elementene i blodet tilbake til kroppen din. Blodplatene er tatt fra kroppen din erstatter innen 72 timer. Siden de bare vare i fem dager, sykehusene trenger regelmessig blodplater.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hva-er-cell-fragments/ "

相关文章!
 • Hva er bein fragmenter? Hva er bein fragmenter?
  - 阅 0

  Det finnes mange teknikker som brukes til å studere verdens fortid. Det er også mange teknikker for å hjelpe rettsmedisinske forskere fange en kriminell eller identifisere en kropp. Endelig er det også mange kirurgiske teknikker som hjelper leger til

 • Hva menneskelige celler er synlig med øyet? Hva menneskelige celler er synlig med øyet?
  - 阅 0

  Av alle celler i menneskekroppen er det eneste som kan sees med det blotte øye. Dette er ova, eller oocytt som er produsert av den kvinnelige. De er betydelig større enn den mannlige motstykke, sperm, eller sædceller. Størrelse Menneskelig sædceller

 • Hva er Cell Compartmentalization og Hvorfor det skjer? Hva er Cell Compartmentalization og Hvorfor det skjer?
  - 阅 0

  Høyere organismer inneholder celler som omfatter flere membranbundne strukturer som kalles organeller. Membraner rundt disse organeller tjener som barrierer som deler cellen i rom. Dette hjelper cellene utføre bestemte funksjoner i forskjellige områd