Amopage

Hva er azelainsyre?

- Views 0
Advertisement

Hva er azelainsyre?


Azelainsyre er en antibakteriell og antiproliferativt middel som har anti-betennelse egenskaper. Det er ofte brukt for behandling av forskjellige hudsykdommer, inkludert akne og rosacea. Den gjør dette ved å legge til rette for hud fornyelse, noe som resulterer i en reduksjon i kviser og Komedoner utvikling. Det fungerer også å ødelegge bakterier før det fører til en acne eller rosacea utbrudd. Det er noen ganger brukt som et hår-vekst stimulerende, men kliniske studier har ennå til å validere sin effektivitet i å hjelpe med hårtap.

Funksjon

Azelainsyre administreres lokalt på huden i enten en gel eller kremform. Det er effektivt i å bekjempe mild til moderat inflammatorisk akne. Akne er delt i to grupper; inflammatorisk og ikke-inflammatorisk. Hudsykdommer eller forstyrrelser som faller inn i inflammatorisk akne gruppen omfatter papler, pustler og cyster. Ikke-inflammatorisk akne består av åpne whiteheads og lukkede comedos (hudormer).

Egenskaper

Azelainsyre (gel eller krem) har egenskaper som ligner på medisiner Retin-A. Det er foreskrevet av lege og er vanligvis brukes til de berørte områder av huden en gang om morgenen og en gang om kvelden. Resultater av medisinen kan ta tid; merkbar forbedring i hudens tilstand og utseende kan ta opptil åtte uker. Enkelte individer er foreskrevet azelainsyre for en periode på fem til seks måneder. En lengre varighet av behandling kan være nødvendig for andre.

typer

Azelainsyre aktuelle behandlinger kommer i krem ​​som består av 20% av syren, eller gelen, som har 15% av syren. Det bør ikke være spredt over øynene, leppene, munnen eller innsiden av nesen; dette vil resultere i en ekstrem mengde irritasjon. Medisinen bør settes på som en tynn film. Å sette en ekstra mengde azelainsyre på et berørt område vil ikke gjøre akne forsvinne raskere. Doseringen er spesielt formulert for å tilsvare et beløp som kroppen kan absorbere uten problemer. Bruk av ekstra kan ikke bare forverre huden, men være giftig for kroppen som helhet. Folk som bruker dette produktet bør vaske hendene etter å bruke det på huden.

effekter

Syren kan forårsake hudirritasjon, tørrhet, svie, kløe, svie og misfarging. Hvis disse problemene fortsetter, kan legen anbefale at søknaden gjøres bare en gang om dagen eller annenhver dag. Ovennevnte er generelt vanlig når en person begynner azelainsyre behandling for første gang, men disse symptomene bør avta etter en uke eller så. Hvis de vedvarer eller irritasjon blir verre, kan lokal terapi ikke være hensiktsmessig for den personen. Personer som er allergiske eller har problemer med azelainsyre eller ingrediensene som brukes til å formulere gel eller krem ​​bør ikke bruke den. Personer som har cøliaki eller glutenintoleranse er også bedt om å unngå azelainsyre, fordi det er et limt dikarboksylsyren, inneholder proteiner som finnes naturlig i hvete, rug og bygg.

betraktninger

Under azelainsyre terapi, kan brukere bli bedt om å holde seg borte fra ulike matvarer eller drikker som kan føre til en negativ effekt. Matvarer som er veldig krydret og drikker som inneholder alkohol er eksempler, som de kan legge til rødhet i huden. Dette er mer aktuelt for personer som har rosacea. Mens på azelainsyre, er det viktig å varsle legen din dersom du opplever noen bivirkninger og hud forstyrrelser. Selv om alvorlige bivirkninger er sjeldne, bør de så ut for. Søk medisinsk hjelp hvis du er under elveblest eller utslett, eller opplever en betennelse i ansiktet, tunge, lepper eller andre ansiktsdeler. Disse kan være et tegn på en allergisk reaksjon og må tas opp umiddelbart.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hva-er-azelainsyre/ "

相关文章!
 • Dermatologi og hudsykdommer Dermatologi og hudsykdommer
  - 阅 0

  Det er noen sykdommer som kan forårsake både leddgikt og utslett som en del av sykdom, inkludert psoriasis og revmatoid artritt. Oppdage symptomer som kan oppstå som følge av leddgikt og hudproblemer og mer med hjelp fra en bord-sertifisert hudlege i

 • Hva er den beste Shampoo for tynt hår? Hva er den beste Shampoo for tynt hår?
  - 阅 0

  Ikke gi opp på dine drømmer om en full, skinnende hår. Bare fordi din manke ser litt tynnere enn sist du huske betyr ikke det at speilet vil i morgen gjenspeile total skallethet tilbake på deg. Din hyppig hår Shedding og miniatyrisert gjenvekst er et

 • Hva er Self Assessment for en sosialt arbeid portefølje? Hva er Self Assessment for en sosialt arbeid portefølje?
  - 阅 0

  En sosialt arbeid portefølje er en fundamental prosess med demonstrasjon, evaluering og vurdering. Mange høyskoler og universiteter kaller den endelige porteføljen en "hjørnestein prosjekt." Det er en kvalitativ og kvantitativ verktøy for å demo