Amopage

Hva er akutt astma?

- Views 2
Advertisement

Akutt astma indikerer en plutselig innsettende astma. Dette utbruddet kan være svært skremmende, spesielt hvis du er ukjent med de tegn som fører opp til et angrep. Triggere og forebygging er nøkkelen når du arbeider med akutt astma, så lære å gjenkjenne og unngå angrep kan spare deg et sykehus besøk.

Astma

Astma er en kronisk sykdom som rammer millioner av amerikanere. Angrep oppstå når luftveiene er blokkert eller smalere på grunn av betennelse. Vanligvis starter astma i barndommen, men de siste årene har et økende antall voksne blitt diagnostisert med astma.

Triggers

Ikke alle er utsatt for astma. Hvis du eller din familie har en historie med astma og / eller allergi, er det mer sannsynlig at du er utsatt for denne sykdommen. Hvis du er usikker, er det best å få testet ved allergolog. En akutt astmaanfall kan være forårsaket av overdreven trening, men i de fleste tilfeller, allergener er årsaken. Felles astma utløser er kjæledyr dander, støv, fjær, røyk og selv tøffe lukt som for eksempel parfyme. Øvre luftveisinfeksjoner er også gjerningsmannen for å bringe på akutte astmaanfall.

symptomer

Ved begynnelsen av en akutt astmaanfall, er det en umiddelbar tetthet i brystet. Breathing blir svært arbeidskrevende, og tungpustethet og hoste ofte følge kortpustethet. Hvis du ikke kan gjenvinne normal pusting på egen hånd i løpet av noen minutter eller ikke får lindring fra din hurtigvirkende inhalator, bør du gå til sykehuset umiddelbart.

Forebygging

Holde astma under kontroll kan bidra til å forhindre akutte astmaanfall. Hold innendørs allergi i sjakk ved hjelp av en luftrenser og en Hepa filtrert vakuum. Hold styr på lungefunksjonen ved å bruke en peak flow meter. En peak flow meter måler luftstrømmen, noe som vil gi deg en god indikasjon på om du er i fare for en akutt astmaanfall.

medisinske behandlinger

Det finnes ingen kur for astma, så det er best å snakke med legen din om å få symptomene under kontroll for å unngå akutte anfall. Hvis du bruker hurtigvirkende inhalator mer enn to ganger per uke, er det på tide å ta affære. Det er mange forebyggende medikamenter tilgjengelig, inkludert inhalatorer og tabletter, at legen kan foreskrive. I ekstreme tilfeller kan en muntlig steroid eller hjemme tøver være foreskrevet.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hva-er-akutt-astma/ "

相关文章!
 • Hva er akutt Bronkospasme?
  - 阅 0

  En akutt bronkospasme er en unormal sammentrekning av bronkiene som får dem til å begrense. Det er vanlig hos astmatikere. Denne tilstanden fører til tungpustethet og hoste som luftveiene er blokkert eller smalere. Ofte er klissete slimete produsert,

 • Hva er akutt sykepleie? Hva er akutt sykepleie?
  - 阅 0

  Akutt sykepleie er kortsiktig sykepleie for medisinske pasienter med akutte eller kroniske sykdommer og for kirurgiske pasienter som trenger operasjoner. typer En akutt omsorg sykepleier kan benyttes til å ta vare på pasientene sortert etter type beh

 • Hva Er Sports astma? Hva Er Sports astma?
  - 阅 1

  Sports astma, også kalt trening-indusert astma, er en type astma blusse opp som oppstår som et resultat av trener. Ifølge voksne og barn Allergi of Northern Virginia, omtrent 80 prosent av astmatikere er utsatt for idrett astma. Barn Helse forklarer