Amopage

Historien om elektriske strømmer

- Views 0
Advertisement

Elektriske strømmer er dannet av ladede partikler som beveger seg fra ett sted til et annet, slik at de flyter. Det finnes to typer, DC og AC.

Likestrøm (DC) strømme i bare en retning, og kan vises som en rett linje. Vekselstrøm (AC) strømmer først i en retning og deretter den andre. Deres utseende er det av en sinusformet bølge, og de varierer i tid. Sinusformede bølger er curvy eller pulserende og har mønstre som gjentar, for eksempel sinus og cosinus bølger.

Den tidlige historie elektriske strømmer innebærer gjennombrudd gjort i elektrisitet og elektromagnetisme.

Historien om elektriske strømmer


Elektrisitet

De gamle grekerne oppdaget at når rav ble gnidd med klut, det tilt materialer som løv og støv. Elektrisitet kommer fra ordet elektron, som er det greske ordet for rav. William Gibson, en engelsk lege til dronning Elizabeth I, innførte begrepet. Den type elektrisitet grekerne observert ved å gni en gjenstand og dermed lade det kalles statisk elektrisitet.

Benjamin Franklin var den første til å nevne de to typer avgifter, ringer en positiv og den andre negativ. Franklin oppdaget også at lynet er strøm, ved å utføre et eksperiment med en kite.

Et funn av den italienske fysikeren Luigi Galvani i 1780-årene førte til en svært viktig oppfinnelse. Galvani funnet ut at når han brukte to forskjellige metaller som han ble dissekere en frosk ben, det rykket. I 1800, landsmann og fysikeren Alessandro Volta forbedret på Galvani funn, og oppfant batteriet. Volta tok flere plater av sink og sølv, og plassert klut eller papir som hadde blitt dynket i saltlake eller syre mellom dem.

elektro~~POS=TRUNC

Hans Christian Ørsted, en dansk fysiker, oppdaget forbindelsen mellom elektrisitet og magnetisme i 1820. Han fant at en kompassnål avbøyes når den er plassert i nærheten av en strømførende ledning koblet til et batteri. Oersted også observert at en magnet utøver en kraft på en strømførende ledning når den er plassert i nærheten av det.

Andre Marie Ampere, en fysiker fra Frankrike, bygget på Ørsted oppdagelse. Han fant forholdet mellom strømmen i en ledning fra en hvilken som helst form som for et magnetisk felt rundt den.

I 1831, engelsk Michael Faraday funnet at en løkke av tråd som beveger seg i et magnetfelt som frembringes en strøm. Denne prosessen kalles elektromagnetisk induksjon. Faraday konstruerte den første elektromotoren og dynamoen, som en generator het deretter.

Thomas Edison

Thomas Edison var en amerikansk oppfinner som revolusjonerte bruken av likestrøm, som var den eneste aktuelle i bruk da. Blant de mange oppfinnelser han har gjort mens du bruker den er fonografen, den første praktiske lyspære, og filmkamera. Edisons selskapet bygget en av de første kraftverkene, og ble verdens største byggmester av likestrømssystemer.

Nikola Tesla

Nikola Tesla var en kroatisk som i senere år ble amerikansk statsborger. Han bygde den første AC motor og dynamo. Som barn drømte han om å utnytte energien i Niagara Falls. I sine tidlige 30-årene unnfanget han en idé om en AC motor, og bygget en grov prototype. Han ble ansatt i Thomas Edisons europeiske divisjon, men kom til USA for å arbeide direkte for ham. Han håpet å overtale Edison til å vedta sin visjon.

AC vs DC Current

En bitter uenighet mellom Tesla og Edison førte til Teslas forlater selskapet og selge sin AC system til Edisons rival, George Westinghouse. En bitter torv krig pitted Edison mot Westinghouse og Tesla, men overlegenhet AC vant over DC, noe som er grunnen bygningene er drevet av vekselstrøm. Edisons selskap som senere ble kjent som General Electric.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/historien-om-elektriske-strommer/ "

相关文章!
 • Typer av elektriske strømmer Typer av elektriske strømmer
  - 阅 0

  Det finnes to typer av elektriske strømmer: vekselstrøm (AC) og likestrøm (DC). Det er flere viktige forskjeller mellom disse to typer strømmer. Hva er forskjellen? I likestrøm, flyter ladningen i bare en retning. I AC, endrer gjeldende retning gjent

 • Hvordan fungerer de elektriske strømmer? Hvordan fungerer de elektriske strømmer?
  - 阅 0

  En elektrisk strøm blir målt ved hastigheten elektronene passerer et gitt punkt i en elektrisk krets, et høyere antall elektroner bety et høyere nivå av strøm. En elektrisk strøm "flyter" på grunn elektroner i et høyspennings-område er tiltrukke

 • Historien om elektrisk sag Historien om elektrisk sag
  - 阅 0

  Snekker er en ferdighet som ble til da mennesket først bestemte seg for å bygge, og grove verktøy ble formet for å bidra i prosessen. Mens tidlige verktøy var grov, etter som tiden gikk, nødvendigheten av å ha bedre sager førte til mer raffinert hånd