Amopage

Hest gjødsel Innånding helserisiko

- Views 3
Advertisement

Hest gjødsel Innånding helserisiko


Hestemøkk blir resirkulert gress. Ingen store sykdom har noen gang vært knyttet til eksponering for hester eller hestemøkk, selv blant veterinærer eller andre som har omsorg for hester. Men dårlig hygiene ved håndtering av husdyrgjødsel eller forurenset vann kan skape helseproblemer for mennesker med svakt immunforsvar. De fleste problemene kommer fra ingesting forurenset vann eller mat, ikke inhaling luftbårne partikler.

Betydning

Generelt sett virus er spesifikke for en bestemt art, og ikke overføre fra en type til en annen. Giardia og Cryptosporidium er lyng bekymringer som kan påvirke mennesker. Men disse organismene overføring gjennom forurenset mat og vann, og er ikke luftbåren.
Hester tarmen ikke inneholder høye nivåer av bakterier som er farlige for mennesker, så som E. coli eller Salmonella. Og hestemøkk er 70-80% vann ytterligere fortynning disse patogener.

betraktninger

Men hever nyere forskning på noen spørsmål om å puste inn støv forurenset med en jordbakterier, Rhodococcus equi ,. Noen få tilfeller av lungebetennelse har blitt tilskrevet inhalering husdyrgjødsel av personer med nedsatt immunforsvar som AIDS eller immunundertrykkende terapi pasienter.

Det er også ukjent hvor lenge en patogen kan være aktiv når tørket ut. Clostridium bakterier er kjent for å ha evnen til å danne sporer som er motstandsdyktige mot å tørke ut selv over lange tidsperioder. Det er dokumenterte tilfeller av soldater eller idrettsutøvere får stivkrampe fra spores i felt hvor hestene levde år tidligere. Men denne informasjonen ble publisert i 1956 og ingen omtale av disse funnene er nevnt i nyere forskning.

Horse Health

Innånding av gjødsel er noe som bør unngås for hesten også. Det er sunnere å mate høy fra bakken i stedet for fra hay garn for å unngå å puste inn for mye støv.
Rhodococcus Equi bakterier som er nevnt ovenfor vokse raskt i små føll under 12 uker. En støvete omgivelser kan føre til føll lungebetennelse og kan være dødelig for unge hester. Men det betyr ikke utgjøre en fare for voksne hester.

fordeler

Hestemøkk har blitt brukt som gjødsel i tusenvis av år og finnes i mange kommersielle hageprodukter som matjord, jord balsam for leirjord, mulch for hageplanter, gjødsel. Det er et nyttig tillegg til en komposthaug. Og det er ofte brukt i vinmarkene.

Forebygging / løsning

Mens den faktiske risikoen for helseproblemer fra inhaling hestemøkk er svært liten, en enkel løsning på mulige helsemessige bekymringer er å bære en maske når måke gjødsel eller gjødsling hagen. Gjødsel bør fjernes fra boder daglig for å unngå støvete omgivelser og kontroll fluer og lukt.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/hest-gjodsel-innanding-helserisiko/ "

相关文章!
 • Hvor mye hest gjødsel Gjødsel å bruke Hvor mye hest gjødsel Gjødsel å bruke
  - 阅 0

  Hvis du har din egen hest, har du også en endeløs forsyning av gratis, topp kvalitet gjødsel. Hestemøkk kan være en utmerket gjødsel for hagen din, men det er viktig å bruke riktig mengde. Bruk av for mye hest gjødsel kan skade plantene dine, mens du

 • Hvordan selge hest gjødsel Hvordan selge hest gjødsel
  - 阅 3

  Eie hester kan være en glede, men det kommer med en rekke problemer, inkludert mye avfall som multipliserer med antall hester. En hest kan produsere opp til 50 pounds av husdyrgjødsel en dag, så å bli kvitt dette kan være en skremmende prospektet. Fo

 • Hest gjødsel Vs. Kugjødsel for Gardens
  - 阅 0

  Sammenlignet med kommersielle kunstgjødsel, er lav i næringsinnhold all husdyrgjødsel. Det frigjør næringsstoffer langsomt og bare når jorden er varm og fuktig nok for mikroorganismer til å bryte ned komponentene. Mens hver batch av husdyrgjødsel vil