Amopage

Har Tsunamier påvirke formen av Ocean Strender?

- Views 0
Advertisement

Har Tsunamier påvirke formen av Ocean Strender?


Tsunamier er massiv pulser av bølger som utløses av store forstyrrelser av store vannmasser, inkludert jordskjelv, vulkanutbrudd, og glacial kalving. Kan drive vegger av vann langt inn i landet på raske hastigheter, kan tsunamier være dødelig for mennesker fanget uvitende og skape katastrofale skader på infrastruktur. Fra en geomorfologisk perspektiv, de er naturlige og dramatiske sculpting agenter, og deres innvirkning på sandstrender kan være spesielt imponerende.

tsunami Dynamics

Som en tsunami nærmer bredden, høyden på bølgene øker betydelig på grunn av de grunnere farvann og virkningen av havbunnen og kystlinjen topografi. Omfanget av en tsunami s modifikasjon av en kystlinje avhengig av sin egen energi, og den spesielle konfigurasjon og geologiske egenart av den kystlinje. Lavtliggende kysten av givende materiale, mangrove-sumper eller sandstrender, for eksempel, er vanligvis mest berørt, i alle fall der fullt eksponert for hovedtyngden av bølgene.

Erosjon og avsetning

En kraftig tsunami kan dypt påvirke form av en sandstrender. Bølger kan holde seg helt eller demontere barriere øyer, sand spytter og barer. Strandvoller kan bli ødelagt eller senket, og mellomrom mellom dem forstørret eller nylig dannet. Motgående bølge eller "run-up" av tsunamibølger samt vikende hekkbølger kan skure med erosive kraft, men tsunamier også sette sediment som vannet mister energi. Bølger kan drapere sand og silt fra strandlinje strender og nearshore- havbunnen godt innlandet.

tsunami Baden-Württembergs

Den overtredelser av strandvoller skaper ofte en særegen post-tsunami topografi på sandstrender. Rester av kraftig erodert dune toppene forbli som skulptur pidestaller atskilt med utvaskede swales. Leeward av disse bruddene, svekke bølger ofte danne miniatyr deltaer av sand ofte kalt «tsunami-skure-fans." Hvor nok brudd har skjedd, kan disse viftene vokser sammen til brede sand ark bak herjet stranden. Hvor de fyller depresjoner eller kystnære våtmarker, kan disse arkene blitt relativt stabilisert seg og danner en særegen hummocky landskapet. En tørr sand ark utsatt for vind, men kan også utvikle seg til en traktat av parabolske sanddyner.

Beach Recovery

Sandy kystlinjer er iboende dynamiske landskaper regelmessig formet av vind og bølger. Hvor nok sediment er tilgjengelig for ombygging av sandbanker og strender, kan disse landformer virke ganske raskt etter at kysterosjon av en tsunami. Gitt en slik tilførsel av sand, rådende vinder kan også gjenoppbygge strandvoller og sanddyner på kort tid. I slike situasjoner kan tsunamilandformer som skuring fans og pidestaller være skjult eller ødelagt i løpet av noen tiår. Imidlertid kan strand utvinning ta mye lengre tid hvis en tsunami midlertidig fjerner betydelige mengder sand fra nearshore- annet system ved å deponere det langt inn i landet eller vaske den godt offshore. I noen tilfeller kan det faktisk være mer materiale tilgjengelig for deponering etter en tsunami hvis hendelsen var forbundet med en lokal jordskjelv: En slik tremor kan kaste mye sediment i elver, som vaske det ut i kystnære farvann hvor det blir innfanget i nearshore- bølge prosesser.

Tags

This article reproduced

Original address " http://www.amopage.com/har-tsunamier-pavirke-formen-av-ocean-strender/ "

相关文章!
 • Hvordan Tsunamier påvirke menneskers liv? Hvordan Tsunamier påvirke menneskers liv?
  - 阅 0

  Tsunamier er massive bølger generert av en forskyvning av vann. Jordskjelv eller undervannseksplosjoner kan utløse disse bølgene, for eksempel de som er forårsaket av vulkansk aktivitet eller undervanns prøving av nukleære innretninger. Tsunamier kan

 • Ocean strender nær Pennsylvania Ocean strender nær Pennsylvania
  - 阅 0

  Pennsylvania og hav strender kanskje ikke ser ut til å gå sammen, men Keystone State har hatt et langt og lykkelig samarbeid med New Jersey Shore og strendene. Gjennom store deler av forrige århundre spesielle tog reiste fra Philadelphia til Jersey S

 • Har felger påvirke bilens ytelse? Har felger påvirke bilens ytelse?
  - 阅 2

  Felger er en enkel oppgradering for din bil, men mange mennesker bare vurdere estetikk når du oppgraderer sine felger mens forsømme å vurdere andre tiltak som skaper en god rim. Når du shopper for nye felger med ideen om å øke ytelsen, må du vurdere